Реклама / Ads
0| 2678 |05.06.2023 СВЯТ

Официално: Майк Пенс ще се включи в надпреварата за президентската номинация на републиканците

.
Източник: БГНЕС
Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс е подал документите си за участие в надпреварата за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2024 г., съобщи Ройтерс, като цитира данни от американската Федерална избирателна комисия.
 

Приближени до 63-годишния политик твърдят, че се очаква той да постави официалното начало на кампанията си за първичните избори на републиканците в сряда с видеообръщение и реч в щата Айова, който е първият, който ще гласува при определянето на номинацията.

 

По този начин в спора за кандидатурата на Републиканската партия 48-ият вицепрезидент на САЩ ще се изправи срещу бившия си началник Доналд Тръмп, само две години след като мандатът им завърши с щурма на Капитолия от привърженици на Тръмп, при който дори в един момент е имало реална заплаха за живота на Пенс, уточнява Асошиейтед прес.

 

Той стана мишена на гнева им, след като отказа да подкрепи бившия президент при опита да му да обърне резултатите от изборите през 2020 г., въпреки че през мандата им беше лоялен към него.

 

Социологическите проучвания сочат, че фаворит за спечелването на номинацията на републиканците е Тръмп, а на второ място е губернаторът на Флорида Рон Десантис.

 

Привържениците на Пенс са на мнение, че той е надежден консерватор, който ще продължи успешно политиката на правителството "Тръмп", само че без постоянните шумни скандали, които съпътстваха това управление.

 

Въпреки че Пенс неведнъж е подчертавал постиженията на тандема с антисистемния Тръмп, номинирането на бившия вицепрезидент за кандидат на Републиканската партия за изборите през 2024 г. в много отношения ще означава връщане към позиции, на които партията дълги години бе изразител и които традиционно бяха свързвани с елита й, но от които Тръмп се отказа, след като промени коренно образа на партията при управлението си, пише още Асошиейтед прес.

 

Пенс алармира за все по-задълбочаваща се популистка вълна в партията, а според съветниците му той ще бъде единственият традиционен консерватор от Рейгънов тип в надпреварата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3058 |02.05.2023 Френските синдикати зоват за масови протести срещу пенсионната реформа през юни . 0| 3848 |28.03.2023 Поредно национално недоволство във Франция заради пенсионната реформа . 0| 3484 |19.03.2023 Заради пенсионната реформа - поредни протести и сблъсъци в Париж . 0| 4263 |04.02.2023 За втори път през последните две седмици милиони французи протестират срещу пенсионната реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads