Реклама / Ads
0| 4067 |06.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 7 май

.
ГЕРБ иска промени в закона за горите; на Позитано 20 провеждат разширено заседание на БСП; Националния борд по туризъм отбелязва 2 год. от създаването си; френски журналисти снимат филм за Суходол.
 

София. От 14.00 часа започва заседанието на парламента.

 

В централата на ГЕРБ от 13.00 ч. ще се проведе пресконференция по повод промените в Закона за горите.

 

От 10.00 ч. в централата на БСП на Позитано 20 ще се състои разширено заседание на социалистите. Очаква се да присъстват министри, зам.-министри и депутати.

 

Националният Борд по Туризъм отбелязва днес 2 години от учредяването на организацията. Ръководството на борда  ще отчете дейността си за изминалия период и ще представи целите и проектите, които ще бъдат реализирани съвместно с Държавната агенция по туризъм.

 

БЧК организира пресконференция по случай 8 май - Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, който тази година ще бъде отбелязан с девиза “Заедно за подготовка на общностите и реакция при зачестяващите бедствия”. След пресконференцията журналисти от националните медии ще бъдат наградени за дългогодишно ползотворно сътрудничество с БЧК и принос в популяризирането на червенокръстките идеи, както и за активното отразяване на дейността и проявите на БЧК през 2007 г.

 

Министерство на транспорта, Съюз на българските автомобилисти (СБА), Асоциация за квалификация на автомобилистите в България (АКАБ), Съюз на преподавателите по авто-мото подготовка (СПАМП) и Асоциация за обучение в транспорта (АОТ) ще представят ефекта от влизането в сила на Наредба 37 и Наредба 38 на Министерство на транспорта за обучението и изпитите на кандидат-шофьорите.

 

Председателят на Народното събрание Георги Пирински е на официално посещение във Френската република. Програмата на посещението в Париж на 7 май 2008 г. предвижда срещи с председателя на Сената Кристиан Понсле и с членовете на групата за приятелство Франция – България. Във Френския институт за международни отношения – IFRI Георги Пирински ще участва в дебат на тема „Лисабонският договор – гражданите, парламентите, Съюза”. Централно място в програмата на визитата е участието на председателя на Народното събрание в конференция на тема „65-та годишнина от спасяването на българските евреи” в Сената на Франция. В сградата на Българския културен център в Париж Георги Пирински ще открие паметна плоча на поета-революционер Христо Ботев.

 

 Ротари клуб България организира пресконференция по повод 75-годишнината от основаването си от 11:00 часа в конферентната зала на хотел “Best Western Хотел Сити София”.

 

Кръгла маса за насърчаване спазването на човешките права чрез политики за партньорство ще се проведе в Европейския информационен център в столицата. На кръглата маса ще присъстват представители на международните организации в България ПРООН, OSCE, IOM, Министерство на външните работи, както и представители на европейските страни членки на ЕС.

 

Френски журналисти от новинарския телевизионен канал EuroNews ще посетят квартал Суходол. Журналистите работят по филм за незаконното сметище в квартала, сравнявайки проблема с този в италианския град Неапол.

 

От 11 часа в зала Мати на НДК ще се проведе пресконференция по повод 13-ия Салон на изкуствата, в рамките на който в Зала 1 на НДК ще бъде представен проектът Lord of the Dance.

 

Frognews.bg 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3770 |30.04.2008 Предстоящо на 30 април . 0| 3880 |28.04.2008 Предстоящо на 29 април . 0| 3939 |24.04.2008 Предстоящо на 25 април . 0| 4213 |23.04.2008 Предстоящо на 24 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads