Реклама / Ads
0| 3770 |27.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 28 март

.
Заседава НС; президентът приема председателя на Европейската комисия Мануел Дурау Барозу; отбелязваме Деня на Тракия; продължава официалното посещение на турския премиер Реджеп Ердоган; природозащитници протестират за опазването на Рила.
 

 

В 9.00 ч. започва заседанието на парламента, ще се проведе и парламентарен контрол.

В 15.00 часа държавният глава Георги Първанов ще приеме председателя на Европейската комисия Мануел Дурау Барозу. По-късно президентът Георги Първанов ще награди госта с орден “Стара планина” първа степен за изключително големите му заслуги при разрешаване на казуса с българските медици във Великата социалистическа народна Либийска арабска Джамахирия и за връщането им в Република България.
Програмата на Барозу предвижда и разговор с министър-председателя Сергей Станишев. След срещата, от 14:30 часа в хотел "Арена ди Сердика", двамата ще отговорят на въпроси на медии.

Деветдесет и петата-годишнина от превземането на Одринската крепост и Денят на Тракия ще бъдат с тържествен ритуал в парк „Свети Никола” в София. Ритуалът ще започне в 11.00 ч. пред Паметника на героите от Одринската епопея. В него ще участват президентът на Република България и върховен главнокомандващ въоръжените сили Георги Първанов, министърът на отбраната Веселин Близнаков, началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков, висши офицери от Българската армия, представители на военнопатриотичните съюзи и др.

Продължава официалното посещение на министър-председателят на Турция Реджеп Тайип Ердоган в България. В 9.00 часа той ще се срещне с председателя на Народното събрание Георги Пирински. От 9.45 ч. е предвидено да се проведе разговор между Реджеп Тайип Ердоган и президента Георги Първанов. Между
12.30 ч. и 16.00 ч. е предвидено посещение на премиера Ердоган и водената от него делегация в гр. Кърджали.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин и посланикът на Япония Цунехару Такеда ще подпишат и разменят ноти за отпускане на преференциален заем от Японската банка за международно сътрудничество, за изграждане на контейнерни терминали на пристанищата Бургас-Запад и Варна-Изток. Заемът в размер на 36.93 милиарда японски йени около 369 млн.щ.д. се отпуска по линия на японската официална помощ за развитие и е шестият и най-голям досега подобен заем за България. С този заем общата стойност на подкрепата от Япония под формата на нисколихвени заеми, безвъзмездна помощ, техническо сътрудничество, стипендии и други възлиза на 1.2 млрд.щ.д. Церемонията ще се състои на 28 март 2008 г. от 9:30 ч. в зала “Договори” на МВнР.

Вицепремиерът и министър на външните работи на Р България Ивайло Калфин ще участва на 28 и 29 март 2008 г. в работата на редовната Неформална среща на министрите на външните работи на страните-членки на ЕС „Гимних”. Форумът ще се проведе в Бърдо, Словения, в рамките на словенското председателство на Европейския съюз. Министрите ще обърнат основно внимание на Западните Балкани - аспектите на укрепването на мира и стабилността, както и на развитието на европейската перспектива за страните от региона. Ще се проведе и съвместна сесия с външните министри на Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия, Македония, Албания и представител на УНМИК/Косово.

Заместник-министърът на културата Иван Токаджиев заминава на двудневно посещение в Атон. На среща с игумена и монасите на Зографския манастир ще бъдат обсъдени конкретни действия по реконструкцията и реставрацията на Банското крило на манастира. Заместник-министърът на културата ще положи цветя на гроба на отец Пахомий, който повече от 40 години ревностно пазеше безценните ръкописи и книги на Зографския манастир.

От 11.45 часа в Гранд хотел „София”, ресторант „Триадица”, в присъствието на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова, ще бъдат оповестени одобрените проектни предложения по обявената схема за безвъзмездна помощ „Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора – дейности „Социален асистент” и „Домашен помощник” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г.”

Черноморска мрежа на НПО - Варна, организира кръгла маса за заинтересувани страни и експерти на тема: “Информиране на представители на местните общности и експерти за проекта Планкоуст” - пространственото планиране и интегрираното управление на крайбрежието и пилотен проект за планиране на акваторията на Черно море от н. Екрене до н. Палеца. осъществяван с подкрепата на програма Интеррег ІІІБ Кадсес на ЕС”. Кръглата маса ще се проведе в хотел “Бест Уестърн Парк” от 15 часа.

Група „Граждани За Рила” и природозащитници ще протестират за опазването на Рила. Природозащитниците ще се съберат в 16.30 часа, в градинката между Народното събрание и Софийския университет.

От 9.00 часа, в зала „Сердика” на “Шератон” ще се проведе конференция на тема: „Болничната помощ – настояща ситуация и перспективи за развитие”.

По случай 5-годишнината от създаването на Съюза на българските командоси от 10.00 ч. в Зала 2 на хотел “Родина” в гр. София ще се проведе Международна научно-практическа конференция на тема: “Младежта и гражданските организации на ветераните – заедно за сигурността в съвременния свят”. Пресконференцията се планира да се проведе около 13.00 часа.

Председателят на Парламентарната Комисия по околната среда и водите Георги Божинов, който даде старт на Националната кампания „Да засадим дърво” ще бъде гост на кмета на Община Карлово инж. Найден Найденов от 15.00 ч. От 16.00 ч. ще се даде пресконференция.

Церемонията по връчване на ежегодните награди за най-значимо присъствие на сцената на Театър “Българска армия” през сезон 2007/2008 ще се проведе от 18.30 часа в Академия “МаскиМ”.

В Своге от 10.30 часа в сградата на общината ще се проведе обществено обсъждане на проекти на заповеди за обявяване на защитени зони за опазване на дивите птици „Понор” и „Раяновци”от екологичната мрежа Натура 2000. Експерти от РИОСВ – София ще запознаят участниците с ограниченията и с видовете за опазване в зоните предвидени в проектите на заповедите. 

На 28 март от 10 часа в Аулата на Лесотехнически университет - София ще се проведе информационен ден по представяне на Финансова схема за подкрепа на трансфера на знания към предприятия. Представителите на бизнеса ще имат възможност детайлно да се запознаят с условията и начина на кандидатстване по схемата.

Асоциация "Феникс" и Българският културен институт в Рим дават пресконференция в БТА от 11.00 ч. по повод Първи празник на българското кино в Рим /28 април - 3 май 2008 г./.

Управителният съвет на Асоциацията на месопреработвателите в България, член на БСК, свиква редовното Общо събрание на браншовата организация на 28 март 2008 година, от 9.00 часа, в зала 10 на Националния дворец на културата в София.

Националният учебен център към Министерството на държавната политика при бедствия и аварии ще проведе практическо занятие с деца от Костенец. Участниците са шестгодишните възпитаници на ОДЗ „Звънче”. Темата на практическата ситуация е „За бедствията – важни правила за малките деца”. Децата ще покажат как прилагат правилата, които са научили от книжката за оцветяване, която МДПБА създаде и разпространи в детските заведения във всички области на страната.

„Овергаз”, съвместно с Фондация „Млада България” и Института по математика и информатика на Българската академия на науките, организира Национален преглед за млади изследователи „Енергетика и математическо моделиране” в 11.30 часа, в Художествената галерия „Жорж Папазов”, град Ямбол.

На официално тридневно посещение по покана на министъра на земеделието и продоволствието Нихат Кабил в България пристига словенския министър на земеделието, горите и прехраната Изток Ярц.
Двамата министри ще обсъдят важни и за двете страни теми като междинния преглед /health check/ на Общата селскостопанска политика и Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013 г.

Концерт, посветен на Първа пролет и Първи април, ще има в Софийския затвор от 15.30 часа. Гост на тържеството ще бъде фолклорен ансамбъл “Здравец”. Министерство на правосъдието отправя покани към журналистите да присъстват на събитието.

От 9.00 ч. зам.-директорът на ГДБОП Иван Иванов ще обжалва наложената му мярка за неотклонение пред Военно-апелативния съд. Мярката бе постановена от Софийския военно-окръжен съд на 21 март.

В 14. 00 градският прокурор на София Николай Кокинов ще даде пресконференция в Прокуратурата. Кокинов ще съобщи подробности по актуални дела.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4042 |26.03.2008 Предстоящо на 27 март . 0| 3791 |25.03.2008 Предстоящо на 26 март . 0| 3999 |24.03.2008 Предстоящо на 25 март . 0| 4157 |23.03.2008 Предстоящо на 24 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads