Реклама / Ads
0| 3950 |04.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 5 юни

.
Провежда се матура по история и цивилизация; заседават НС и МС; организират семинар за дискриминацията като слабост; разглеждат стреса като причина за нарушения на паметта при млади хора; отбелязва се Спасовден.
 

 

На 5 юни в 7.45 часа ще бъде изтеглен вариантът на матура по история и цивилизация. Тегленето ще бъде в пресцентъра на просветното ведомство. Изпитът по история и цивилизация ще започне в 8.00 часа. В същия ден в 13.45 часа ще бъде изтеглен вариантът за изпит на зрелостниците по физика и астрономия. Изпитът ще започне в 14.00 часа.

От 9.00 ч. ще се проведе заседание на парламента.

От 10.00 ч. ще се проведе заседание на Министерски съвет.

“Нови предизвикателства пред парламентарното сътрудничество в Югоизточна Европа” е темата на регионална конференция, която ще се проведе на 5 и 6 юни 2008 г. от 9.30 часа в зала «Изток» на Народното събрание. Форумът е организиран от Регионалния секретариат за парламентарно сътрудничество в Югоизточна Европа и българския парламент със съдействието на фондация “Фридрих Еберт”. Форумът ще бъде открит от ръководителя на Регионалния секретариат за парламентарно сътрудничество в Югоизточна Европа Владимир Данчев.

Изложбата на копия на картини от известни художници ще бъде открита от 18 ч. в х-л „Шератон”. Професор Даниеле Донде, един от най-известните в света съвременни италиански художници, пристига в София с изложба, събрала най-известните имена от световната живопис.
Художникът повече от 20 години рисува копия на картини на великите майстори като Ван Гог, Моне, Реноар, Гоген, Климт, Моделиани, Дега, Леонардо да Винчи и много други.

Софийски градски съд ще заседава по делото за злоупотреби срещу бившия изпълнителен директор на ВиК Борис Стоичков. Заседанието ще започне в 9.00 ч.

На 5 юни от 10 часа в Заседателната зала на колежа “MT and M College” ( бул. Цар Борис ІІІ 126) в София ще се проведе информационен семинар на тема “Дискриминацията е слабост”. Семинарът се организира от Българското сдружение за личностна инициатива и Комисията за защита от дискриминацията.

На 5 и 6 юни в Университета по архитектура, строителство и геодезия сградата на Архитектурния факултет, бул. “Христо Смирненски” № 1, ще се проведе Първата научно-практическа конференция с международно участие “Екология и околна среда – регионални и национални проблеми и тенденции”.
Конференцията ще се проведе под патронажа на президента на Република България Георги Първанов. На 5.06.2008 г. от 10,00 до 12,00 часа, в Аула “Максима” на УАСГ, е церемонията по официалното откриване на конференцията и пленарната сесия.

От 11.00 ч. в конферентната зала на Агенция „София-прес” ръководството на Синдикат на българските учители-КНСБ ще проведе пресконференция на тема „Финансирането на средното образование за 2008 г. и Бюджетната рамка за 2009 г. в частта и за средното образование”. На пресконференцията ще бъде представено становището на СБУ и председателят на синдиката Янка Такева за недостига на средства в системата на образованието и нуждата от заделяне на повече пари в Бюджет 2009.

От 5 до 8 юни в зала „Универсиада” ще се проведе Специализираното изложение “Бебе експо и всичко за детето”, организирано от Български Бизнес Форум. Изложението дава възможност за професионална изява, срещи и договаряне между производители, дистрибутори, търговци и специалисти, предлагащи продукти и услуги, свързани с правилното отглеждане, възпитание, обучение и здравословен начин на живот на децата от 0 до 14 години.
В първият изложбен ден – 5 юни (четвъртък), от 13:00 до 17:00 часа ще се състои открита дискусия на тема: Хранене и здраве в ранна детска възраст, с модератор д-р Антония Григорова, с участието на ст.н.с. д-р Стефка Петрова д.м. – Ръководител направление „Храни и хранене”, НЦООЗ; д-р Снежана Алтънкова – МЗ; д-р Красимира Костадинова – НЦООЗ; д-р Мила Дукова – Национално сдружение на общопрактикуващите лекари и др.

Спасовден е празник на Район „Лозенец”. Традиционният молебен ще се изнесе в местността „Кръста” (градинката срещу „Енергопроект” на бул. „Дж. Баучър”) в 11 ч. на 5 юни. Тържеството ще продължи с песни, танци и задължителния за този ден курбан.

Съюз на птицевъдите в България дава пресконференция от 11.00 ч. в БТА. Темата е “Проблеми на птицевъдството в България в условията на световната икономическа криза”.

Проф. д-р Иван Миланов, д.м.н. - изпълнителен директор на Университетска специализирана болница за активно лечение по неврология и психиатрия "Св. Наум"; проф. д-р Стефан Николов, д.фарм.н. - завеждащ катедра "Фармакогнозия и фармацевтична ботаника" на Фармацевтичния факултет към Медицински университет, София; Александър Спасовски - директор на представителството на фармацевтична компания "КРКА" за България дават пресконференция в БТА от 13.00 ч. Темата е стресът като основната причина за нарушения на паметта при млади хора.

На 5 юни 2008 г., в 11:00 ч. в Министерството на държавната администрация и административната реформа ще бъдат отворени офертите на участниците в обществената поръчка с предмет „Осигуряване на самолетни билети за нуждите на Министерството на държавната администрация и административната реформа при служебни пътувания в чужбина”.

На 5.06.2008 г. от 12.00 до 13.00 ч. в София Прес ще се проведе пресконференция на Граждани за Рила, Еко Рила и Зелени Балкани. Ще бъдат представени научни аргументи за включването на полите на Рила в Натура 2000 и за необхдимостта от разширяване на границите на Националния парк Рила до подножието на планината.

Във Варна ще се проведе Национален дебат „Структурният диалог и младите хора”. В дните на дебата, който се открива на 5 юни 2008 г./четвъртък/ от 10:00 часа в зала Пленарна на Община Варна, над 200 представители на младежки неправителствени организации от цялата страна, държавни институции, общини и медии ще търсят начините за ефективен диалог между младежките структури на гражданското общество и институциите в младежкия сектор. Основна цел на дебата е насърчаване ефективното изпълнение на структурен диалог в сферата на младежката политика в България и повишаване готовността на заинтересованите страни за общо решаване на предизвикателствата в младежкия сектор. Дебатът ще открие кметът на Варна Кирил Йорданов.

До 8 юни вицепремиерът Меглена Плугчиева е в Берлин по повод приключване на посланическия й мандат във Федерална Република Германия. На 5 юни, четвъртък, от 11 ч. в посолството ни в Берлин заместник министър-председателят Меглена Плугчиева ще има среща с представители на български и германски медии.

Редица празнични прояви ще има в община Ямбол
. От 9.00 часа, парк „Бакаджик” започва Девети национален тракийски християнски събор „Спасов ден”. От 17.30 часа, в Регионална библиотека „Г. С. Раковски” ще има литературна среща с Евтим Евтимов, Романьола Мирославова, Кети Бозукова и Благовеста Касабова. От 18.30 часа в Читалище „Зора” ще представят книгата „Избрано на Добромир Тонев”. От 20.00 часа, ж. к. „Диана”, пред Клуб „Карамел” започва концерт на Деница Маринова , Мария Славчева и „Младата Тоника”.

В Свиленград се открива третото издание на Международния фолклорен фестивал “Песни и танци без граници”. Над 1 000 изпълнители от повече от 100 формации от България, Турция, Гърция и Украйна ще се изявят на фестивалната сцена от 5 до 8 юни. Тази година организаторите от Община Свиленград са подготвили нетрадиционно откриване на фолклорния форум – на средновековната крепост край село Мезек. Официалната церемония ще се състои на 5 юни, от 19.00 часа.

Продължава командно-щабното учение “Закрила 2008”. То е организирано от Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет със съдействието на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната в изпълнение на заповед на министър-председателя на Република България № Р – 33 от 30 април 2008г. Реалните действия по първоначален прием на чужденци, търсещи закрила на територията на страната, ще бъдат показани на 5 юни 2008 г. от 12:00 часа в района на село Гюешево.

В кк “Златни пясъци”, хотел “Лилия”, ще се проведе семинар за трансфер на иновации и технологии, организиран от Европейска космическа агенция , заедно с ИКИ при БАН. Пресконференцията е от 12.30 ч.

15 години от създаването на Асоциацията на еколозите от общините в България ще бъде отбелязано от 14.00 ч в курорт „Слънчев бряг”, станция на Министерски съвет. На срещата ще бъдат представени и обсъдени актуални екологични въпроси.

На 7 и 8 юни Каварна ще бъде домакин на Държавно първенство по спортни танци за купа “България” и XII Открит турнир по спортни танци за купа “Ротари клуб” – Каварна. Пресконференцията ще бъде на 5 юни от 17.30 часа в ритуалната зала на община Каварна.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще направи първа копка на строителните работи по договор за “Подмяна на магистрален водопровод DN 1200, Сливо поле - Русе”. Церемонията ще се състои от 10.00 ч., на 05 юни 2008 г., четвъртък, в гр. Русе, в района на Помпена станция втори подем.

Продължават срещите на председателя на БЛС д-р Андрей Кехайов с медици в страната. В четвъртък, 5 юни, са предвидени посещения и разговори в медицинските заведения в област Силистра.

На 5 юни отбелязваме Международния ден за опазване на околната среда.

От 11 часа в Заседателна зала на общината ще бъде учреден Консултативен съвет при кмета на Пловдив Славчо Атанасов. В съвета са поканени да участват представители на бизнеса, академичната общност, общественият посредник, културата, синдикатите и др.

Организация на евреите в България „Шалом” ще представи LA BOHEMIANA (Бохемката) - четвъртия албум на Лика Ешкенази и вокална група „Дулсе канто”от 18,30 ч. в Зала „Йерусалим” на еврейския културен дом, София, бул. „Александър Стамболийски” 50. Албумът съдържа 12 песни със съвременни аранжименти на автентични еврейски мелодии, на езиците, на които говорят евреите в България и в Европа: български, идиш, иврит, ладино, а също и на сръбски и турски. Използвани са звуци на старинни инструменти – саз и мандолина, съчетани с уникалния глас на Лика Ешкенази и „Дулсе канто”.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4097 |03.06.2008 Предстоящо на 4 юни . 0| 4102 |02.06.2008 Предстоящо на 3 юни . 0| 4230 |01.06.2008 Предстоящо на 2 юни . 0| 4204 |29.05.2008 Предстоящо на 30 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads