Реклама / Ads
0| 4096 |03.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 4 юни

.
Учредява се Национален инициативен комитет за честването на сто годишнината от обявяването на независимостта на България; подписват колективният трудов договор в отрасъл „Здравеопазване”; провеждат Регионалната конференция на партньорите от Югоизточна Европа; дебатират по структурния диалог и младите хора в България.
 

 

В 11.00 часа в зала 8 на НДК ще се проведе учредителното събрание на Националния инициативен комитет по подготовката на честването на сто годишнината от обявяването на независимостта на България. На събитието ще присъстват президентът Георги Първанов и министър-председателят Сергей Станишев.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще открие международен симпозиум на тема: „Експлоатация, рехабилитация и надграждане на язовирите и хвостохранилищата” на 4 юни 2008 г. (сряда). Срещата ще се проведе от 9.00 в Зала 3 на НДК.

Асен Гагаузов ще присъства на подписването първите договори, по схема „Подкрепа за устойчиво и интегрирано местно развитие чрез рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа” по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г. Договорите ще бъдат подписани в 10.00 часа в сградата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, зала „Пресцентър”.

В 11.30 часа в залата на Министерството на здравеопазването ще бъде подписан Колективният трудов договор в отрасъл „Здравеопазване”. На заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването се постигна споразумение по отделните параметри на договора. В церемонията ще вземат участие д-р Евгений Желев, министър на здравеопазването, д-р Желязко Христов, президент на КНСБ и д-р Евгени Душков, конфедерален секретар на КТ „Подкрепа”.

В Централния военен клуб от 16.00 ч. ще се състои пресконференция, в която ще участват генерал-лейтенант Стивън Блум и генерал-лейтенант Галимир Пехливанов. Пресконференцията е свързана с провеждането на Регионалната конференция на партньорите от Югоизточна Европа.

Ръководството „Българска нова демокрация” ще представи своя интернет страница от 10.30 часа в зала „Запад” на Народното събрание.

Сборни отбори на Столична община, с капитан кметът на София Бойко Борисов и на Българския футболен съюз ще играят един срещу друг
. Мачът ще се проведе от 12 ч. на новооткритите игрища за мини футбол на спортен комплекс „Колодрум” в Борисовата градина в София.

Заместник-кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще открие в 11.00 ч. изложба на творби на ученици от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн. Изложбата представя творби на ученици от различни випуски и специалности на държавното училище,които показват етапи на обучението и по изобразително изкуство, и по дизайн на тъкани и облекла.

В 10.00 часа ще се проведе редовното заседание на Висшия съдебен съвет.

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ организират Кръгла маса на тема „Предизвикателствата пред училищното и детско здравеопазване – необходими и възможни решения”. Форумът ще се проведе от 14.00 ч. в зала „Сердика” на столичния хотел „Света София”.

В музей „Земята и хората” Зорка Първанова ще връчи Националната награда за природозащита – 2008 г. на името на Мими Праматарова. Събитието се посвещава на Международния ден за опазване на околната среда. Началото на събитието е от 15.00 часа.

Българско сдружение за личностна алтернатива в партньорство с Европейската комисия и Комисията за защита от дискриминация организира пресконференция във връзка с проект: „Дискриминацията е слабост” – гр. София. Пресконференцията ще се проведе в 12 часа в БТА – София.

Българската асоциация за борба със затлъстяването и съпътстващите го заболявания ще проведе пресконференция във връзка с проблемите на болестното свръхтегло след Европейския конгрес по затлъстяване и преди курортния сезон. Пресконференцията ще се проведе в 13.00 часа в пресклуба на БТА.

Ще се проведе командно-щабно учение “Закрила 2008”. То е организирано от Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет със съдействието на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната в изпълнение на заповед на министър-председателя на Република България № Р – 33 от 30 април 2008г. Командно-щабната част на учението ще се проведе от 11:00 часа в сградата на ДАБ (София 1618, ул.Монтевидео 21-А).

Нов български университет отбелязва 15 години от създаването на магистърска програма "Бизнес администрация". Събитието ще се проведе на от 18.00 ч. в аулата на Нов български университет.

В хотел „Арена ди Сердика” се провежда Втората годишна среща по сътрудничество на страните членове на Европейската патентна организация.

В резиденция „Бояна” в 17.45 ч ще започне церемонията по вписване в Златната книга на българските изобретатели на отличените за 2007г. български изобретатели, на които ще бъде връчена грамота и почетен знак на Патентното ведомство на Република България.

Посланикът на Република Франция у нас, Н. Пр. Етиен дьо Понсен, ще изнесе лекция на тема "Основни ориентири на френското председателство в областта на правосъдието и въздействието на Лисабонския договор в тази област". Лекцията ще бъде изнесена от 10.30 часа.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще посети град Сандански. В 15.00 часа министър Вълчев ще се срещне с директори от общината и учители.

От 12.00 часа в община Варна ще бъде подписан меморандум за сътрудничество по проекта ”Създаване на социални услуги в среда, близка до семейната, за децата и младежите от ДДМУИ “Света Петка” в село Могилино”. Документът ще бъде подписан от Агенцията за социално подпомагане, Община Варна и УНИЦЕФ – България.

Национален дебат „Структурният диалог и младите хора в България” ще бъде открит в 10.00 часа в пленарната зала на община Варна.

В хотел „Аква” в гр. Бургас от 10.00 часа министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще се срещне с представители на Асоциация на производителите на рибни продукти”БГ Фиш и Националната асоциация по рибарство и аквакултури в България /НА РИБА/. Министър Цветанов и представителите на двете асоциации ще дадат съвместна пресконференция в х-л. „Аква”, зала „Нимфа” от 12.00 часа.

Третото издание на проекта „Награди за съвременно българско изкуство на М-Тел” ще се проведе в Пловдив. Събитието ще бъде открито с работна закуска от 10.00 часа, Гранд Хотел София, зала „Триадица 1”.

Започва първата сесия от третото по ред обучение по Приемна грижа, част от информационната кампанията за набиране на приемни родители „Приеми ме!”. То ще се проведе в Комплекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) – Стара Загора.

Ученици от СОУ “Св. Паисий Хилендарски”, гр. Кресна ще отбележат Зелената седмица /01-05 юни/ и Световния ден на околната среда - 5 юни, като се включат в конкурс за есе на екологична тематика. Инициативата е организирана от РИОСВ – Благоевград, Басейнова дирекция “Западно беломорски район” и Съюз на производителите на екологична енергия – ЮГ, Мероприятието ще се проведе на от 11:00ч., в СОУ “Св. Паисий Хилендарски”, гр. Кресна.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4102 |02.06.2008 Предстоящо на 3 юни . 0| 4230 |01.06.2008 Предстоящо на 2 юни . 0| 4204 |29.05.2008 Предстоящо на 30 май . 0| 3968 |28.05.2008 Предстоящо на 29 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads