Реклама / Ads
3| 5577 |02.11.2021 ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2021

Росен Миленов: Операция „Очистване“

.
Цел: Задържане на 15 хил. човека, които са участвали в грабежа на държавата през т. нар. преход и конфискация на имущество за около 50 млрд. лева.
 

1. Организирана престъпност – структура

 

- пирамидална, като ядрото е в следната конфигурация – 70, 500, 15 хил. български граждани – корумпирани депутати, министри, кметове,  прокурори, съдии, ръководители на службите за сигурност и обществен ред (МВР, ДАНС и др.), криминални икономически субекти – т. нар. олигарси и местни феодали, естествените монополи, банкери, ЧСИ, колекторски фирми, наказателни мутренски бригади и други. Основата на тази организирана престъпност е клиентска мрежа от над 300 хиляди българи, поразени от вируса „Ганьо“. Престъпленията на гореизредените лица имат разрушително действие върху политическото, икономическото и социалното състояние на държавата и българската нация. Щетите от техните престъпления са грабеж на 10 млрд. лв. годишно, смачкани институции, закон и народ. Същите са изключително комбинативни, дръзки и последователни в престъпните си намерения и прояви срещу държавата, обществото и върховенството на закона, което ги прави изключително опасни, затова върху тях трябва да се стовари цялата строгост на закона, за да бъде България на всички българи, а не само на престъпниците.

 

2. Държавни органи за противодействие на престъпността съгласно Конституцията и законодателството на Република България

 

Забележка: Всички долуизредени силови органи и прокуратурата през последните десетилетия работят за престъпността, особено организираната, а не срещу нея.

 

Служби за сигурност и обществен ред

 

Държавна агенция национална сигурност (ДАНС) – по закон контраразузнавателна служба, но в действителност изключителна вредна за националната сигурност и държавата. Това се дължи на факта, че в последните 30 години цялата информацията събирана там се използва за политически и икономически шантаж, рекет и обезпечава информационно единствено лицата, които оказват деструктивно влияние върху държавното управление. Такива са Ахмед Доган, Делян Пеевски, Бойко Борисов, неформални ченгесарски кръгове като библиотекарския, назад във времето Сергей Станишев, Георги Първанов, Иван Костов, както и икономически групи, ощетяващи държавата с милиарди, известни в обществото като олигархични. Политико-олигархичната служба ДАНС създава омертата на организираната престъпност, в основата на която стоят зависимостите – документирани (чрез видео, звукозаписи и снимки) корупционни прояви, незаконни сделки, съпричастност към убийства, нестандартни сексуални подвизи по министерски кабинети, ловни резиденции и яхти, наркотични, хазартни и други зависимости на всички участници в организираната престъпност – корумпирани политици, криминални бизнесмени, продажни прокурори и съдии и т.н. Същите имат пръст в назначенията на държавни ръководители на всички нива с цел да се назначат зависими, послушни и верни на мафията хора. Ръководството на службата е винаги на каишка на най-големите престъпници при това облечени във власт, а именно онези които разпределят престъпните схеми за милиарди, платени от данъците на българите. Предишното ръководство е ярък пример за това - председателят на ДАНС Димитър Георгиев беше човека на Бойко Борисов, а зам. председателят Недялко Недялков – на Делян Пеевски, от което всеки сам може да си направи извод тази служба дали работи в интерес на данъкоплатеца.

 

Днешното ръководство служи на други господари.

 

Бюджета на службата за 2021 год е 148,906 млн. лв. Тези стотици милиони плаща данъкоплатеца, за да поддържа службата, която обезпечава информационно МАФИЯТА.

 

Мярка за изпълнение:

 

1. ДАНС ще бъде закрита.

 

2. Цялата налична оперативна информация ще бъде предадена на новосформираната служба „Антикорупция“ с цел разсекретяване и представяне на обществото чрез реализирането ѝ, тоест задържане и повдигане на обвинения на всички лица, за които има данни за участие в престъпления, с които е ощетена държавата през последните 30 години.

 

Специална служба „Антикорупция“

- независима от трите власти (законодателна, изпълнителна и съдебна);

 

- осъществяваща оперативно-издирвателна дейност и разследващи функции по реда на наказателно - процесуалния кодекс;

 

- численост – 150 служители, които ще бъдат назначени след преминаване на тестове за интегритет и независимост, проведени от граждански комисии;

 

- ръководителят на службата ще бъде пряко избран от българските граждани с мандат от 3 години, с възможност за преизбиране;

 

- службата ще изпълни задачата в тримесечен срок да извърши разследване и задържане на 15 хил. лица, участвали в грабежа на страната през последните 30 години.

 

Действия по ликвидиране на престъпността след създаването на разследваща служба „Антикорупция“ :

 

1. Организираната престъпност или т. нар. политико – олигархична престъпност

Трети ден от създаване на Службата

 

Задържане на 70 лица, които чрез възможностите си за влияние в настоящия момент или назад във времето върху държавните институции и икономическите субекти в страната, определят криминалния дневния ред, а именно грабежа на публични средства или около 10 млрд. лв. годишно, елиминиране на конкуренцията на пазара с поръчкови ревизии и обвинения и политическо инженерстване, тоест допускане до властта само на проверени и послушни хора.

 

Тук влизат лицата – Ахмед Доган, Делян Пеевски, Бойко Борисов, Иван Гешев, Кирил Домусчиев, Валентин Златев, Георги Гергов, Георги Първанов, лицата които в миналото бяха главни действащи лица в мултигруп, СИК, ТИМ, а днес се представят за бизнесмени във финансовия, миннодобивния, енергийния, фармацевтичния и други сектори, както и избягалите олигарси Цветан Василев, Васил Божков, мутрите Галеви, Таки и т.н.

 

За юристите и магистратите, които се питат за какво престъпление ще бъде задържан Ахмед Доган и главния прокурор Иван Гешев:  Ахмед Доган през последните 30 години винаги е осребрявал политическото влияние през хора и не се подписал под нито една приватизационна сделка, обществена поръчка, заменка, проекти с евросредства и т.н., но всеки престъпник, като всеки човек ,греши в живота при определени ситуации и Доган не прави изключение. В тази връзка, същия ще бъде задържан за престъпление от глава на НК „Престъпления против личността“. Главният прокурор Иван Гешев е най-лесен, защото ще бъде задържан по чл. 321 - „организирана престъпна група“ в съучастие с един „политик“ и „бизнесмен“ Делян Пеевски и още отбор юнаци. Вече има и тълкувателно решение на Конституционния съд от миналата година, което гласи, че всеки прокурор може да разследва главния прокурор. Бойко Борисов ще бъде подведен едновременно по петнадесет състава от НК.

 

Третата седмица от създаване на службата

 

Ще бъдат задържани 500 човека.

 

До третия месец от създаване на службата общо 15 хил.

 

В тези две групи влизат

 

- около 150 следователи, прокурори и съдии, които имат трайно и съзнателно участие в действия по смачкване на дела на политици и олигарси, административни и търговски дела с голям имуществен интерес, криминално кадруване в съдебната власт при избора на членове на ВСС, тримата големи, административни ръководители и новоназначени магистрати. Това са лица, които са натрупали десетки милиони, но още по-страшното е, че във всеки момент блюстителите на закона мачкат върховенството на закона;

 

- ръководители на различни нива в полицейските и специалните служби, които са остриетата на МАФИЯТА за поръчки и чадъри;

 

- депутати, министри, кметове, областни управители, ръководители на агенции, комисии и други корумпирани чиновници;

 

- лихвари, контрабандисти, наркотрафиканти и т.н.

 

Или всеки който е присвоил от държавата 2, 20, 50, 100, 200, 500 милиона и се е постарал да смачка институционалността и закона в България.

 

Основни престъпни състави, по които ще се води разследването срещу гореизброените лица са „незаконно обогатяване” и „организирана престъпна група с участието на лице, заемащо ръководна държавна длъжност”. Същите трябва да бъдат включени в Наказателния кодекс на Република България. Незаконното обогатяване е престъпен състав, уреден в Конвенцията на ООН срещу корупцията (UNCAC), която България подписва на 10 декември 2003 г. и я ратифицира на 3 август 2006 г. За съжаление до момента този състав не е част от Наказателния кодекс на България по разбираеми за всички причини.

 

„Незаконно обогатяване“

 

1. „Незаконно обогатяване, представляващо значително увеличаване на средствата на лице, заемащо или заемало ръководна длъжност, за което то не може да даде разумно обяснение от гледна точка на законните му доходи се наказва с лишаване от свобода от пет до двадесет години, конфискация на цялото му имущество и лишаване от право за срок от двадесет години да заема държавна или обществена длъжност;

 

2. „Незаконно обогатяване, представляващо значително увеличаване на средствата на лице, свързано с лице, заемало или заемащо ръководна длъжност, за което то не може да даде разумно обяснение от гледна точка на законните му доходи и е осъществило дейност по:

 

а) преобразуването или трансфера на имущество със знанието, че това имущество представлява облага от престъпление, с цел да се укрие или прикрие незаконния произход на имуществото или да се помогне на лице, заемащо или заемало ръководна длъжност, което е замесено в извършването на първоначалното престъпление, да избегне правните последици от неговото деяние;

 

б) укриването или прикриването на истинския характер, източник, местонахождение, разпореждане, движение или притежаване на право на собственост или други права, свързани с имущество, със знанието, че това имущество представлява облага от престъпление, на лице, заемащо ръководна длъжност;

 

в) придобиването, притежаването или използването на имущество със знанието към момента на получаването му, че това имущество представлява облага от престъпление, на лице, заемащо ръководна длъжност

се наказва с лишаване от свобода от една до три години и конфискация на цялото му имущество;

 

Допълнителни разпоредби:

 

„Ръководна длъжност“ – президент, министър – председател, министър, заместник – министър, народен представител, областен управител, кмет, главен прокурор, председатели на ВКС и ВАС;


„Значително увеличаване на средствата“ е налице, когато има несъотвествие между имущество и доход, което надвишава 30 хил. лв.;


„Заемало“ – заемало някоя от изброените длъжности в периода 1990 – 2021 г.;

 

„свързано“ – по роднинска, приятелска, трудовоправна, търговска или друга връзка;

 

1.2. Организирана престъпна група

 

Допълнение към чл. 321 „организирана престъпна група“ от НК на следните текстове:

 

1. „Лице, което заема или е заемало ръководна длъжност образува или ръководи група, съставена с цел да върши търговия с влияние, натиск върху представители на органи на държавната власт и други дейности, с които се нанасят вреди на държавата и обществото, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години.“

 

2.„Лице, което заема или е заемало ръководна длъжност участвува в такава група, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.“

 

Министерство на вътрешните работи (МВР) – голяма по численост силова мегаструктура, към 30.06.2020 г. по щат – 49 588 служители, работеща за корумпирани политици, криминални бизнесмени и мутри, но рекетираща по всевъзможни начини данъкоплатците. Близо 5 хил. от служителите на ведомството влизат в графата на т.нар. „чантаджи“ с по 2-3 хил. лв. заплати основно на щатовете в министерството, националните и областни дирекции, но без никакъв принос към разкриване на престъпността, но пък видни стъкмисти (необективно представящи резултатите от работата, за да се имитира такава). Ведомство, за служителите на което, по всички нива, са известни изключително грозни случаи - в малките населени места, полицейски служители – райони инспектори събират яйца от гнездата на кокошките по къщите на възрастни хора, защото няма какво друго да вземат, а шефове на дирекции и министри на МВР прибират по 5-6 милиона от наркобосове, ДДС аферисти и контрабандисти. Историята познава и случаи, когато вътрешни министри са шофьори и момчета за всичко на наркотрафиканти, което не е само абсурдно, а и трагично.

Бюджетът на МВР за 2021 год. е 1 872 773 400 лв., плюс отпуснати допълнително 231 млн. лв. за увеличение на заплатите с 15 %.

 

Данъкоплатецът плаща 2 млрд. лв. годишно, за да може рецидивисти да ограбват и пребивават възрастните хора по селата, за да може олигарсите и мутрите да крадат милиарди от държавата, а полицаите да ги пазят и пилотират по улиците, за да може жандармерията да пребивава гражданите по площадите, когато са надигнали глава да търсят спасение от политическите изверги.

 

Мярка за изпълнение:

 

Преструктуриране (разпускане на цялото ведомство) и провеждане на публични конкурси от комисии, в които участват граждани за назначаване  - от редовия полицай до главния секретар на МВР. Към всяко районно управление на МВР ще бъде създаден граждански съвет към началника на районното. Съветът ще има решаващ глас при определяне на политиката по противодействие на престъпността в района, обслужван от съответното РУ на МВР.  

 

Закриване на всички дирекции на национални служби и съкращаване на част от областните дирекции на МВР. Намаляване щата на МВР с 15 хил. души.

Главният секретар остава най-високата професионална фигура, а министерството ще се управлява от обществен съвет в състав по един гражданин от всяка област, пряко избран от населението там. Целта е да се отнеме възможността някой да злоупотребява с правомощията и възможностите на тази силова структура.

 

Националната служба за охрана (НСО) - съгласно закона осигурява охрана, специализиран транспорт и пропускателен режим на лица, заемащи или заемали всиши държавни постове.

 

Бюджетът на НСО за 2021 г. е 47 879 млн. лв.

 

В последните 30 години, данъкоплатецът плаща охраната на най-големите престъпници в държавата, онези които го грабят, лъжат и наричат лош материал и толупи – политиците.

 

Мярка за изпълнение: НСО ще бъде закрита.

 

Право на охрана ще имат само президента, председателя на Народното събрание и магистрати, които ще водят делата срещу Пеевски, Доган, Борисов, Първанов, Костов, Божков, Златев, тимаджите, сикаджиите, Гешев и т.н.

Охраната ще се подсигурява от МВР.

 

Прокуратура на Република България – съгласно Конституцията следи за спазването на законността – разследва, повдига и поддържа обвинението в съда на лица, извършили престъпление.

 

В действителност обаче, това е органът на съдебната власт, който през последните десетилетия еволюира успоредно с организираната престъпност, която от улицата, преди тридесет години, днес е настанена в министерски кабинети, холдинги, банки, а прокуратурата  - от блюстител на закона, днес е държавна бухалка за политическа и икономическа саморазправа и мачкане на гражданите от площада, борещи се за държавата си, защото с дързост са викали „Оставка“, „боклуци“ и „мутри“. Няма как да бъде друг резултатът, след като зад избора на главния прокурор стои олигархичен борд с около 14-15 млрд. лв. Всичко останало, записано в Конституцията – процедури, концепции, състезателност, изисквания, прозрачност и други правила, които трябва да гарантират професионализма и независимостта на тази изключително важна институция в държавата е смачкано, плюто и захвърлено на бунището. И най-страшното – пред погледа на целия български народ.

 

Мярка за изпълнение: С разпускането на настоящия престъпен Висш съдебен съвет, целият състав на Прокуратурата на Република България ще мине през преназначаване по нови процедурни правила – подробно ще бъдат разгледани в сектор „Съдебна власт“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4275 |02.11.2021 Росен Миленов: България – рай за монополите и ад за потребителите . 0| 3674 |01.11.2021 Росен Миленов: Будители, не позволявайте да осакатят децата ни! . 2| 3067 |29.10.2021 Росен Миленов: Първото, което ще направя като президент, е да се справя с Гешев! . 0| 3429 |28.10.2021 Росен Миленов: З0 години има криза за редовия българин и софра за криминалната върхушка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads