Реклама / Ads
0| 3945 |03.11.2016 Президентски избори 2016

Евродепутатът Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП) се срещна с българската общност в Ташкент

.
Емил Радев
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев проведе вчера, 2 ноември, среща с българската общност и представители на бизнеса в Ташкент, столицата на централноазиатската държава Узбекистан. Той е на официално посещение в Узбекистан като част от делегация на Европейския парламент по повод 12тата Асамблея на Комисията за парламентарно сътрудничество ЕС-Узбекистан.
 
"Традиционно отношенията между България и Узбекистан се характеризират с добро сътрудничество, а България разглежда Узбекистан като свой приоритетен политически и икономически партньор в региона на Централна Азия. От своя странана всички срещи в институциите в Узбекистан България бе давана за пример като предпочитан партньор за развитие на отношенията с Европейския съюз", коментира Радев. Според него това положение следва да бъде използвано за допълнително развитие на сектори като туризъм, инвестиции, технологии и реформа в селското стопанство на Узбекистан, която тепърва ще претърпи своя възход.

Присъстващите български граждани бяха изключително радостни от възможността да се срещнат с представител на България в Европейския парламент и затрупаха евродепутата с въпроси. Най-много въпроси имаше във връзка с разрастващата се мигрантска криза и предизвикателствата пред мира и сигурността в регионите на Европа, Близкия Изток и Централна Азия. Нашите сънародници разказаха на Емил Радев, че макар и не толкова многобройни, в сравнение с други държави от региона на Централна Азия,Узбекистан също има своите проблеми свързани с тероризма и радикализацията, с които се опитва да се справи, не без помощта и на Европейския съюз.

На срещата присъстваха представители на българската общност и българския бизнес, от който най-силно присъствие има компанията “Prista Oil Holding”, която заедно с държавните узбекистански холдингови компании „Узнефтепродукт” и „Узбекнефтегаз” е единствен производител в страната на широк спектър висококачествени  технически масла и охлаждащи течности, като 70% от продукцията се изнася в България, Унгария, Балтийските страни, Турция, държави от Азия и Близкия изток.Бяха обсъдени и редица въпроси, касаещи политическия и културен живот в България, икономическата обстановка, предизвикателствата пред сигурността в страната и др. С изключителен интерес бе засегната и темата за предстоящите президентски избори, като сънародниците ни изразиха надежда, че ГЕРБ ще продължи да гарантира стабилността и европейското развитие на България, чрез спечелването и на тези избори и пожелаха успех на двойката Цачева-Манушев.

Срещата в Ташкент е продължение на традицията на евродепутатите от групата на ГЕРБ/ЕНП да се срещат и разговарят с българската диаспора не само в Европа, но и по целия свят.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3392 |03.11.2016 Ген. Радев в Болярово: На всички българи трябва да се гарантират еднакви права, независимо къде живеят . 1| 3378 |03.11.2016 Ген. Радев: Не съм агент на Москва или на Вашингтон. Ще бъда агент на народа във властта . 0| 3374 |02.11.2016 Ген. Радев в Кнежа: Да изберем пътя на достойнството, а не на националното унижение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads