Реклама / Ads
0| 4171 |18.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 19 юни

.
Премиерът Станишев участва в заключителния за Словенското председателство на ЕС Европейски съвет; заседават НС и МС, обсъждат миграцията и престъпността; организират срещата на върха на лидерите от ЕНП.
 

 

На 19 юни премиерът Сергей Станишев ще отпътува от Вашингтон за Брюксел за участие в заключителния за Словенското председателство на ЕС Европейски съвет. Деловата му програма ще започне с участие в конференция на лидерите от Партията на европейските социалисти ПЕС. Разговорите на Станишев ще продължат на работен обяд и с традиционно предшестващата Европейския съвет работна среща на лидерите от ПЕС, на която ще бъде представен проект за Манифест и ще бъде дискутиран Договорът от Лисабон. В късния следобед премиерът и водената от него делегация ще бъдат посрещнати в сградата Justus Lipsius от председателстващия Европейски съвет и външния министър на Словения. Предстоят срещи с председателя на Европейския парламент и участие в първата работна сесия на Европейския съвет. Очаква се повишените цени на храните и горивата да бъде една от основните теми, които ще обсъдят лидерите на страните-членки на ЕС.

Заседание на Народното събрание ще се проведе от 9 часа.

От 10 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

Международна конференция на тема “Миграция и престъпност” ще се проведе в София. Представителите на медиите ще имат възможност да присъстват на официалното откриване на 19 юни от 9.30 часа в хотел “Хилтън”. По програма то ще започне със слова на министъра на вътрешните работи Михаил Миков и председателя на GDISC Петер Велд. Пресконференцията за журналистите ще бъде от 12 часа. Участие в конференцията ще вземат министърът на вътрешните работи Михаил Миков, главният секретар на Министерски съвет Севдалин Мавров, представител на администрацията на президента на Република България, зам.-министърът на вътрешните работи Горан Йонов, ръководители на службите в МВР, ДАНС, представители на ВКП, ВАС, Софийския административен и Софийския градски съд, както и Дирекция “Консулски отношения” – МВнР.

По инициатива на Българска нова демокрация на 19 юни 2008 г., в 11.00 часа в зала „Изток” в парламента ще се проведе среща-дискусия между депутатите от БНД и представители на работодателските организации. Основна тема на дискусията ще са предложенията на БНД за промени в Закона за административното регулиране и административния контрол на стопанската дейност, които вече са внесени в деловодството на Народното събрание. Целта на предложените промени е облекчаване на административните процедури за бизнеса и подобряване на бизнеса средата у нас.
Народните представители от БНД и работодателите ще обсъдят също и въпроси, свързани с лицензионните и други регулаторни режими за бизнеса.
Веднага след приключване на дискусиите, около 12.00 часа, участниците в срещата ще направят изявления за медиите.

Параходство „Български морски флот" ще представи своя нов кораб „Хемус”. Церемонията по вдигането на флага и официалното кръщаване ще се състои утре, 19 юни, от 12 часа в “Булярд – Варненска корабостроителница”. На нея ще присъстват министърът на транспорта Петър Мутафчиев и вицепремиерът Меглена Плугчиева. Моторният кораб “Хемус” е 42 000 тонен и ще се използва за превозването на насипни товари. Той е построен в корабостроителницата “Булярд” и е собственост на Параходство “Български морски флот” ЕАД.

Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Словения генерал-лейтенант Албин Гутман е на тридневно официално посещение в нашата страна
по покана на началника на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков. Церемонията по официално посрещане на словенската делегация ще се състои на 19 юни 2008 г. от 9.00 ч. пред паметника на Незнайния войн. Същият ден в 10.30 ч. генерал Златан Стойков и генерал-лейтенант Албин Гутман ще направят изявления за медиите в сградата на Генералния щаб на Българската армия (бул. „Тотлебен” № 34).

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще участва в срещата на върха на лидерите от ЕНП, която ще се проведе на 19.06.08 в Брюксел.

Делегация от Политическата комисия на Асамблеята на Западноевропейския съюз е на тридневно посещение в Република България
по покана на Постоянната делегация на Народното събрание в АЗЕС. Делегацията се води от Председателя на Политическата комисия на АЗЕС Педро Аграмунт Фонт Де Мора - заместник-председател на Европейската народна партия и християндемократическата група. На 19 юни 2008 г. делегацията от АЗЕС ще посети 61-ва Стрямска механизирана бригада в гр. Карлово. Гостите ще се запознаят с опита на бригадата от участието в операции и мисии зад граница, ще наблюдават елементи от подготовката на личния състав и подразделенията по охрана и ескорт, защита на КПП и справяне с възникнали безредици. Същия ден делегацията от АЗЕС ще бъде приета от министъра на отбраната Николай Цонев.

Закриваща церемония на съвместните полети на екипажи от авиобаза Граф Игнатиево и 93-та ескадрила на американските Военновъздушни сили
ще се състои на 19 юни 2008 г. от 19.00 ч. в Летния театър в гр. Пловдив. Предвижда се на церемонията да бъде обявено дарение на американските военнослужещи от ескадрилата за Детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги” в гр. Пловдив – ехокардиограф на стойност 3000 лева. По-рано същия ден авиобаза Граф Игнатиево ще бъде посетена от Корпуса на военните аташета, акредитирани в България, които ще наблюдават демонстрационни съвместни полети. Демонстрационните полети ще започнат в 12.00 ч. на 19 юни 2008 г. в авиобаза Граф Игнатиево.

От 18,00 ч. в Новотел Пловдив ще се проведе среща-разговор между кмета на район Северен д-р Ина Филипова и представители на бизнеса, работещи на територията на района. Поводът е представянето и предстоящото издаване на специален албум, който е посветен на развитието и историята на Северен.

Дискусия на тема “Слушаме, чуваме – работим успешно. Как очакват служителите и как отговарят работодателите в един успешен колектив?” ще се проведе на 19 юни, четвъртък, в 11.00 часа в офиса на фирма “Телерик” на бул. “Александът Малинов” 33.

Център за култура и дебат "Червената къща" Ви организира на 19 юни от 19.30 ч. в Червена зала премиерата на:За активизма - лица и гласове от българската сцена (документален филм, идея: Джоан Ричардсън, Галина Димитрова, Никола Замбели, камера и монтаж: Никола Замбели, интервюта: Галина Димитрова, 63 мин., 2008).

На 19 юни от 18:00 часа в Съюза на българските композитори се открива "синтез между изкуствата" - концерт майсторски клас оперно пеене и интерпретация с проф. Реса Колева съчетана с изложба на Вили Николов.

На 19 юни 2008 г. в 18. 00 часа Коафьор №1 на България за 2008 г. Марин Хубенов – Мърфи открива нов Салон за красота “MURPHY”. Партито ще се състои на бул. България 11, където се намира и студиото, и ще започне с ревю на прически.

Председателят на УС на БЛС д-р Андрей Кехайов ще присъства на Общото събрание на лекарите от Ловешка област от 13 ч.

Търговско Представителство ИВЕКО организира от 11:00 ч. пресконференция, по време на Автосалона в София за представяне на новите модели Iveco Eurocargo, Massif и Daily 4x4. Пресконференцията е в IEC, зала „Родопи” от 11:00 до 12:00 ч., а тест драйв ще има от 12:30 – 14:30 ч. на онроуд гамата на Iveco, част от европейското Роуд Шоу 2008, пред Националния исторически музей в Бояна.

На 19 юни в Регионалния исторически музей в гр. Кърджали ще се проведе Национална работна среща с директорите на националните, регионални и общински музеи и галерии в България. Работната среща е организирана от Дирекция „Музеи, галерии и изобразителни изкуства” на Министерството на културата /МК/. Темата е „Възможности за участие на българските музеи и художествени галерии в европейските музейни мрежи”.

Списание „Ютилитис” организира кръгла маса на тема: Индустрия на кръстопът. Услуги и инвестиции за по-добро качество на живот.
Събитието ще се проведе на 19 юни 2008 г. от 8.30 до 12.15 часа в хотел Радисън, зала Александър.

На 19 юни от 12:00 ч. в Националния център по заразни и паразитни болести ще се проведе пресконференция на тема: "Нова ваксина за бебета предпазва от ротавирусна инфекция". Участие в пресконференцията ще вземат: проф. д-р Богдан Петрунов, директор на НЦЗПБ; доц. д-р Майда Тихолова, ръководител Катедра по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина към Медицински университет - София; д-р Валентина Лихарска, директор на Дом за медико-социални грижи "Св. Параскева" - София.

По покана на Георги Пирински на официално посещение в България е делегация на Долната камара на парламента на Република Индия, водена от председателя на парламента Сомнатх Чатърджи. На 19 юни индийските парламентаристи ще посетят Велико Търново. Програмата на визитата предвижда разглеждане на сградата на Учредителното Народно събрание и среща с кмета на града д-р Румен Рашев.

Председателят на Комисията по хармонизация с Европейския съюз на Великото народно събрание на Турция Яшар Якъш и водена от него делегация е на посещение в България
. На 19 юни 2008 г., в 10.00 часа, в зала „Изток” на НС ще бъде срещата на председателя на Комисията по хармонизация с Европейския съюз на Великото народно събрание на Турция Яшар Якъш с председателя на Комисията по европейските въпроси Младен Червеняков. В 11.10 часа Младен Червеняков и Яшар Якъш ще направят изявления за медиите. Турските парламентаристи ще се срещнат и с представители на Турско-българската търговска камара.

Парламентарна делегация, водена от председателя на Комисията по външна политика на ирландския парламент Майкъл Уудс, ще бъде на посещение в България от 19 до 21 юни 2008 г. На 19 юни 2008 г. в 11.00 часа гостите ще се срещнат с председателя на Народното събрание Георги Пирински. След това те ще бъдат приветствани в пленарната зала на българския парламент. В 10.00 часа в зала “Запад” ирландските парламентаристи ще се срещнат с членовете на Комисията по външна политика, а в 14.30 часа, в зала 134 на Народното събрание, пл. “Княз Александър Първи” № 1, с членовете на Комисията по европейски въпроси на българския парламент. Гостите ще разговарят и със заместник-министъра на външните работи Любомир Кючуков.

Пресконференция на Синдикална федерация „Металици“ – КНСБ ще се проведе от 11.00 ч. в София прес.

На 19 юни народните представители Мария Капон, Нено Димов и председателят на партия “Новото време“ Емил Кошлуков ще дадат пресконференция от 12,30 часа в зала “Запад” на Народното събрание. Поводът е поисканата от тях среща с президента Георги Първанов във връзка с изразеното от него мнение за необходимостта от реформиране на политическата система в страната и изборното законодателство.

На 19 юни 2008 г. от 14 часа в зала „Огледална” в Народното събрание ще бъде представено законодателно проучване относно регламентацията на изборното право в страните от Европейския съюз, САЩ и Швейцария. Проучването е направено от студентите на стаж в Парламента по инициатива на народният представител Светослав Спасов.

Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България дава пресконференция в БТА от 10 ч.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3821 |17.06.2008 Предстоящо на 18 юни . 0| 3952 |16.06.2008 Предстоящо на 17 юни . 0| 3964 |15.06.2008 Предстоящо на 16 юни . 0| 4054 |12.06.2008 Предстоящо на 13 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads