Реклама / Ads
0| 3452 |20.03.2021 СВЯТ

Европа в хватката на третата COVID вълна

.
Европа е в хватката на трета COVID-19 вълна, а на фона на това все повече държави затягат мерките. Ръста на заразените в редица държави провалиха плановете на правителствата част от ограниченията да бъдат премахнати. Европа записа пореден рекорд в хода на пандемията - на стария континент бяха регистрирани над 1 милион смъртни случая.
 

16 области във Франция са блокирани. Под карантина са и жителите на столицата Париж. Продължителността на блокадата е месец и влезе в сила снощи. Ограниченията не са толкова стриктни, колкото бяха при предишните затваряния. На хората се позволява да излизат и да спортуват навън. 


Затворени са бизнесите, които не предлагат стоки от първа необходимост, но училищата, фризьорските салони остават отворени и ще работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.


В практически локдаун са и в Полша, където са затворили хотели, културни и спортни обекти, както и всички магазини, които не предлагат стоки от първа необходимост. Карантината ще продължи 3 седмици. 


Под карантина са и някои части на Украйна.


Усложнена е обстановката и в Германия. Канцлерът Ангела Меркел предупреди, че по всяка вероятност ще бъдат наложени нови ограничения. България и Полша попаднаха в списъка с рискови държави на Германия. 


В момента Германия е под карантина, но не толкова тежка, колкото през зимата. Открити са училища и детски градини, фризьорски салони, салони за красота, магазини за цветя и книги.


В Белгия също наложиха ограничения, за да се справят с натиска върху здравната система. Отменени бяха плановете за отваряне на увеселителните паркове и спортните съоръжения от 1 април. 


По-големите ученици ще трябва да носят задължително маски в учебните заведения, намалява се броят на пътниците, които могат да пътуват във влаковете. След продължилия 5 месеца локдаун Белгия планира да отговори барове, ресторанти, фитнеси и киносалони на 1-ви май.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4240 |15.03.2021 За първи път в Европа: Испания въвежда 4-дневна работна седмица . 29| 4616 |03.02.2021 Съветът на Европа за присъдата на Навални: Правата на руснаците не са достатъчно защитени . 32| 10167 |18.01.2021 Настояват с петиция за пълно затваряне на Европа . 8| 5670 |18.12.2020 В Европа затягат сериозно мерките за борба срещу коронавируса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads