Реклама / Ads
0| 3775 |15.10.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 16 октомври

.
Продължава посещението на премиера Станишев в Брюксел; заседават НС; МС; обсъждат политиката на Европейския съюз за защита на потребителите; дискутира се въпросът готови ли сме да посрещнем грипната епидемия.
 

 

Продължава посещението на премиера Сергей Станишев в Брюксел за участие в работата на редовния Европейски съвет. На 16 октомври премиерът ще участва във втората работна сесия на съвета. В делегацията, водена от министър-председателя Сергей Станишев, са включени външният министър Ивайло Калфин, министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова, министърът на финансите Пламен Орешарски, Веладин Битолски, началник на Кабинета на министър-председателя, говорителят на МВнР Драговест Горанов и други.

Народното събрание ще проведе заседание от 09.00 часа.

Редовно заседание на Министерския съвет ще се състои от 10.00 часа.

 

Политиката на Европейския съюз за защита на потребителите и обсъждането на актуални потребителски проблеми в България ще бъдат основните теми в срещите на еврокомисаря за защита на потребителите Меглена Кунева с депутати от Народното събрание. От 14:15 часа в зала 248 на парламента комисар Кунева ще разговаря с членовете на Комисията по европейски въпроси. От 15:00 часа в зала 232 тя ще се срещне с Комисията по икономическа политика.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще се срещне със заместник-председателя на Японския съвет за международен обмен Акито Найто и водената от него делегация. По време на разговорите ще бъдат обсъдени възможностите за насърчаване на инвестициите в сектори като инфраструктура, електроенергия и възобновяеми енергийни източници и др. След срещата в 16,15 ч. са предвидени изявления. в сградата на МИЕ.

Посолството на Република Куба в София организира пресконференция на извънредния и пълномощен посланик Херардо Суарес Алварес, на която той ще представи доклада на Куба за резолюция 62/03 на общото събрание на Обединените нации: „Необходимост да се сложи край на икономическата, търговската и финансова блокада, наложена от Съединените щати срещу Куба”. Пресконференцията ще се състои от 11:00 часа в Посолството на Куба – ул. Константин Щъркелов” № 1, кв. Изток.

Информационното бюро на ЕП за България организира на 16 октомври 2008 г. в хотел Радисон, София, конференция на тема "Виртуалните престъпления - реална заплаха за нашите деца". Конференцията започва в 09.30 часа.

„Готови ли сме да посрещнем грипната епидемия” – под това мото на 16 октомври ще се проведе работна среща с журналисти, с която официално ще започне кампанията за имунизация срещу грип през тази година. В срещата, която ще започне от 12.00 ч. в Националния център за заразни и паразитни болести, ще участват зам.-министърът на здравеопазването д-р Валери Цеков, главният държавен здравен инспектор д-р Тенчо Тенев, експерти от МЗ и ръководството на НЦЗПБ.

Клуб – Журналисти срещу корупцията и Прокуратурата на Република България организират Кръгла маса „Промените в НПК – необходимост за по-ефективно правораздаване и защита на гражданския интерес”. Кръглата маса ще се проведе от 10:00 до 12:00 часа в Конферентна зала на Съдебната палата.

От 11 часа в аула “Максима” на Университета за национално и световно стопанство посланик Робърт Гелбърд, старши съветник в предизборния щаб на кандидата за президент на САЩ Барак Обама, ще изнесе лекция на тема "Политиката на Обама".

От 11.30 часа пред Националния дворец на културата, срещу Билетния център за пореден път ще се проведе съвместната инициатива на ДАЗД и Министерството на транспорта за безопасността на децата на пътя. Събитието се организира със съдействието на Национален клуб „БИ-БИТ” под патронажа на министъра на транспорта Петър Мутафчиев. Инициативата е посветена на „Европейския ден за пътна безопасност – 13 октомври 2008 г.” Очаква се в игрите да се включат 250 деца и ученици от столицата.

По повод Световния ден на храните, на 16 октомври от 11.00 ч. в Националния Център по опазване на общественото здраве, ет. 2, зала 38, ще се проведе пресконференция на тема : „Влияние на промените в климата върху храните и храненето”. Тази година темата обхваща два свързани аспекта на сигурността на храните – промените в климата и връзката с безопасността на храните, водите и храненето.

Християн-социалният съюз организира пресконференция в БТА от 13.00 часа на тема ”Енергийната политика”.

Топрепортерката Елена Йончева ще бъде новият гост на видео чата на www.red-bg.net
. Онлайн разоговорът ще протече на 16 октомври (четвъртък) от 16 часа. Потребителите ще имат на разположение един час, за да зададат въпросите си към журналистката.

Висшето училище по застраховане и финанси съвместно с Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” организират дискусия на тема: „Глобалната финансова криза и влиянието й върху развитието на застрахователния и осигурителен бизнес в България”. Дискусионният форум ще се проведе от 14,30 часа в академичната аула на ВУЗФ и негов модератор е проф. д-р ик.н. Нено Павлов – председател на Фондация „Проф. д-р В. Гаврийски”.

Комисията за защита от дискриминация организира в Банкя двудневна регионална конференция с над 70 представители на МВР от Западна България на тема „Партньори в борбата срещу дискриминацията”
. Конференцията се провежда в изпълнение на проекта „Партньори в борбата с дискриминацията”, финансиран по програма „Прогрес” на Европейската комисия, и се реализира от КЗД съвместно с Европейския институт – София. Място на провеждане на конференцията – Банкя, хотел ”Банкя Палас”, зала „Люлин”. Официалното откриване е в 14,15 ч. на 16 октомври 2008 г.

От 13.00 часа в Изложбени зали на Градската художествена галерия в Горна Оряховица ще бъде открита изложба на любителя-фотограф Данаил Нешев. Експозицията е озаглавена „Пътешествие из колоритния свят на Родопите” и включва над 600 фотоса.

На 16 октомври от 11.00 часа в зала 107 на община Ямбол ще състои пресконференция по повод домакинството на града на европейските първенства по бокс за девойки и кадетки. Състезанията ще се състоят от 9 до 14 декември в спортна зала „Диана”.

На 16 октомври в с. Големо Бучино, област Перник, ще бъде учредена организация на партия ЛИДЕР. В област Перник партията има създадени местни структури в общините Перник, Радомир и Брезник. До края на месеца ще бъде учредена организацията в Земен, а през ноември и в Ковачевци.

Община Велико Търново и Регионален исторически музей - Велико Търново представят от 11. 00 ч. в църквата „Св. Петър и Павел” изложбата „Св. Йоан Рилски и Търновград”. Проф. дин Николай Овчаров и ст. н. с. д-р Хитко Вачев ще покажат материалите от археологическото проучване на църквата „Св. Иван Рилски”, разкрита тази година. Изложбата ще включва и една от най-големите, събирани някога колекция от икони на светеца.

На 16 и 17 октомври 2008 г. Дирекция „Музеи, галерии и изобразителни изкуства” на Министерството на културата и Регионален исторически музей – Плевен организират традиционната годишна среща за директори и специалисти от Регионалните музеи в Северна България. Участие в нея ще вземат музейни експерти от Варна, Велико Търново, Шумен, Видин, Монтана, Търговище, Ловеч, Русе, Габрово и Разград. В рамките на традиционната годишна среща за директори и специалисти от регионалните музеи на 16 октомври т.г. в Плевен ще се проведе и Национална научно-практическа конференция за музеите от Северна България на тема : “Музеи и медии”. Конференцията се организира от Министерство на културата, община Плевен, Регионален исторически музей – Плевен.

 

Продължава празникът на плодородието Кюстендил 2008. На 16 октомври от 14.00 във Възрожденско училище ще бъдат представени новостите в земеделието, а по-късно от 16.00 часа на пл. „Велбъжд” ще бъде открита на изложба на селскостопански уреди.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3946 |13.10.2008 Предстоящо на 14 октомври . 0| 3859 |12.10.2008 Предстоящо на 13 октомври . 0| 3864 |09.10.2008 Предстоящо на 10 октомври . 0| 4115 |08.10.2008 Предстоящо на 9 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads