Реклама / Ads
38| 16835 |10.10.2021 НОВИНИ

Герджиков, и лъжите трябва да са с мярка. Толкова ли си зависим?

.
Синдрома на Пинокио...
Кандидатът на Бойко Борисов за президент Анастас Герджиков, подкрепен от ГЕРБ и комитет, оглавяван от ГЕРБ, направил изявление по БНР, представляващо интерес за психолози и медици.
 

Той казал: ПП ГЕРБ сигурно е допуснала много грешки, но очевидно има и много успехи, иначе нямаше да ги избираме на толкова избори в продължение на 12 години. Дори когато тяхната подкрепа е намалена, те остават най-голямата партия, защото са видими успехите им в икономиката, доходите, инфраструктурата, образованието.

 

Всеки има право да говори каквото си иска. Но не публично, още по-малко, когато претендира да заеме един от най-високите постове в държавата.

Герджиков е прав за това, че ГЕРБ са допуснали много грешки. Премълчава умишлено и тенденциозно, че тези грешки са довели до отвратителни резултати, дори фатални такива.

Последно място по доходи, най-бедната страна в Европа, най-лошо здравеопазване, най-боледуваща нация, най-бързо намаляващата нация в света, според ООН, най-много емигранти на човек от населението (повече от Сирия, Косово и пр.), най-голям процент неграмотни, 1,3 милиона българи, живеещи под прага на бедността, последни по върховенство на правото и пр. От друга страна сме първи по корупция, по заболеваемост, смъртност, жертви от Коронавирус, по обезлюдяване и бедност на цели региони, най-замърсени градове, лоши условия за бизнес, лоши условия за инвестиции.

 

11 милиарда евро губи всяка година България от корупция – статистика на ЕК и ЕС.

 

Това ли са успехите, пред които Герджиков благоговее?

 

Рекламираните с жар, плам, блеснали очи и развълнувани успехи в строителството, образованието, икономиката и пр. не са нищо друго, освен задължение на всяко правителство. Кражбите, некадърността, алчността, криминалните действия и „калинките“ в институциите обаче докараха страната до дъното на Европа. Там тя никога не е била.

 

Чекмеджето на Борисов с пачките, кюлчетата и пищова, „проста кърджалийска п…а“, „да си прост е лесно и аз се праим на прост“, „Радев, видял съм, ми праща дрон да ме следи, даже в къщи ме следи“… Тези „ценности“ ли изповядва Герджиков?

 

За да твърди някой това, което е изрекъл Герджиков в радио ефира, трябва да е:

 

1. Зависим за нещо и от някого.

 

2. Лъжец, който мисли слушателите (гражданите) за пълни идиоти.

 

3. Марсианец, приземил се онзи ден по случайност в България.

 

Не е смешно.

 

Готов ли е Анастас Герджиков да се подложи на теста на 10-степенната психометрична скала на Ликерт? Способът засича изговорените лъжи.

 

Емил Азар

 

П.П. Герджиков, я кажи като шеф на Съвета на ректорите и сам ректор на СУ, плод на корупция, малоумие или на любов към науката в България има 52 ВУЗ-а, 3200 професори и 5900 доценти, чакащи да станат професори?

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3508 |10.10.2021 Доц. Ангел Кунчев: Ще ни третират като държава, която не трябва да се посещава . 1| 3472 |08.10.2021 Атанас Пеканов: Разбирам притесненията на бизнеса, трябват компенсиращи мерки . 25| 35480 |07.10.2021 Методи Андреев пред Фрог: Защо му е трябвала офшорка на Младенов? Какво ще каже Борисов за своя кумец? . 0| 2828 |07.10.2021 Калоян Паргов: Трябва да се работи активно и бързо за спасяването на „Топлофикация София“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads