Реклама / Ads
0| 3285 |31.10.2016 Президентски избори 2016

Цачева: С постоянен диалог и сътрудничество можем да направим крачка напред в борбата с насилието над жени и деца

.
Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева посети централния офис на Фондация „Асоциация Анимус“ в София, където се срещна с психолозите, психотерапевтите и социалните работници, оказващи помощ на пострадали от домашно насилие жени и деца. Пред Цачева беше представен целия спектър от дейности от самото посрещане на жертвите, през техния престой и адаптиране в кризисния център до помощта за тяхната реинтеграция.
 
Заедно с нея беше и Мария Габриел, зам.-председател на Групата на ЕНП в  Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата.

„Постоянният диалог и сътрудничество между институциите и неправителствените и доброволческите организации, работещи по проблема с насилието над жени и деца, е ключова предпоставка за постигане на по-добри резултати в борбата с това зло. Всички и на всички нива имаме споделена отговорност да се помогне на жертвите да се върнат към нормалния си живот, да се преборят със страха и срама, да отстояват своите човешки права“, заяви Цецка Цачева. Тя отбеляза важната стъпка, която България направи с подписването през април тази година на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, т.нар. Истанбулска конвенция. Цачева изрази удовлетворението си от обединението, което беше постигнато за подписването на конвенцията, посочваща конкретни мерки за предотвратяване и справяне с всички форми на насилие, породено от неравенството между половете.

 

Ръководството на Фондация „Асоциация Анимус“ благодари за ангажираността на Цецка Цачева с проблема с насилието над жени и деца. Те изразиха сърдечни благодарности и за активната работа на евродепутата от ГЕРБ Мария Габриел по темата, особено за провежданата и към момента национална кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието“. „Това, което Мария Габриел успя да постигне с работата си по проблема с насилието над жените, досега никой не е постигнал“, заявиха от Анимус.

 

Цецка Цачева посочи още, че ще продължава да работи за по-добра координация между всички ангажирани с проблема, така че да се засили превенцията и адекватната помощ за жертвите на домашно насилие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3524 |26.10.2016 Цачева: Като президент ще работя за това всички населени места в страната да се развиват едновременно . 0| 3348 |26.10.2016 Цачева: В Старозагорска област се виждат резултатите от управлението на Бойко Борисов . 0| 3230 |26.10.2016 Цачева в Мъглиж: Диалогът с гражданите ще лежи в основата на всички решения, които взимам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads