Реклама / Ads
0| 4020 |16.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 17 март

.
Обсъждат финансовото състояние на социалните домове за деца; въвеждат нова услуга-молби за визи он-лайн; обяват данни за БВП през четвърто тримесечие; показват обновената зрителна зала на операта.
 

 

От 11 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет премиерът Сергей Станишев ще е домакин на публично обсъждане на проекта на Програма за по-добро регулиране 2008-2009 г. В дискусията ще участват министрите на икономиката и енергетиката Петър Димитров и на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, представители на бизнес организациите, Националното сдружение на общините, неправителствения сектор и др.

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще вземе участие в Брюксел в редовно заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство. На предстоящото заседание се предвижда министрите на земеделието и рибарството от общността да разгледат и приемат Заключения на Съвета по отношение на подготовката за Прегледа (Health check) на реформата на Общата селскостопанска политика (ОСП) на Европейския съюз.

Вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем ще инспектира регионалните дирекции на министерството в Бургас и Сливен

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще се срещне с общински съветници от София в 10:00 часа в министерството. Ще бъдат обсъдени финансовото състояние на социалните домове за деца на територията на общината в условията на децентрализация и приетите от Министерски съвет от 1.01.2008 г. единни стандарти за социални услуги.

Министърът на външните работи Ивайло Калфин и заместник-министър Милен Керемедчиев ще дадат пресконференция от 11.00 ч. в зала 101 на МВнР. На нея ще бъде представена новият вид услуга, която ще се предоставя от консулските служби на България в чужбина – въвеждане на молби за визи он-лайн. Целта на този вид услуга по интернет е улесняване на кандидатстването за визи, облекчаването работата на туроператорските фирми и скъсяване на времето за получаване на виза.

Oт 11.00 часа в сградата на Националния статистически институт ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат обявени данни за Брутен вътрешен продукт през четвърто тримесечие и годишни данни за 2007 година.

Столична община и фирма „Новера”, собственик на дружествата–концесионери за чистотата на София, ще представят новоизградената GPS система за контрол на почистването. Кметът на София Бойко Борисов, управляващият съдружник в „Икуест” Георги Крумов и изпълнителният директор на „Новера” Емил Георгиев ще представят системата от 11.30 ч. в сградата на Столичния инспекторат на улица „Париж” № 5.

Еврокомисарят по защитата на потребителите Меглена Кунева ще представи игра за правата на потребителите. Инициативата ще се проведе от 11 часа в 7-мо основно училище „Цар Иван Асен Втори”. От 19 часа в хоел „Шератон” Меглена Кунева ще получи специално отличие по време на церемонията за връчване на Годишните награди за принос в закрила на интелектуалната собственост.

От 9,00 часа в коферентната зала на хотел “Бест Уестърн Сити” ще се проведе дискусионен форум на тема “Възможности за усъвършенстване на системата на заплащане в българската държавна администрация”. Събитието е съвместна инициатива на Министерството на държавната администрация и административната реформа и Британския съвет в България.

От 13:30 ч. Министърът на културата проф. Стефан Данаилов и директорът на Националната опера и балет проф. Пламен Карталов ще дадат пресконференция в обновената зрителна зала на операта.

Конференция на тема „Качество на живот и защита на потребителите” се организира от от Съюза на специалистите по качество в България”, Министерството на икономиката и енергетиката и Комисията за защита на потребителите. Тя ще се състои в зала 10 на НДК от 10 часа.

Михаил Балабанов, заместник-председател на Държавната агенция за младежта и спорта, заедно с областния управител на София – град Тодор Модев и кмета на район „Овча купел” Пламен Йорданов. ще открият в София „Младежки информационно-консултантски център – Овча купел” в 15,00 часа. Официалната церемония ще се състои в жк „Овча купел”1 на ул.“Любляна” №18.

В 19.00 ч. в зала „Средец” на хотел „Шератон” в София министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще бъде удостоен със специална награда за принос в закрилата на интелектуалната собственост.

Делегация на Комисията по международна търговия в Европейския парламент ще участва в кръгла маса в Бургас под надслов "Българските черноморски общини и политиката на ЕС за сътрудничество в региона на Черно море”, организирана от българските черноморски общини.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4040 |13.03.2008 Предстоящо на 14 март . 0| 3866 |12.03.2008 Предстоящо на 13 март . 0| 3891 |11.03.2008 Предстоящо на 12 март . 0| 4052 |10.03.2008 Предстоящо на 11 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads