Реклама / Ads
0| 4075 |01.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 2 април

.
Провежда се срещата на върха на НАТО в Букурещ; заседават НС и МС; организира се публичен дебат за строителството на атомната електроцентрала „Белене“; открива се Пролетният студентски фестивал OPEN STUDENT FEST 2008.
 

 

На 2-4 април министър-председателят Сергей Станишев ще участва в Срещата на върха на НАТО в Букурещ. Срещата започва с работна вечеря на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на Алианса, които ще бъдат посрещнати в двореца „Котрочени”от президента на Румъния Траян Бъсеску и от генералния секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер. В Срещата на върха ще вземат участие и министърът на външните работи Ивайло Калфин и министърът на отбраната Веселин Близнаков.

От 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

Ще се проведе заседание на Министерски съвет от 10.00 часа.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще вземе участие в информационната среща на Европейската агенция за морска безопасност, за участие в която пристига изпълнителният директор на Европейската агенция за морска безопасност Вилем де Раутер. Срещата ще бъде в сградата на Морска администрация-Варна и ще започне в 9.00 часа.

На 2 и 3 април в конферентната зала на Секция за сигнализация и телекомуникации – София, към Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще се проведе семинар на тема „Управление на човешките ресурси” с участието на представители на Австрийските железници. Семинарът започне в 9.00 часа.

От 11 часа в Големия Колегиум на Министерство на земеделието и горите ще се проведе пресконференция с участието на зам.-министър инж. Димитър Пейчев и Марко Шлутер, директор на Европейската група на Международната федерация на движенията за биологично земеделие. На пресконференцията Марко Шлутер, директор на Европейската група на ИФОАМ, ще представи дейността на Групата, а от своя страна зам.-министър инж. Димитър Пейчев ще представи състоянието на биологично земеделие у нас и тенденциите в неговото развитие през последните години.

Пресконференция на тема "За и против новите правила за научните степени и научни звания" ще се състои от 11.00 часа в Национален пресклуб “София прес” на ул. Славянска 29, ет. 7.

Дискусия на тема „Модели на здравно осигуряване в Европа и възможни решения за България” ще се проведе от 10.30 ч., в сградата на КНСБ, на 2. ет. Публичният дебат се организира от КНСБ съвместно с Факултета по обществено здраве – медицински университет – София (ФОЗ, МУ-София). На дискусията ще присъстват министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски, д-р Борислав Китов, председател на Комисията по здравеопазване в НС, проф. Елена Шипковенска, зам. Декан на ФОЗ, МУ-София, както и представители на НЗОК, Икономически и социален съвет, Учени, неправителствени организации и др.

Предстоят информационни срещи за обсъждане на проекти на заповеди за обявяване на защитени зони за опазване на дивите птици, „Раяновци” и „Рибарници Челопечене” от екологичната мрежа НАТУРА 2000. Проектът на заповедта на защитена зона „Рибарници Челопечене” от екологичната мрежа Натура 2000 ще бъде обсъдена от 14.00 часа, в залата на БКС – Кремиковци, район Кремиковци.

Заключителната конференция на тема “Изпълнение на ангажиментите на Република България в областта на свободното движение на хора” ще бъде открита от заместник-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров. Форумът ще се проведе от 11:30 часа, в залата на 6-тия етаж на хотел “Анел”. Ще бъдат представени резултатите по изпълнението на Туининг проекта по прилагане на законодателството на Европейската общност в областта на взаимното признаване на дипломи, свободното движение на работници и координиране на схемите за социална сигурност.

Комисия по гражданско общество и медии ще проведе заседание във връзка с трансграничните смущения и мерките за намаляване на влиянието им върху българските радио- и телевизионни станции. Заседанието ще бъде от 14.30 часа в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1, в зала 356.

В 11.30 часа ще се проведе брифинг в сградата на ГД "Гранична полиция". Поводът е успешното приключване на работата по туининг проект по Програма ФАР на ЕС “Развитие на интегрираното гранично управление и въвеждане на компенсиращи мерки на вътрешните граници на ЕС”. Партньор на Главна дирекция “Гранична полиция” беше Федералната полиция на Германия. Участие в брифинга ще вземат ръководството на ГДГП, Иван Шаренков, ръководител на проекта от българска страна и Юрген Бишоф, президент на Федерална полицейска дирекция Санкт Аугустин, ръководител от немска страна.

В зала “Александър” на хотел “Радисън САС” ще се проведе международна конференция на тема “Финансиране на неправителствените организации”. Откриването ще бъде от 9.30 часа.

В 11.00 часа ще се проведе редовният брифинг на говорителя на Министерството на външните работи Димитър Цанчев.

В рамките на семинар, организиран от Министерство на труда и социалната политика и Министерство на държавната администрация и административната реформа, ще бъде официално обявено, че CISCO България и Асоциация на индустриалния капитал в България се присъединяват към програмата European Union Grants Advisor (EUGA), стартирала през октомври миналата година по инициатива на Майкрософт.

Семинар „Индикативните годишни работни програми и предстоящите процедури за подбор на проекти за 2008 г., финансирани от Европейския социален фонд” ще се проведе от 9.30 ч, в зала Роял 1 на Хотел „Шератон”. Организатори са Министерството на труда и социалната политика, Министерството на държавната администрация и административната реформа и партньорите от Консорциум EUGA, сред които е и БСК.

Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България, съвместно с ISA CERT Bulgaria, организира семинар на тема: „Изисквания на големите търговски вериги към доставчиците и производителите на безалкохолни напитки в съответствие с International Food Standart Version 5”.

Публичен дебат относно строителството на атомната електроцентрала „Белене“ ще се проведе в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ от 19.00 часа в 65 аудитория на висшето учебно заведение.

Фрегата „Смели” с командир капитан ІІ ранг Ванъо Мусински от състава на Военноморска база – Варна, ще отплава за Грузия, откъдето ще се включи в действията на оперативната група за военноморско сътрудничество в Черно море BLACKSEAFOR. В периода на поредната активация на BLACKSEAFOR в бреговия и смесения щаб на съединението българските ВМС ще бъдат представени от капитан ІІ ранг Галин Манев и капитан-лейтенант Владислав Караденчев.

Областният управител Тодор Петков в качеството си на Почетен патрон ще открие Пролетния студентски фестивал OPEN STUDENT FEST 2008, който студентските съвети от шестте пловдивски висши учебни заведения организират за първи път в Пловдив. Програмата включва: конкурс за красота “Мис Академика Пловдив 2008”, музикална и танцова программа, дисководещ и др. Събраните финансови средства от вход и по време на проявата ще бъдат дарени в полза на Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ “Св. Георги” Пловдив. Събитието ще се проведе в 21.00 часа Палата № 6 на МПП “Пловдив”.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3876 |31.03.2008 Предстоящо на 1 април . 0| 4065 |30.03.2008 Предстоящо на 31 март . 0| 3770 |27.03.2008 Предстоящо на 28 март . 0| 4041 |26.03.2008 Предстоящо на 27 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads