Реклама / Ads
0| 4042 |15.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 16 май

.
Представят Плана за действие и предприетите досега мерки по повод препоръките на генералния директор на ГД „Разширяване” в ЕК М. Лий; дискутират темата за циганката – настояще и бъдеще; дават пресконференция на тема „Опорочаване на идеята за матурите”.
 

Вицепремиерът, отговарящ за управлението на европейските фондове Меглена Плугчиева и заместник-министърът на финансите Димитър Ивановски ще представят Плана за действие и предприетите досега конкретни мерки, по повод препоръките в писмото на генералния директор на ГД „Разширяване” в Европейската комисия Майкъл Лий от 8 май т. г. Представянето ще се състои от 13 часа в Гранитната зала на Министерски съвет.

От 8.30 до 10.00 часа Американската търговска камара в България организира работна закуска с министъра на правосъдието Миглена Тачева. Срещата ще се проведе в Гранд хотел „София”, , ресторант „Shades of Red”. Тема на срещата е “Съдебна реформа и бизнес среда в България”. Гости на закуската ще бъдат американският посланик Джон Байърли, директорът на мисията на Американската агенция за международно развитие в България Майкъл Фриц и представители на бизнеса.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие национална конференция на тема „Развитие на ученето през целия живот в България”. Началото на конференцията е от 10:00 часа, в сградата на Българската търговско-промишлена палата, зала А (ул. „Искър” 9).

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие кръгла маса на тема „Ромската жена – настояще и бъдеще”. Началото на дискусията е 11:30 часа в Националния център за професионално развитие, Кремиковци.

Главна дирекция «Програмиране на регионалното развитие» към Министерството на регионалното развитие и благоустройството организира информационни дни по Програмата за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа 2000-2013. Дирекцията е националното звено за контакт по програмата. Срещите ще се проведат по графика - София – на 16 май; Пловдив – на 19 май 2008 г.; Варна – на 20 май 2008 г.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие първата бизнес сграда в северната индустриална зона на столицата. Откриването ще се състои от 17.30 часа на столичния булевард „Илиенци” № 12 в кв. „Военна рампа”. Осеметажното здание ще събере на едно място администрацията и ръководството на 20-те дъщерни компании на „Галчев холдинг” АД

Пресконференция „Опорочаване на идеята за матурите” ще се проведе от 11.00 часа в БТА. Организаторите са Движението на родителите за качествено образование и Випуск "Единство".

От 16.00 часа ще започне редовната сесия 63-то общо събрание на БЧК. Заседанията на сесията ще се проведат в централната административна сграда на организацията (бул. “Джеймс Баучер” 76). На заседанието ще бъдат обсъдени и приети отчетът на Националния съвет на БЧК за работата на организацията през 2007 година, отчетът на Националната контролна комисия за 2007 година и отчетът за бюджета на БЧК за 2007 г.

Среща-дискусия на тема „Възможни решения в реформата на здравеопазването, Лекарска камара – предизвикателство пред съсловието” ще се състои от 11.00 часа в зала „Александър” на хотел „Радисън”. Участие в дискусията са потвърдили депутати от НС, Министерство на здравеопазването, НЗОК, Съюзът на научните медицински дружества, директори на болници и изявени специалисти от лекарското съсловие.

Започва ежегодното регионално състезание по пожароприложен спорт. Тази година в него участие ще вземе и отборът на факултет “Пожарна безопасност и защита на населението” при Академията на МВР. Състезанията ще се проведат на територията на 05 Районна служба “ПБЗН”, кв. Подуене и на стадион “Г. С. Раковски”, при следната програма. Откриването ще бъде от 9.30 часа на плаца на 05 РСПБЗН.

Първи национален семинар за рентгенови лаборанти ще се проведе от 14.00 часа в амфитеатралната зала на МБАЛ „Токуда Болница София. Той се организира от организиран от Отделението по образна диагностика на МБАЛ „Токуда Болница София”, отделението по инвазивна кардиология и под патронажа на Българската асоциация на специалистите по здравни грижи.

Прес-презентация на тема: “Тайната на Казанлъшката гробница”
ще бъде изнесена от 10.00 часа в Зала 1 на СУ „Св. Климент Охридски”. По време на прес-презентацията доц. Константин Бошнаков ще представи най-новото си археологическо откритие, хвърлящо нова светлина върху тракийския период в нашата стара история.

Българската стопанска камара, Сдружението за устойчиво управление на околната среда VNU и фирма INNO-CON - Германия, организират първия „Ден на ръководителя по околна среда от Балканските страни”. По време на дискусиите ръководители по околна среда от предприятия, одитори и други заинтересовани лица ще имат възможност да се информират относно тенденциите в системите за управление по околна среда, както и да споделят своя опит. Инициативата ще се проведе в централата на БСК - ул. Алабин 16-20.

От 11.30 ч. в Зала 1 на СУ ще се състои премиерата на българския превод на книгата "Силата на словото" ("The Power of Speech") на Греъм Уотсън - лидер на групата на АЛДЕ в ЕП. Портал „Европа” е медиен партньор на събитието, организирано по инициатива на евродепутата Мариела Баева.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще даде официалния старт на най-мащабното обучение по английски език за държавни служители. Събитието ще се състои от 10.00 часа в зала 506 на Дома на техниката във Варна.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще открие Международния фестивал на Малките театрални форми във Враца в 17.00 часа. Театралният форум се провежда за деветнадесети път.

Лидерът на ПП ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов и председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов ще присъстват на първата национална конференция на Младежката организация на ПП ГЕРБ под надслов: Новата дясна политика – местно и европейско измерение.

Временната анкетна комисия за проучване на обстоятелствата за инцидента във влака София-Кардам както и на нормативната уредба, свързана с безопасността на ж.п.транспорт, организира среща с близки и роднини на трагично загиналите 9 пътници при пожара във влака от 11.30 часа в сградата на Областна управа – Плевен Срещата е по молба на близки и роднини. По време на нея ще бъде оповестено свършеното до момента от комисията.

Евродепутатът Филиз Хюсменова ще се срещне с жители на гр. Ветово
, област Русе в 13.00 часа. На срещата Хюсменова ще запознае присъстващите с работата на Европейския парламент, ще говори за неговите нови отговорности и за правата на гражданите след влизане в сила на Лисабонския договор, ще разкаже за дейностите, които тя организира и провежда.

От 11.00 часа председателят на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров ще проведе среща с кметове и представители на местната власт от Общините по северното Черноморие. Мероприятието ще се проведе в офиса на КЗП в морската столица на ул. „Бдин” №14 а.

Показно занятие „Съвместни усилия – Млад спасител 2008”
ще бъде проведено от 10.00 ч. в гр. Стрелча. В него ще участват Специализираният ученически батальон „Васил Левски” - гр. Стрелча и подразделение от поделение 32 990-Пловдив. Мероприятието е посветено на 10-та годишнина от създаването на Специализирания ученически батальон „Васил Левски”.

Национален семинар на тема: “Правата на българските граждани на единния европейски пазар на труда” ще се проведе от 09.30 часа в Търговско-промишлената палата в гр. Габрово. Организатори са Институтът за следдипломна квалификация, отделение при Университета за национално и световно стопанство съвместно с “Буллброкерс” ЕООД и Националната школа по мениджмънт, в изпълнение на обществена поръчка на Министерски съвет по Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. За лектори са поканени експерти, журналисти и преподаватели от УНСС.

Откриване на паметника на героите ще се състои в Батак
. Също така ще има панихида в памет на загиналите по време на Априлското въстание и художествена програма от танцови състави. Вечерта тържествата продължават с поднасяне на венци и цветя в църкавта "Света Неделя" и тържествена заря-проверка, последвана от спектакъла "Априлска епопея".

Кметът на Видин Румен Видов ще награди Спортист на Видин за месец април. Награждаването ще се състои от 10.00часа в Медийно-информационния център в града.

 

Продължава петият международен Общобългарски младежки фолклорен събор “С България в сърцето 2008”, който се провежда в Каварна. Организатори на събитието са община Каварна, Министерство на културата, Министерство на образованието и науката и Продуцентска къща “Пирина”.

В 17.00 часа в Археологическия музей на гр. Несебър ще бъде открита изложбата „Богатствата на древния некропол”. Тя е посветена на 18 май, Международният ден на музеите, както и на 25-годишнината от вписването на Несебър в Списъка на паметниците на световното културно наследство към ЮНЕСКО.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще вземе участие в петата Среща на високо равнище на Европейския съюз със страните от Латинска Америка и Караибския басейн, която ще се проведе в перуанската столица Лима. Официалната българска делегация ще бъде водена от българския президент Георги Първанов.

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4324 |14.05.2008 Предстоящо на 15 май . 0| 4318 |13.05.2008 Предстоящо на 14 май . 0| 4294 |12.05.2008 Предстоящо на 13 май . 0| 3840 |11.05.2008 Предстоящо на 12 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads