Събота, 21 Октомври 2017, 15:22
Frognews
0| 2546 |03.11.2016

Цачева: Убедена съм, че времената, в които нямаше възможност за инакомислие, няма да се върнат

.
Убедена съм, че времената, в които нямаше възможност за инакомислие, няма да се върнат. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща с ръководството на Конфедерацията на труда „Подкрепа“. На срещата присъстваха председателят на Комисията по бюджет и финанси в 43-тото народно събрание Менда Стоянова и зам.-председателят на бюджетна комисия Диана Йорданов.
„В тази кампания, за жалост, чувам от моите опоненти едни много добре поднесени послания, които галят сетивата, но са далеч от разума, от онова, което Конституцията предвижда като правомощия на държавния глава. Президентът олицетворява единството на нацията и представлява държавата пред света“, обясни Цецка Цачева.
Тя заяви, че ролята на президента е да балансира между политическите сили. По думите на Цачева, предизборните кампании минават и заминават, но обществото се нуждае от политическа стабилност и справедливост. „Затова е важно да продължи реформата в съдебната реформа. Страната ни има нужда от работещ и независим съд“, каза Цецка Цачева. Тя обясни, че като президент и вицепрезидент с вицеадмирал Пламен Манушев ще работят за образована българска нация. „Нужно е икономическото развитие на България да продължи, за да се справим с безработицата. Образованието трябва да отговаря на нуждите на бизнеса от квалифицирана работна ръка, за да може младите хора да си намират по-лесно работа“, посочи Цачева.
Кандидатът на ГЕРБ за президент подчерта, че президентът трябва да работи в тясна връзка със синдикатите. „Вие имате голяма експертиза, трябва да има диалог и чуваемост за вашите идеи и искания. Вярвам, че и най-крехкият баланс е по-доброто решение от противопоставянето“, заяви Цецка Цачева. Тя посочи, че ще поощрява и насърчава политики на местната власт и държавните институции, които са в интерес на гражданите. „Ако дадена политика среща съпротивата на гражданите, аз ще бъда корективът, който ще се противопостави на тази политика“, категорична бе Цачева.  
Цецка Цачева коментира още, че едно от правомощията на президента е да информира Народното събрание за действията си. „В република с парламентарно управление президентът трябва да бъде по-често в парламента, за да информира народните представители и обществото как изпълнява правомощията си“, каза тя.
Цачева подчерта, че гражданите са уморени от политическите кризи. По думите й, политическите опоненти на ГЕРБ не трябва да се заиграват с основателните страхове на хората, свързани с бежанския поток и военните конфликти в Близкия изток.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София 0| 6233 |08.11.2016 . Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики 0| 6336 |08.11.2016 . Ген. Радев: Цачева се опитва да превърне личната си загуба в национална трагедия 10| 10717 |07.11.2016 . Ген. Радев: В безсилието си опонентите ми търгуват със страха 0| 6311 |07.11.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах