Реклама / Ads
0| 4065 |03.07.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 4 юли

.
Министър-председателят С. Станишев заминава на работно посещение в Париж; заседава Народното събрание; обсъждат европейската енергийна политика; стартира работа разширеният център на спешния телефон 112 в София; медици организират общонационален протестен форум.
 

 

Министър-председателят Сергей Станишев заминава на работно посещение в Париж. В 14.30 ч. той ще бъде приет в Елисейския дворец от президента на Френската република Никола Саркози. Двамата ще подпишат Споразумение за стратегическо партньорство. При визитата си във Франция премиерът ще бъде придружаван от министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова, от председателя на Държавната агенция „Национална сигурност” Петко Сертов и от икономическия си съветник Драгомир Стойнев.

Заседание на Народното събрание ще се състои от 09.00 часа. Редовният парламентарен контрол започва в 11.00 часа.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на Народното събрание Минчо Спасов, министърът на вътрешните работи Михаил Миков и председателят на фондация “Доверие и закрила” Христо Друмев ще връчат от 11.00 часа в зала “Запад” на парламента награди за висок професионализъм и морал на четирима полицаи. Награждаването е в навечерието на професионалния празник на Министерството на вътрешните работи – 5 юли, когато се навършват 129 години от създаването на ведомството.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще се срещне със заместник-председателя на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската Федерация Александър Бабаков в 12 часа в НС. От 12:30 часа ще се състои среща на председателя на Групата за приятелство България - Русия Петър Кънев със заместник-председателя на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската Федерация - зала "Запад". В 13.30 часа е предвидена пресконференция.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще проведе среща в МВнР със заместник-председателя на Държавната дума на Руската федерация Александър Бабаков, който е на посещение у нас.
Срещата ще се състои от 10.00 часа във външно министерство. Руският парламентарист се придружава от група депутати от фракцията на партията “Справедлива Русия: Родина/Пенсионери/Живот”.

Конференция на тема “Към европейска енергийна политика”, организирана от Информационно бюро на Европейския парламент за България ще се състои в зала Сердика на хотел Шератон от 09.45 часа. Ще участват Нина Радева, зам.-министър на икономиката и енергетиката, Атанас Папаризов, член на ЕП, Иванка Диловска, директор на Дирекция "Енергийна стратегия" – МИЕ, Виолета Христова, експерт по изменение на климата - Институт по енергетика АД.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще даде пресконференция за предприетите действия от Министерство на земеделието и храните относно спрените мерки по програма САПАРД. Пресконференцията ще се състои от 10.00 часа в Голям Колегиум на МЗХ.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще има работна закуска с членовете на Българския форум на бизнес лидерите в Гранд хотел София в 9 часа като част от поредицата срещи, които заместник министър-председателят провежда с представителите на неправителствения сектор. На срещата ще бъдат обсъдени възможностите пред бизнеса за успешно усвояване на средствата от фондовете на Европейския съюз.

На 4 юли на тестови режим стартира работа разширеният център на спешния телефон 112 в София. Центърът на спешния телефон в столицата функционира от юли 2007 г. и досега обслужваше жителите и гостите на София-град. С разширението му услугата става достъпна за Югозападен район за планиране - областите София, Кюстендил, Перник и Благоевград. На старта на системата в тестови режим в столичния център ще присъства главният директор на “Национална система 112” Стоян Граматиков, който ще даде брифинг за журналистите в 12.30 ч. в Районен център 112- София на ул. “Никола Габровски” 30.

Общонационален протестен форум, организиран от Българския лекарски съюз, Българския фармацевтичен съюз, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Българската асоциация за закрила на пациентите ще се състои от 13:00 часа в зала 1 на НДК. Темата на конференцията е “Българската система на публично здравеопазване – реалности и перспективи”.

 

В централата на КНСБ, Конферентната зала на 2 етаж от 9.30 ч. ще се проведе Открита кръгла маса „Колективното договаряне в бюджетния сектор – нови перспективи и възможности”. На форума ще бъде представена синдикалната позиция относно колективното трудово договаряне, както и исканията на КНСБ за по-висок процент от БВП за бюджетния сектор.

Политическа Партия „Никола Петков“ /БЗНС „Никола Петков/ организира пресконференция
в София прес от 11 часа, свързана с корупцията и нарушените клаузи на Европейския договор. Участници са Вергил Чалъков – председател на Партия „Никола Петков“ /БЗНС „Никола Петков/, Митко Нитов, Стефан Стратиев, Петър Момчилов, Ивайло Петров – зам.-председатели, проф. Димитър Марковски – съветник.

Eвропейският център за управление на проекти ще даде пресконференция от 11:00 часа в БТА относно информация за новосъздаденото сдружение “Движение за обновление на българските региони и общини” (Д.О.Б.Р.О.), инициирано от независимия депутат Светослав Спасов.

С акция за природата коалицията от 30 неправителствени организации „За да остане природа в България“ и партньори ще дадат началото на 20-тото издание на международния велопоход „Екотопия” пред НДК от 18 часа.

От 09.30 часа състав на СГС ще гледа наказателно дело от общ характер срещу Славчо Кържев по чл. 282 от НК.

Официалното връчване на удостоверенията на учениците, завършили образователната програма “Небанковият финансов сектор в България”, проведена на 1-5 юли 2008 г. ще се състои от 17.00 часа в сградата на Комисията за финансов надзор.

Продължава първата регионална среща, посветена на трансграничното сътрудничество
, която започна на 3 юли в София в хотел “Принцес”.

Делегация на Руската православна църква и на Новоспаския ставропигиален мъжки манастир в Москва, водена от Оряхово-Зуевски архиепископ Алексий, викарий на Алексий Втори, патриарх на Москва и цяла Русия ще пребивава в България от 4 до 11 юли. Делегацията пристига на 4 юли, около 11,30 ч и ще бъде посрещната от Тодор Модев, областен управител.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3769 |02.07.2008 Предстоящо на 3 юли . 0| 3849 |01.07.2008 Предстоящо на 2 юли . 0| 3712 |29.06.2008 Предстоящо на 30 юни . 0| 4207 |26.06.2008 Предстоящо на 27 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads