Реклама / Ads
0| 4106 |31.05.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 1 юни

.
Отбелязваме Деня на Детето; Родителски инициативен комитет организира протест във връзка с липсата на места в детските градини; в поделенията на Българската армия провеждат Ден на отворени врати.
 

Премиерът Сергей Станишев ще се включи в детския празник в Националния дворец на децата в София, който се провежда по случай Международния ден на детето.

Грамотите на отличените участници в Националния младежки конкурс за изящни и приложни изкуства ще бъдат връчени в 17.00 ч. в галерия „Средец” на Министерството на културата.

Започва първият проект за публично-частно партньорство в областта на Спешната помощ, реализиран от Военномедицинска академия и частна фирма, предоставяща спешни услуги, като ВМА осигурява медицинската помощ и логистика, а фирмата - транспорта и комуникациите. От 11.00 ч. ще се проведе публична демонстрация на започващите проекти с официално връчване на транспортните средства и първите здравни е-карти, които ще се осъществят на служебния паркинг пред сградата на ВМА.

Семинар на тема: „Архитектурното наследство на София: предложения за валоризация, консервация и опазване на историческите и културно-художествените паметници”
ще се проведе от 14.30 ч. в Общинската минерална баня на пл. „Бански”. Основен инициатор на дискусията е Италианският институт за външна търговия.

Родителският инициативен комитет организира протест във връзка с липсата на места в детските градини. Протестът ще започне в 10.30 часа в градинката на северната площадка пред църквата „Св. София”.

Министър Михаил Миков ще участва в представянето на “Методика за разследване на злоупотреби със средства от фондовете на ЕС”. Наръчникът е подготвен в рамките на съвместен проект на Асоциация "Прозрачност без граници", МВР и Прокуратурата, с финансовата подкрепа на програма МАТРА КАП на Посолството на Кралство Нидерландия. Представянето е в 9.30 часа в зала 15 на Съдебната палата.

В 16.30 ще бъде открита изложба на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на Българската академия на науките „10 години Базова екологична обсерватория - БЕО “Мусала” и „50 години от основаването на Космическата станция на вр. Мусала”.

В 10.00 часа в зала „Св. София” на Централната избирателна комисия ще се проведе редовен брифинг на ЦИК и ЦИКЕП. Тема на пресконференцията ще бъде: „Готовност на изборната администрация за провеждане на изборите за Европейски парламент Редът и организацията за преброяване на резултатите от гласуването”.

Съюз за стопанска инициатива, Младежка асоциация за стопанска инициатива, Българска асоциация на регионалните медии,  Новинарски интернет портал "NEWS.BG" и Синдикална федерация на служителите от МВР ще дадат пресконференция от 11.00ч. в пресклуба на БТА на тема: Граждански организации предприемат превантивни мерки за пресичане на купуването на гласове.

Гражданско сдружение “Европейска визия за етническа толерантност” – ЕВЕТ ще даде пресконференция във връзка с безпрецедентното „размахване” на етническата карта в изборната кампания за Европарламент. Националният председател Ергин Емин и регионалните координатори на сдружението ще представят декларация, с която се противопоставят на тези порочни практики. Пресконференцията ще се състои от 12.00 ч. в националния пресклуб на БТА в София.

Галерия „Сезони” открива изложба съвместно с Дом на културата „Средец” и Детско студио „Палитра”, посветена на 1 юни - Денят на детето.

Туристическият сезон в Каварна ще бъде официално открит с концерт на Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra. Концертът ще започне в 20.30 часа на централния площад в морския град и е безплатен за всички жители и гости на града.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще посети Бяла Слатина и Борован. Той ще присъства на детски празник пред Дома на културата в Бяла Слатина. След това Георги Пирински ще гостува в Дома за деца лишени от родителска грижа „Цветко Сълковски” в село Борован, област Враца. По-късно Георги Пирински ще бъде официално посрещнат пред сградата на община Враца. Той ще разговаря с кмета на Враца Тотю Младенов. Председателят на Народното събрание ще бъде на поклонението на лобното място на Христо Ботев в местността „Йолковица”. Свещеници от Врачанската митрополия ще отслужат молитва в памет на загиналите четници. Председателят на парламента ще присъства на тържествения концерт, посветен на 133-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета в Драматично – кукления театър във Враца. Георги Пирински ще участва и в тържествения митинг – заря на площад „Христо Ботев” в памет на загиналите за свободата на България. Той ще поздрави почетните роти от Българската армия и ще приеме рапорта на командващия зарята.

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще посети Стара Загора. В 10.00 ч. д-р Желев ще открие официално ремонтираната сграда на Дома за медико-социални грижи /ул.”Каменец” 53/.

От 10 часа ВМРО съвместно с "Артленд" организира празник за децата на Пловдив. Празникът ще се проведе в "Царсимеоновата градина" и е рисунка на асфалт. В 10:45 часа Слави Георгиев общински съветник от ВМРО ще връчи наградите на победителите в конкурса. В 11:00 часа ще връчи свидетелства за завършен първи клас на ученици участвали в конкурса.

В 15.00ч. във Фоайето на втория етаж на община Варна ще се състои подписване на договор по проект, спечелен от община Варна, на тема “Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление”.

Мотоциклетистите от мото клуб „Морски братя” – Бургас подготвят специална изненада за всички деца, както и за техните родители в Морската градина. На терасата, срещу откритата сцена „Охлюва”, от 11.30 ч. до 13.00 всички желаещи деца ще имат възможността да се повозят на мотоциклет.


Министърът на отбраната Николай Цонев ще открие в 12.00 ч. детска градина за деца на военнослужещи в гр. Казанлък. В нея ще се възпитават 70 деца в три възрастови групи от 3 до 7 години. На церемонията ще присъстват началникът на отбраната генерал Златан Стойков, родители, представители на местната власт.

В поделенията на Българската армия ще се проведе Ден на отворени врати
. Децата и учениците ще имат възможност да се запознаят с военната професия, с историята на поделенията, ще разгледат бойната техника и учебната база и ще имат възможност да наблюдават различни демонстрации. В някои от поделенията специално за децата ще бъдат организирани спортни игри и конкурси.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4108 |28.05.2009 Предстоящо на 29 май . 0| 3923 |27.05.2009 Предстоящо на 28 май . 0| 3995 |26.05.2009 Предстоящо на 27 май . 0| 3806 |25.05.2009 Предстоящо на 26 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads