Реклама / Ads
0| 4055 |14.02.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 15 февруари

.
Заседава НС; обсъждат трансгранично сътрудничество с Гърция, Сърбия и Република Македония; връчват наградите “Дарител на годината 2007”; усъвършенстват младите граждани на Европа чрез изкуство.
 

Продължава официалното посещение на премиера Сергей Станишев и водената от него делегация в Молдова.

Народното събрание ще проведе редовното си заседание от 9 часа.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне с Томас Хамарберг, комисар по правата на човека на Съвета на Европа. Срещата между двамата ще бъде от 10 часа в сградата на външно министерство.

В Американския университет в Благоевград ще се проведе многостранна среща на представители на местните власти от 10 часа. Темата да дискусията ще бъде ”Проблеми и предизвикателства в процеса на реализация на двустранните програми за трансгранично сътрудничество с Гърция, Сърбия и Република Македония”.

От 10.00 часа в сградата на Министерството на труда и социалната политика министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще предостави на социалния министър Емилия Масларова 26 компютърни конфигурации, които ще бъдат използвани за нуждите на различни домове за деца с умствена изостаналост.


Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще посети фабриките на „Булгартабак холдинг” в Пловдив и Стара Загора. Министърът ще се срещне с ръководствата, представители на работниците и синдикатите, за да чуе тяхното мнение за съдбата на двете предприятия, след като директорският борд на "Булгартабак холдинг" реши да прекрати договора за производство на цигари с двете фабрики. Министърът на икономиката и енергетиката ще посети "Слънце-БТ" в Стара Загора от 11:00 часа и "Пловдив-БТ" в Пловдив от 15:30 часа.

Председателят на СДС Пламен Юруков ще посети Бургас, където ще проведе редица срещи. В 10.30ч. Пламен Юруков ще се срещне с Инициативния комитет за спасение на Бургаския залив в сградата на СДС Бургас – ул. „Богориди” 34. В 12.00ч. синият лидер ще има среща с кмета на община Бургас Димитър Николов и зам.-кмета Костадин Марков в сградата на общината. В 14.00ч. Юруков ще даде брифинг на бургаските журналисти на ул. „Богориди” 34. По-късно през деня, от 18. 00 часа Пламен Юруков ще се срещне с членовете на областния и общински съвет на СДС в града ул. „Богориди” 34.

Дават пресконференция във връзка с провеждането на лекоатлетически крос по повод 135- годишнината от гибелта на Васил Левски. Срещата с медиите ще се проведе в 12.00 ч. в актова зала на Столична община на І етаж.

Илияна Йотова, член на Европейския парламент от групата на ПЕС, съвместно с кмета на град Шумен Красимир Костов и „Буллброкерс” ЕООД организират информационен семинар на тема „Ролята и значението на структурните фондове на ЕС и тяхното усвояване в България”. Събитието ще се проведе от 10:00 часа в хотел „Контеса ” гр. Шумен.

Церемонията по връчване наградите “Дарител на годината 2007” организирана от “Асоциация на обществените фондации в България” и ЕФКО груп ще се проведе от 18 часа в гранд хотел “София”.

На 15 и 16 февруари 2008г. в х-л “Азалия” /к.к. “Св. Св. Константин и Елена”/, от 14:00ч. ще се проведе Годишен отчетен форум на младежките и неправителствени организации и Консултативния младежки съвет.

Информационният офис на Европейския парламент за България организира пресконференция, на която Атанас Папаризов ще представи свой доклад. Пресконференцията ще се състои от 11.00 ч. в залата на ул. "Московска" 9 в София.

В 9.30 часа 25 състав на СГС ще гледа делото срещу Фидел Беев.

В 13.30 часа 7 състав на СГС ще гледа делото срещу Боян Тошев и Г. Манасиев.

Програма „Младежта в действие” на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи” и Фондация „ЖАР театър-изкуство-култура” ще представят проекта „DESTINATION: EUROPE: усъвършенстване на младите граждани на Европа чрез изкуство” в 18.00 часа в зала „Рьорих” на Националния музей за чуждестранно изкуство, пл. Св. Александър Невски 1.

Зам.-кметът на Пловдив Георги Шопов ще се срещне от 15 часа в общината с шефа на туризма на град Венеция и изпълнителния директор на венецианския фестивал „Златната гондола”. Италианците изразяват интерес към създаването и развиването на по-сериозни връзки и инициативи в сферата на туризма с Пловдив.

В 18.30 часа в БТА ще се проведе научна среща на специалистите по белодробни заболявания от град София.
Ще бъдат дискутирани две основни теми : "Лечение на респираторни инфекции" и " Нови фармакологични подходи за отказване от тютюнопушене".

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4121 |13.02.2008 Предстоящо на 14 февруари . 0| 4170 |12.02.2008 Предстоящо на 13 февруари . 0| 4492 |11.02.2008 Предстоящо на 12 февруари . 0| 4032 |10.02.2008 Предстоящо на 11 февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads