Реклама / Ads
0| 3409 |09.12.2021 СВЯТ

Макрон се обяви за реформа на Шенгенската зона

.
Еманюел Макрон Източник: БГНЕС
За реформа на Шенгенската зона се обяви президентът на Франция Еманюел Макрон на пресконференция, на която представи приоритетите на започващото от 1 януари френско председателство на Евросъюза.
 

Европа трябва да защити границите си, необходими са редовни срещи за миграцията, по примера на тези за икономиката, категоричен е Макрон.

 

Френският държавен глава смята, че Европейският съюз трябва да преосмисли бюджетната си рамка и да промени правилата за бюджетния дефицит, за да се насърчят инвестициите и растежът след пандемията.

 

В момента според правилата бюджетният дефицит не трябва да надвишава три процента. Франция ще свика среща на върха на 10 и 11 март, на която да се определи нов европейски модел за растеж.

 

Според Макрон трябва да се работи и за обща и достойна минимална ставка за извършен труд.

 

По думите му общите пакети от фискални стимули не трябва да бъдат табу в Евросъюза, както и че е възможно блокът да се нуждае от повече средства за възстановяване след пандемията от първоначално предвидените, който е на стойност 750 милиарда евро.

 

Ситуацията между Украйна и Русия е нестабилна, твърди Макрон, който ще проведе онлайн среща с руския държавен глава Владимир Путин следващата седмица и отделно ще разговаря с украинския си колега Володимир Зеленски.

 

Отношенията между Франция и Великобритания са обтегнати по въпросите рибарство, миграция и сигурност, защото правителството в Лондон не държи на думата си, заяви френският президент. Според Макрон британският икономически модел е основан на незаконен труд.

 

Френските дипломати няма да бойкотират Зимните олимпийски игри в Китай, каза още Макрон, според който подобни ходове са незначителни. Заради нарушения на човешките права на уйгурското мюсюлманско малцинство в провинция Синдзян обаче това ще направят Съединените щати, Австралия и Великобритания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3580 |02.12.2021 Макрон нарекъл Джонсън „клоун“ в частен разговор . 0| 3581 |08.11.2021 ЕСПЧ удари Полша заради съдебната реформа . 0| 3220 |01.11.2021 Макрон обвини австралийския премиер в лъжа . 0| 3316 |29.10.2021 Бил Гейтс се обяви в подкрепа на ядрената енергия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads