Реклама / Ads
6| 3515 |02.11.2021 ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2021

Възраждане с протест против въвеждане на еврото в България

.
Днес в 12:00 ч. Възраждане организира протест против въвеждането на еврото в България. На него присъстваха и д-р Костадин Костадинов – председател на партията и кандидат за президент, и адв. Елена Гунчева – кандидат за вицепрезидент.
 

„Страшно е, че единствeнoто, за което се говори не само в нашата страна, но и навсякъде по света, е т.нар. пандемия. Всичко свързано с респираторните заболявания, които в момента минават и през България, се слага в графа «Ковид -19». Случват се обаче неща, привидно между другото, но изключително важни за всеки един от нас, защото те касаят бъдещото на страната ни за десетилетия напред, касаят финансовата независимост на България.

 

Миналата седмица от изявление на финансовия министър стана ясно, че правителството подготвя следващия ход от плана за въвеждане на еврото като официална валута и унищожаването на българския лев – нещо, което в началото на юли беше вече подписано от бившия министър на финансите Асен Василев. Тогава ние отново протестирахме, изразявайки своята воля да спрем действията на управляващите, които целят само едно: българската финансова независимост да бъде окончателно унищожена.

 

Днес отново сме тук, защото има голяма вероятност, може би още утре, министърът на финансите да внесе подписания от неговия предшественик план за въвеждане на еврото от 1 януари 2024 г. Това ще стане въпреки обстоятелството, че няма действащ  парламент. Очевидно планът на управляващите за заличаване на лева действа. Днес сме тук, за да заявим категоричното си несъгласие с това“, каза д-р Костадин Костадинов.

 

Адв. Гунчева изрази недоволството си, че никой не мисли за българския народ и за това, как хората ще си плащат кредитите и сметките, след като при нарастваща инфлация България е водена към еврозоната, а това неминуемо ще се отрази на цените във възходяща линия.

 

На протеста присъстваха икономисти, от които думата за изказвания в подкрепа на лева взеха Стоян Панчев  - икономист, и Виктор Папазов - основател на българската фондова борса.

 

Тук може да чуете какво казаха те: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=941599856770664




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3675 |02.11.2021 Румен Радев към млади предприемачи: Имате моята подкрепа, защото България има нужда от агресивно развитие, налагане на нови перспективни идеи . 1| 3000 |02.11.2021 Горан Благоев: Искам да съм президент на благоденстващи българи, а не на работещи бедни . 3| 5576 |02.11.2021 Росен Миленов: Операция „Очистване“ . 1| 4269 |02.11.2021 Росен Миленов: България – рай за монополите и ад за потребителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads