Реклама / Ads
0| 4115 |08.10.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 9 октомври

.
Заседават НС; МС; СОС; оповестяват как може да се защитят депозитите на гражданите и фирмите от световната финансова криза; обсъждат българския хляб – бизнес, качество, цена; правят Петата годишна среща на местните власти.
 

 

Редовното заседание на Народното събрание ще се проведе в 9.00 часа.

В 10.00 часа правителството ще проведе редовното си заседание.

Столичен общински съвет ще проведе редовно заседание в 10.00 часа.

 

Президентът на Монголия Намбар Енхбаяр е на двудневно държавно посещение у нас по покана на българския държавен глава Георги Първанов. Съвместна пресконференция на двамата президенти ще се проведе в 12.45 часа в “Гербовата зала” на Президентството.

Инсталация за предварително третиране на отпадъци в близост до кв. „Требич”, ще бъде открита от министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров и столичния кмет Бойко Борисов. Откриването на съоръжението е в15.00 часа на Околовръстния път на София след разклона за с. Мрамор.

От 10.00 часа в зала 201 на Националния институт на правосъдието, Марияна Лилова, прокурор във Върховната касационна прокуратура и национален представител за България в Евроджъст (EUROJUST), ще изнесе лекция на тема “Ролята на Евроджъст в борбата с международната организирана престъпност”.

В рамките на XІІ сесия на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество от 10,00 часа в „Интер Експо и Конгресен Център”, зала „Витоша”, 1 етаж ще се проведе Пленарното заседание на комисията. Между 12,00 и 12,15 ч. се очаква след приключването на Пленарното заседание да започне церемонията по подписването на двустранните документи за резултатите от XII-та сесия на Комисията в „Интер Експо и Конгресен Център”, зала „Витоша”. След подписването е предвидена пресконференция на вицепремиера на Руската федерация Сергей Собянин и на министъра на икономиката и енергетиката на Република България Петър Димитров за резултатите от сесията на Комисията в „Интер Експо и Конгресен Център”, зала „Витоша”, 1 етаж.

Ръководствата на комисията по външна политика и на комисията по отбрана ще се срещнат в 15.45 часа, в зала „Запад” на Народното събрание с посланика на САЩ у нас Нанси Макълдауни. На срещата ще присъстват и дипломати от посолството. След края на срещата председателите на парламентарните комисии по външна политика и по отбрана и посланикът на САЩ Нанси Макълдауни ще направят изявления за медиите.

От 12:00 часа в зала „Изток” на Народното събрание ПП „Атака” ще даде пресконференция на тема “Как може да се защитят депозитите на гражданите и фирмите от световната финансова криза и промените в Закона за радио и телевизия, които подготвят монопол върху разпространението на електронни медии чрез създаването на т. нар. мултиплекси”.

Българският лекарски съюз организира пресконференция, на която ще бъде предоставена цялата информация относно преговорите по НРД от 30 юни насам. Пресконференцията ще се проведе в 13.00 часа в пресклуба на БТА.

SOS Детско селище Трявна организира пресконференция в пресклуба на БТА от 12.00 часа.

От 13.30 часа в Зала 1 на Ректората ще бъдат представени резултатите от продължилото близо три години изследване върху внедряването на европейските стандарти за качество и безопасност на храните у нас. В работата на форума взимат участие както български специалисти, така и учени от университета в Нюшател, Швейцария, който е партньор по този научен проект.

На 9 и 10 октомври в Центъра по индустриална собственост към УНСС ще се проведе пътуващ семинар „Разпространение на знания в областта на индустриалната собственост в университетите”.

Дискусия на тема: “Българският хляб – бизнес, качество, цена” ще се проведе н от 9.00 часа в „Гранд Хотел София”, зала „София”. Участие в дискусията ще вземат представители на професионалните сдружения от сектора на производството, преработването и дистрибуцията на зърно, хляб и хлебни изделия, държавни институции, потребителски организации, специалисти по храните и диетолози.

56 фотоса на стволови клетки ще бъдат представени в София. Официалното откриване на изложбата ще бъде от 13.30 часа на фонтаните на Народен театър “Иван Вазов”.

Академичното ръководство на Техническия университет-София и ръководството на Машиностроителния факултет ще открият Лаборатория за обучение по управление на жизнения цикъл (PLM) от 10.30 ч. в зала 4505 (бл. 4, ет. 5 ) на ТУ - София.

От 11:00 ч. в Централна баня ще се проведе пресконференция по случай откриването на международна изложба „Остани, остани”.

Конференция на тема: „Пазари и търговия с Румъния, Сърбия и Македония” ще се проведе в конферентната зала на хотел „Salt Palace” в 9:00 часа.

Дирекцията за национален строителен контрол ще чества 10 години от създаването й.
Юбилеят ще бъде отбелязан с коктейл във Военния клуб. На събитието ще присъстват гости и служители на дирекцията.

На 9 и 10 октомври под патронажа на кмета на Пловдив Славчо Атанасов в града ще се проведе 7-мата Европейска конфереция на обучаващите медицински сестри, посветена на развитието и динамиката на сестринското образование.

Седмият национален етнофестивал за песни и танци Видин-2008 с международно участие под мотото „Не на омразата! Да на етническата толерантност!” ще се проведе от 19 часа в Драматичен театър Видин.

В курортен комплекс “Албена” Национално сдружение на общините в Република България организира Петата годишна среща на местните власти в България. Срещата ще се проведе в зала “Ара”, х-л “Фламинго гранд” с начален час 14.00 часа.

По инициатива на ВМРО-Русе в 13.00 часа в кръглата зала на общината ще се проведе среща във връзка с идеята на воеводите за въвеждането на предмет “Русезнание” в началния курс на русенските училища.

Община Ямбол ще бъде домакин на работна дискусия за ползите от програмата за Трансгранично сътрудничество България – Турция, която ще се проведе от 11.00 часа в зала 107 на общината.

От 17.30 ч. в зала 7 на Дома на хумора -Габрово ще бъде открита изложба „Митове и легенди от Африка”.

Двудневна неформална среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО ще се проведе в Будапеща. Българската делегация ще бъде водена от заместник-министъра на отбраната Спас Панчев и в нея ще участва и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков.

Министърът на финансите Пламен Орешарски ще вземе участие в редовната годишна среща на Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3876 |07.10.2008 Предстоящо на 8 октомври . 0| 4081 |06.10.2008 Предстоящо на 7 октомври . 0| 4197 |05.10.2008 Предстоящо на 6 октомври . 0| 3894 |01.10.2008 Предстоящо на 2 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads