Реклама / Ads
0| 3860 |17.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 18 март

.
Президентът провежда национална среща по проблемите на българската гора; заседава Съветът по сигурността към Министерски съвет за анализ на обстановката в Косово; организират „Мениджър за един ден”; дискутират затлъстяването у нас.
 
По идея и с участието на президента на Република България Георги Първанов днес ще се проведе Национална среща по проблемите на българската гора. Срещата е част от инициативата на държавния глава “Хубава си моя, горо” и ще се проведе от 10.30 часа в аулата на Лесотехническия университет. Целта на инициативата е да се съдейства за формирането на нова атмосфера в обществото и нова култура в отношението към проблемите на българската гора като първостепенен национален ресурс и национална ценност.

Министър-председателят Сергей Станишев свиква от 9 часа заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет за анализ на обстановката в Косово.

За шеста поредна година Министерството на финансите ще се включи в инициативата на „Джуниър Ачийвмънт България” – „Мениджър за един ден”, която се провежда под патронажа на министъра на финансите Пламен Орешарски. От 10:30 часа Министерството на финансите ще посрещне дванадесет ученици и студенти, сред които ще бъде и „Министърът на финансите за един ден”. Тази година отговорната длъжност ще бъде поверена на Преслав Митранов, студент І курс в Университета за национално и световно стопанство, специалност „Финанси”.

Димитър Димитров ще заеме поста на министър на държавната администрация и административната реформа в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”, организирана за седма поредна година от „Джуниър Ачийвмънт България”. Първата си пресконференция той ще даде от 9.00 часа в залата на МДААР. Тогава ще бъдат представени и новите заместник-министри, началник на кабинет, директори на дирекции в министерството.

Европейската комисия и Министерство на икономиката и енергетиката организират конференция, която ще се проведе на от 10 часа в сградата на Министерството на икономиката и енергетиката на ул. "Триадица" № 8, голямата зала на 8-ми етаж.

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще посети Плевен. В 13.30 ч. в залата на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Г. Странски” министър Гайдарски ще даде пресконференция за представителите на централните и регионални медии в Плевен.
В 14.30 ч. ще започне среща на министър Гайдарски с представители на медицинската общност от областта – директори на болници, лечебни и здравни структури от областта, на която ще бъдат обсъдени проблеми на здравната система.

Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров ще представи пред кметовете на общините от област Пловдив възможностите за финансиране на екологични проекти. Срещата се организира по покана на областния управител на Пловдив Тодор Петков и ще се състои от 10,00 часа в конферентната зала на Областната администрация – Пловдив. Редовно заседание на НИС на СДС ще се проведе днес. Пресконференцията ще бъде от 15.00ч. в Централата на СДС – ул. „Раковски” 134.

От 14 часа, в централата на НДСВ ще се проведе брифинг, на който зам.-председателят на НДСВ Марина Дикова и народният представител Борислав Владимиров ще представят предложенията на НДСВ за законови промени, свързани със замяната на имоти. Те ще коментират и проблема с презастрояването.
На редовното заседание на Парламентарната група утре ще гостува еврокомисарят по защита на потребителите Меглена Кунева. Народните представители от НДСВ ще обсъдят и седмичната законодателна програма на парламента.

Кметът на София Бойко Борисов ще приеме утре в 12.00 ч в своя кабинет учениците, участници в националната инициатива „Мениджър за един ден”. По-рано - в 11.00 часа градоначалникът ще присъства на представянето на нов ултразвуков апарат за очната клиника в Първа градска болница.

От 11.00 ч. в зала 3 на НДК ще се проведе информационен ден за новите процедури по ОПАК за структурите на гражданското общество. На събитието, което ще открият министрите Николай Василев и Гергана Грънчарова, ще бъдат връчени и сертификати за първите преведени пари по програмата.

Делегация на Комисията по международна търговия в Европейския парламент ще се срещне в Народното събрание с български народни представители и председатели на комисиите по външни работи, по европейски въпроси, по икономическа политика и по околната среда и води. Срещата ще бъде председателствана от заместник-председателя на Комисията по икономическа политика Петър Кънев. от 17 часа, депутатите ще участват в дискусия "Международна търговия – приоритети на България и Европейския съюз", организирана от Българска стопанска камара.

От 10:30 часа в зала “Универсиада” ще се състои открита дискусия на тема „Епидемията затлъстяване”, с водещ д-р Кирил Свиленов, с участието на проф. д-р Божидар Попов – Председател на Българското научно дружество по хранене и диететика, Ръководител катедра „Хигиена, Медицинска екология и Хранене” към МА; доц. д-р Даниела Попова – завеждащ клиника по метаболитни заболявания и диететика УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ”; ст.н.с. д-р Донка Байкова д.м. – НЦООЗ; ст.н.с. д-р Стефка Петрова д.м. – Ръководител направление „Храни и хранене”, НЦООЗ.

От 9, 30 часа еврокомисарят по защитата на потребителите Меглена Кунева ще направи презентация в Софийския университет за възможностите на български специалисти да кандидатстват за работа в институциите на ЕС.

В 17 ч. ще се проведе процедурата по теглене на жребий за определяне на номерата на партиите, които са заявили участие в насрочените за 12 април частични избори за кмет на кметство Локорско. Тегленето на жребия ще се състои в зала № 5 в сградата на Столична община на ул. „Московска” 33. 

На военен ритуал ще бъде отбелязана 65-та годишнина от основаването на Парашутната дружина, първото парашутно - десантно поделение в България. Ритуалът ще започне в 10.00 ч. пред Паметника на парашутиста в района на поделение 32 990 – Пловдив (кв. „Гладно поле”).
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4020 |16.03.2008 Предстоящо на 17 март . 0| 4040 |13.03.2008 Предстоящо на 14 март . 0| 3866 |12.03.2008 Предстоящо на 13 март . 0| 3891 |11.03.2008 Предстоящо на 12 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads