Реклама / Ads
0| 3962 |22.07.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 23 юли

.
Опозицията внася пореден вот на недоверие срещу управляващата коалиция; премиерът Станишев посещава Варненска област; редовно заседава ВСС; официално откриват „Храма на поезията”; дискутират регионалното сътрудничество между общините от Югоизточен планов регион.
 

 

Опозицията ще внесе поредния си вот на недоверие срещу управляващата коалиция в 13 часа. Вотът ще бъде внесен точно в часа на започването на пресконференцията за доклада за България в Брюксел.

Министър-председателят Сергей Станишев ще бъде на посещение във Варненска област. В 11 ч. в Долни чифлик той ще открие магистралния водопровод „Камчийски пясъци” – втори етап. В 15.00 ч. премиерът Станишев ще присъства на подписването на Меморандум между Министерския съвет и община Варна. Церемонията е в сградата на общината. Подписи под Меморандума ще сложат министрите на транспорта Петър Мутафчиев и на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и кметът Кирил Йорданов.

От 10.00 ч. ще се проведе редовното заседание на ВСС.

По покана на председателя на парламента Георги Пирински гости на Народното събрание ще бъдат учениците от българския Национален олимпийски отбор по математика. Младежите се завръщат от 49-та Международна олимпиада по математика в Мадрид с два златни, един сребърен и три бронзови медала. В 10.30 часа учениците, техните ръководители и програмният директор на Американската фондация за България, която за пета поредна година подкрепя отбора, ще бъдат посрещнати на официалния вход на парламента.

Кръгла маса на тема “Публично изпълнение и авторски права" ще се проведе в Министерство на културата от 11.00 часа в зала “Колегиум”. В работната среща ще участва и зам.-министър Явор Милушев, поканени са представители на организациите за колективно управление на авторски и сродни права “Музикаутор” и “ПРОФОН”.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще коментира мониторинговия доклад на Европейската комисия в частта му за правосъдието и вътрешните работи на кратка пресконференция в сградата на МВР в 16 часа. Журналистите, желаещи да отразят събитието, трябва да са пред главния вход на Министерството на правосъдието в 15.45 часа.

Кръгла маса на тема "Нерегламентираните плащания в системата на здравеопазването" ще се проведе от 11 часа в зала „Александър” на хотел Radisson SAS в София. В дискусията ще участва министъра на здравеопазването д-р Евгени Желев. По време на форума ще бъдат представени резултатите от изследване на експертна група към Институт “Отворено общество, за размера и формите на нерегламентираните плащания в системата на здравеопазването у нас, причините за тези плащания и последиците за гражданите като потребители на медицински услуги.

Заместник-министърът на културата Иван Токаджиев ще присъства от 11.00 часа на официалното откриване на „Храма на поезията” до бившето Гарнизонно стрелбище край хотел "Хилтън" в София. Пантеонът до Гарнизонното стрелбище е изграден по идея на кинорежисьорката и писателка Мая Вапцарова, племенница на големия български поет Никола Вапцаров.

Синдикатът на железничарите в България към КНСБ, Национален железничарски синдикат към КТ „Подкрепа“, Федерация на транспортните работници към КТ „Подкрепа“ ще обсъдят реформите, необходими в БДЖ. Пресконференцията ще започне в 14. 00 часа в залата на КТ “Подкрепа”

Системата "Противоракетен щит" в Европа: какъв е отговорът на Русия?" е темата на видео пресконференция, в която ще участват ръководителят на Информационно-аналитичния отдел на Института за политически и военен анализ Александр Храмчихин; президентът на Колегията на военните експерти Михаил Креймер и завеждащият отдел "Разоръжаване и урегулиране на конфликтите ИМЭМО РАН Александр Пикаев. Мероприятието ще започне в 12.00 ч. хотел “Хилтън”, в зала “Мусала”.

Пресконференция на тема ”Проекти на община Варна, насочени към оперативните програми на Националната стратегическа референтна рамка и към други програми на ЕС” ще се състои в зала “Варна”.

Кметът на община Ямбол Георги Славов и екипът на Дирекция «Стратегии и програми» ще участват в работна среща в Бургас, по покана на кмета на община Бургас Димитър Николов. Темата на дискусията е “Бъдещото регионално сътрудничество между общините от Югоизточен планов регион”. Съорганизатор на форума е евродепутатът Румяна Желева.

Информационни срещи и семинари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. ще се проведе в Кърджали – „Бизнес – инкубатор”
Основната цел на семинарите е да се информират потенциалните кандидати за възможностите за финансиране и условията за кандидатстване по мерките от програмата.

Започва Първи кръг на Проект „Създаване на конкурентоспособни стартиращи фирми - Проект 100" за 2008 година. Бюджетът за тази година е 1,778 млн. лева и е финансиран от Министерството на икономиката и енергетиката. От 17. 00 часа ще се проведат традиционните информационни срещи на представителите на екипа на дирекция "Политика по отношение на предприятията" в МИЕ. Срещата ще се проведе в конферентна зала на “Спа хотел - Девин”

За шеста поредна година Български младежки червен кръст – Варна оргaнизира тридневен хепънинг с демонстрации с Анти-СПИН насоченост – “Безопасни острови”.

Община Белово подготвя тържество по повод 135 години от откриването и експлоатацията на жп линията Цариград-Белово. В обновената гара Белово ще бъде представена фотоизложба „Път през годините и вековете”. Атракция за гостите ще бъде „Царският влак”, състоящ се от парен локомотив и 3 вагона, с които гостите ще пропътуват трасето Пазарджик-Септември-Белово. Проявата ще се проведе на жп. гара Белово от 11,00 часа.

Заседание по делото срещу сочения за наркобос сръбски гражданин Будимир Куйович
в Хасковски окръжен съд.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3948 |21.07.2008 Предстоящо на 22 юли . 0| 3878 |20.07.2008 Предстоящо на 21 юли . 0| 4026 |17.07.2008 Предстоящо на 18 юли . 0| 3880 |16.07.2008 Предстоящо на 17 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads