Реклама / Ads
2| 2955 |01.11.2021 ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2021

Румен Радев и Илияна Йотова честият Деня на народните будители

.
Румен Радев, Илияна Йотова Източник: БГНЕС
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова честитят Деня на народните будители.
 

На церемония по повод Денят на народните будители президентът Румен Радев направи обръщение:

 

„Днес отбелязваме Деня на народните будители. Това е петата година, в която имам честта да бъдем заедно и да говоря на празника. Всеки път отдавах почит към хората на духа и културата,  към героите, които са осветявали мрака в миналото, на всички вас - днешните будители.

 

В първите години призовавах да се събудим. Миналата година доживяхме голямото народно събуждане. България се променя – търси нови идеи, обсъжда нови решения. Проблемите се изричат на глас, а заблудите с изтекъл срок на годност отминават в историята. Времето е кризисно, тежко, болезнено. Но такова е всяко събуждане.

 

Нека не чакаме някой друг да ни буди, а да бъдем будни! Да не се поддаваме на хипнозата на лъжата и на манипулациите. 

 

Днес всичко е в ръцете на нашия събуден народ! 

 

Вечна признателност към паметта и делото на будителите от миналото! Благодарност към днешните просветители, към носителите на духа, на познанието и надеждата! Към непримиримите!

Честит празник!“

Илияна Йотова: Будителите са водачи на народа си!

 

Илияна Йотова отбеляза Денят на народните будители с публикация в своята фейсбук страница:

 

„Будител - произнасяме само 7 звука, а чуваме и разбираме толкова много - просвещение, родолюбие, високи стремления, добродетели, посветеност на другите, вдъхновение. През дългата българска история - и славна, и трагична, будителите изградиха и съхраниха българския народ, създадоха българската нация и държава.

 

И днес будителите осветяват пътя напред, дават знания, пазят и разпространяват българския език, българския дух, култура, история. Будители днес са свободните в мислите и действията си, смелите, грамотните и отговорните хора. Хората с гръбнак, който държи главата им високо вдигната, за да гледат очите не в калта, а нагоре, към високото!

 

Будителите са водачи на народа си!“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2913 |31.10.2021 Илияна Йотова в 25 МИР: С Радев ще издържим на атаките! Вашата подкрепа ни прави по-силни и смели . 0| 2888 |31.10.2021 Илияна Йотова разговаря с граждани в Южния парк . 2| 3773 |31.10.2021 Възраждане: Правителството на Радев въвежда еврото на бързо и без шум . 1| 3123 |30.10.2021 Румен Радев и Илияна Йотова към социалисти: Няма да ви предадем!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads