Реклама / Ads
1| 3116 |11.06.2021 СВЯТ

Провинция в Пакистан ще блокира телефоните на неваксинираните

.
Източник: БГНЕС
Провинция в Пакистан обяви, че ще блокира мобилните телефони на хората, отказващи ваксинация срещу Covid-19, съобщи АФП. Това става, след като провинция Синд заяви, че държавните служители, които отказват да бъдат ваксинирани, няма да получават заплати от юли, припомня БГНЕС.
 

Третата вълна от инфекции започна да се стабилизира в Пакистан след седмици на строги ограничения, а в Пенджаб - най-гъсто населената провинция на страната, която включва мегаполиса Лахор - търсенето на ваксини е малко. „Отначало това беше само предложение, но хората се колебаеха много да се ваксинират, така че решението беше взето“, каза Хамад Раза, говорител на отдела за здравеопазване в Пенджаб. Той каза, че държавната телекомуникационна агенция ще реши как да приложи мярката.

 

През последните седмици разпространението на ваксинациите в Пакистан нарасна с повече от 200 000 дози, прилагани през повечето дни, но това е само малка част от 220 милиона население.

Приложени са почти 10,5 милиона дози, като Китай доставя по-голямата част от ваксините. Но притесненията относно страничните ефекти, съчетани с дезинформация, че причинява безплодие или смърт в рамките на две години, предизвикаха колебливост за ваксината. "Нивото на образование в Пакистан е ниско.

 

Хората разпространяват и слухове и дезинформация относно ваксините", каза Салман Хасиб, ръководител на Пакистанската асоциация на младите лекари, пред АФП. "Така че информационните кампании на правителството скоро няма да работят.

 

То ще трябва да използва закона, за да гарантира, че всички ще се ваксинират

 

Мерките бяха приети с тревога от някои пакистанци в Лахор. "Ще ми бъде трудно, ако не мога да използвам телефона си, но съм много уплашена от ваксината", каза Сайма Биби, домакиня от Лахор. "Не можете да принудите някого да се ваксинира", добави Фарва Хусейн, учител в Равалпинди, който вече е получил ваксина. "Това ме прави малко подозрителен."

 

Съгласно новите стимули, на тези, които се ваксинират, ще бъде разрешен достъп до киносалони, зали за празненства и поклонения, а ограниченията ще бъдат премахнати за бизнеса в райони с над 20 процента от защитеното население.

 

Пакистан е регистрирал повече от 940 000 инфекции и 21 500 смъртни случая, но с ограничени тестове и разклатен здравен сектор мнозина се опасяват, че истинската степен на заболяването е много по-висока. Националните данни показват също, че около 300 000 получатели на първата доза от ваксината за Covid-19 не са се върнали за втора доза.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3074 |09.06.2021 Стачка блокира обществения транспорт в Гърция . 0| 2801 |08.06.2021 Над 63 жертви при влакова катастрофа в Пакистан . 1| 3161 |07.06.2021 Битка между Индия и Пакистан за притежанието на ориз басмати в Европейския съюз . 0| 3092 |07.06.2021 Катастрофа на влакове в Пакистан отне живота на 38 пътници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads