Реклама / Ads
0| 3964 |15.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 16 юни

.
Изтича срокът за отговор на критичното писмо на директора на ГД „Разширяване” в ЕК Майкъл Лий; премиерът Станишев открива в Ню Йорк инвестиционен форум; отслужват молебен за просперитета на България и за здравето на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски -по повод неговия рожден ден.
 

 

16 юни е крайната дата, до която България трябва да отговори на критичното писмо на директора на Генерална дирекция „Разширяване” в Европейската комисия Майкъл Лий.

Премиерът Сергей Станишев е на официална визита в Съединените щати. На 16 юни премиерът ще открие в Ню Йорк инвестиционен форум в Харвард клуб. Участие във форума се очаква да вземат над 150 представители на американския бизнес. Външният министър Ивайло Калфин ще запознае гостите на форума с икономическите перспективи пред България и страните от региона. Акцент ще бъдат общият политически и икономически климат у нас и възможностите за инвестиции в България. В рамките на деня премиерът Сергей Станишев ще разговаря с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис и ще разгледа историческите забележителности на старата американска столица Филаделфия, след което ще отпътува за Вашингтон.

 

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще ръководи българската делегация за участие в заседанието на Съвета “Общи въпроси и външни отношения” на Европейския съюз в Люксембург. Сред темите на форума са Западните Балкани, Китай, Иран, подготовката на срещата Европейски съюз-Русия и други. В частта “общи въпроси” ще бъдат разгледани резолюции и решения на Европейския парламент от последния месец и подготовката на Европейския съвет на 19 и 20 юни. Предвиден е и публичен дебат за програмата на СОВВО в следващите 18 месеца.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие Дневен център за деца с увреждания „Дъга” в Панагюрище. Откриването на Дневния център е в 14:15 часа, а в 14:45 часа министър Масларова ще даде пресконференция.

В 11.00 в църквата "Св. Седмочисленици" , дядо Иларион ще отслужи молебен за просперитета на България и за здравето на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски -по повод неговия рожден ден.

В 9 часа в зала “Сердика” на х-л “Шератон” ще се проведе конференция: “Икономическото партньорство ЕС - САЩ: Честна и прозрачна бизнес среда в България”. В дискусия за конкурентоспособността и инвестициите, усвояването на средствата от еврофондовете, достъпа до финансиране, намаляването на общата административна тежест, създаването на повече работни места и др. ще участват: заместник министър-председателят д-р Меглена Плугчиева, министърът на транспорта Петър Мутафчиев, министърът на финансите Пламен Орешарски, министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров и заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев. Конференцията се организира от Американската търговска камара в България и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

От 11.00 ч., в залата на 11 етаж, в сградата на КНСБ, пл.”Македония” 1, ще се проведе пресконференция на тема: „Младежта на Югоизточна Европа заедно в борбата за икономика с човешко лице, за осигуряване на достоен труд и заплащане”.

От 13.00 ч. в БТА ще се състои пресконференция на Българското дружество по ангиология и съдова хирургия. На въпросите на журналисти ще отговаря проф. д-р Тодор Захариев, председател на дружеството и завеждащ Клиника по съдова хирургия в УНСБАЛ „Св. Екатерина”, както и членове на Управителния съвет на дружеството.

На 16 и 17 юни 2008 г. министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще посети Варна по повод провеждането на информационни дни по Оперативната програма „Административен капацитет”. На 16 юни, от 11.00 часа в зала „Ривиера” на хотел „Ривиера бийч” (комплекс „Ривиера”) министър Василев ще открие информационен ден за новите процедури по ОПАК, насочени към структурите на държавната администрация. След официалното откриване, от 11.30 часа, е предвидена пресконференция за представителите на медиите. Програмата на министър Василев продължава с посещение на Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски” от 13.00 часа. Той ще посети училището, за да връчи на директора Мариана Михайлова сертификат за предоставяне на 6 нови компютърни конфигурации.

Български Червен кръст изпълнява програма „Предоставяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз на социално слаби лица”. В рамките на програмата в област Варна ще бъдат подпомагани над 16 500 бенефициенти. Първият етап от предоставянето на помощите стартира във Варна на 16 юни. По този повод ще се проведе пресконференция от 11:00 часа в сградата на секретариата към ОС на БЧК – Варна на ул. „Братя Шкорпил” 3, Заседателна зала.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще открие пътната връзка с. Стряма - Карловско шосе. След церемонията по откриването Мутафчиев ще даде кратък брифинг за журналисти. На откриването ще присъстват областният управител на Пловдив област Тодор Петков, кметът на община Марица Запрян Дачев и народните представители Румен Петков, Петър Мръцков, Мария Вълканова, Атанаска Тенева, Захари Георгиев и Пламен Славов. В 15.00 часа Петър Мутафчиев ще се срещне със служители от НК „Железопътна Инфраструктура” на Централна гара Пловдив, след това ще посети Локомотивно депо и Вагонния цех към Поделение Пътнически Превози Пловдив.

В 11.00 часа министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще открие новия Център по образна диагностика в Университетската болница за активно лечение „Св. Георги” в Пловдив.

Председателят на Комисията по хармонизация с Европейския съюз на Великото народно събрание на Турция Яшар Якъш и водена от него делегация ще бъде на посещение в България от 16 до 19 юни 2008 г. Визитата е по покана на председателя на Комисията по европейските въпроси Младен Червеняков. На 16 юни 2008 г. турската парламентарна делегация ще посети град Пловдив, където ще се срещне с областния управител Тодор Петков.

От 17.30 ч. в Етнографски музей – Пловдив ще бъде открита изложба на авторски тъкани и огърлици от стъклени мъниста. Творбите са ръчно изработени на основата на българската традиция от Елена Драмова от Пловдив и Стоян Маринов от Добрич. Изложбата е под заглавие “Тъкано и синчано – синчано и тъкано”.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството организира информационна кампания по схемата за безвъзмездна помощ  „Интегрирана грантова схема за устойчиво развитие на граничния регион между България и Турция”. Информационните дни ще се проведат в избираемите области, като кампанията започва на 16 юни в Хасково.

На „Св. Дух” -16 юни, Царево чества празника на града
. В 9.30 ч. в православния храм „Св. Цар Борис – Михаил” отец Стоян ще отслужи празнична литургия.
Кметът на община Царево Петко Арнаудов и проф. Божидар Димитров официално ще открият музея на открито на кораба „Горянин” с прерязване на лентата в 11. 30 ч. Празникът ще бъде отбелязан и с освещаване и раздаване на курбан в 12.30 ч. в ресторант „Василико” .

В 10 часа в Чешки център на ул. Раковски 100 в Гоце Делчев ще бъде дадена пресконфереция за предстоящия Събор на изкуства в Гоце Делчев и село Делчево от 20 до 22 юни 2008 г.

„ЛУКОЙЛ-България” организира на 16 и 17 юни семинар на тема: „Състояние и тенденции в развитието на световния нефтен пазар, нефтопреработката и пазара на горива в България”.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4054 |12.06.2008 Предстоящо на 13 юни . 0| 4025 |11.06.2008 Предстоящо на 12 юни . 0| 4071 |10.06.2008 Предстоящо на 11 юни . 0| 4194 |09.06.2008 Предстоящо на 10 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads