Реклама / Ads
0| 3639 |24.02.2021 СВЯТ

Орбан: Все още не можем да говорим за облекчаване на ограниченията

.
Източник: БГНЕС
Унгария все още не може да облекчи частичния си локдаун заради коронавируса, тъй като трета вълна от инфекции повишава новозаразените и в същото време досега само малка част от населението е получило ваксина срещу Covid-19. Това заяви премиерът на страната Виктор Орбан, предаде Reuters.
 

В сряда Унгария стана първата държава от Европейския съюз, която започна да ваксинира хората с ваксината на китайската компания Sinopharm, следвайки подобен ход за имунизация с руската ваксина "Спутник V". И двата прерапата не са получили регулаторно одобрение за тяхното използване в ЕС.

 

"Това е важен ден, тъй като започваме ваксинирането с китайските ваксини. Това също ми дава надежда, че тези, които са отговорни за отбранителните усилия също могат да бъдат ваксинирани може би следващата седмица ", посочи Орбан във видеообръщение на страницата си във "Фейсбук".

 

От неговите коментари не става ясно дали това означава, че Орбан или някой от неговия кабинет ще бъде ваксиниран през следващата седмица.

 

"Третата вълна обаче заплашва Унгария", предупреди Орбан.

 

Към днешна дата Унгария е докладвала за общо 410 129 случая на заразени с коронавирус, както и за 14 552 смъртни случая. Досега в страната са ваксинирани около 471 000 души, което представлява близо 5% от населението на Унгария, въз основа на правителствени данни.

 

"Все още не можем да говорим за някакво облекчаване на ограниченията", каза още Орбан, очевидно отстъпвайки от ориентировъчния график, представен в началото на този месец, който предвиждаше решения за облекчаване веднага след следващия понеделник с оглед на очакваното отваряне около Великден.

 

Ограниченията, които са в сила от ноември, включват нощен полицейски час, затваряне на кръчми и ресторанти и забрана за събирания.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 11280 |08.12.2020 Полски медии: Време е да говорим за излизане от ЕС . 0| 4057 |22.08.2019 Макрон: До 30 дни може да договорим предпазния механизъм при Brexit . 1| 5763 |27.03.2018 Лавров за дипломатите: Ще отговорим, не се съмнявайте . 1| 4141 |17.02.2017 Берлин: Не можем все да разчитаме на Вашингтон за сигурността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads