Реклама / Ads
0| 4107 |28.08.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 29 август

.
Срещат се представители на съсловните организации на работещите в здравеопазването и партиите членове на ЕНП; БСП разговаря със синдикатите КНСБ и КТ„ Подкрепа”; орденът на рицарите тамплиери организира пресконференция; откриват ХVІ Международен филмов фестивал „Любовта е лудост".
 

 

От 11:00 ч. в Салон 1 на хотел “Радисън” в София ще се проведе среща между представители на съсловните организации на работещите в сферата на здравеопазването и партиите членове на ЕНП. За 12:30 ч. във фоайето пред залата е предвидена пресконференция.

От 14.00 часа в сградата на Народното събрание на пл. „Александър Батенберг” 1, з.232 по покана на ръководството на БСП ще се проведе среща със синдикатите КНСБ и КТ„ Подкрепа”. Теми на разговора ще бъдат макрорамката на Бюджет 2009 и социално- икономическите приоритети в него.

От 10.00 часа в Гранитна зала на Министерски съвет, ще се подпише споразумение за заем между Република България и Японската банка за международно сътрудничество за финансиране на проект „Изграждане и развитие на нови контейнерни терминали на пристанища Варна и Бургас”. Заемът е държавен с краен бенефициент Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”. За българската страна споразумението ще подпише министърът на финансите Пламен Орешарски, а за Японската банка за международно сътрудничество – генералният директор на институцията Шиня Еджима.

Орденът на рицарите тамплиери на Йерусалим Велик Приорат България организира пресконференция от 11 часа в пресцентъра на БТА.

Организиран е видеомост София - Москва на тема „Руско – българското сътрудничество в областта на транспортните превози”
. Мероприятието е във връзка с планираното за есента на 2008 г. начало на функционирането на фериботната връзка между Русия и България и ще се осъществи на площадката на Руския информационен център на „РИА Новости» в София - хотел „Хилтън”, бул. „България” 1, етаж 2, зала „Вихрен” от 12.00 ч.
Времетраене – около 1 час и 15 мин. в режим на синхронен превод.

Столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ ген. Бойко Борисов и председателят на партията Цветан Цветанов ще пристигнат в Габрово за откриването на Информационния център на евродепутата Николай Младенов. След Русе, това е вторият Информационен център на евродепутата от Европейската народна партия. Точно в 19 часа Бойко Борисов и Николай Младенов ще прережат трикольорната лента на площада пред офиса, който се намира на ул. „Радецка” 32, а Отец Станислав ще отслужи молебен за здраве и успехи и освети Центъра

От 15:00 часа в хотел “Рила” на к. к. Боровец ще се състои представяне на изработените методика за външен контрол в администрацията и измерители на конфликт на интереси при изпълнение на държавната служба. Те са част от проект “Ефективният контрол – залог за “умна”, компетентна и професионална администрация”, разработен от дирекция “Инспекторат за държавната администрация” в Министерството на държавната администрация и административната реформа. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативната програма “Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще бъде официален гост на откриването на ХVІ Международен филмов фестивал „Любовта е лудост” от 19.00 часа в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

От 29-ти август до 6-ти септември 2008г., Зелени Балкани – България организира дванайстата поредна работна ваканция на Поморийско езеро.

На тестови режим започна работа телефонът за спешни повиквания 112 в Монтана. Телефонът е денонощен и безплатен. Стартът на спешната линия ще открие главният директор на “Национална система 112” Стоян Граматиков, който ще даде пресконференция. Тя ще бъде на площад “Жеравица” 1 – Монтана от 11:00 ч.

Посланикът на Кралство Белгия Н.Пр.Филип Беке пристига на двудневна визита в Русенска област. Посещението на посланика е по покана на областния управител Мария Димова. Областният управител ще запознае своя гост с потенциала за развитие на туризма в региона. В 12,00 часа областният управител ще приеме посланика

На 29, 30 и 31 август т. г. в района на битака, Община Карлово организира традиционния есенен панаир. В него са заявили участие 335 търговски организации.

Община Криводол ще чества своя официален празник. В 9.30 часа пред Общинска администрация – Криводол ще се проведе тържествено издигане на знамето на Община Криводол. От 10.00 часа ще се проведе тържествено заседание на общинския съвет в Криводол. В 11.00 часа ще бъде открита изложба – фотография, графики, живопис и карикатури на Иван Кошничарски. Тя ще бъде изложена във фоайето на читалището на Криводол. От 20.00 часа жителите на общината ще могат да присъстват на Концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл, който ще се проведе на Стадион „Христо Ботев” в град Криводол.
От 21.30 часа ще има тържествен коктейл във фоайето на Общинска администрация – Криводол.

Фестивал “Дните на тракийската култура” ще се проведе на 29 и 30 август в Казанлък.
Официален гост на проявата ще бъде кметът Стефан Дамянов.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3957 |27.08.2008 Предстоящо на 28 август . 0| 4355 |26.08.2008 Предстоящо на 27 август . 0| 3866 |25.08.2008 Предстоящо на 26 август . 0| 3696 |24.08.2008 Предстоящо на 25 август

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads