Реклама / Ads
0| 3265 |13.02.2023 СВЯТ

Според American Thinker студентите в САЩ стават все по-глупави

.
Резултатите за интелигентност постоянно намаляват сред американските студенти, според проучване, пише Робърт Вайсбергщ за American Thinker. Причината за това е липсата на конструктивен диалог между студенти и преподаватели по въпроси, които имат нееднозначно тълкуване и излизат от рамките на ”политическата коректност“.
 

Преподавателите често се оплакват, че сегашното поколение студенти е по-малко интелектуално развито, отколкото когато са започнали кариерата си преди много години. За съжаление този път не става дума за обичайната носталгия по "доброто старо време".

Има много анекдотични доказателства за ниски нива на владеене, съкращаване на учебни програми, проекти за лексикони, поправителни часове в колежа, многократно надценяване на оценките и популярността на дисциплини като изследванията на пола.

 

Инвестират се стотици милиони в развитието на училищата, но нивото на образованието не се е променило през последния половин век. Фактор също е неграмотността сред студентите, въпреки съкращенията на класове и скъпите реформи. Като пример за горното, данните от Общото социално проучване (GSS) за средния коефициент на интелигентност за десетилетия сред завършили студенти, бакалаври и гимназисти. Това е труден въпрос, като се има предвид променящата се демография на Америка и трудността при измерване на коефициента на интелигентност с проучвания, но въпреки това числата са тревожни.

 

Данните са разделени на три групи: притежаващи документи за средно образование, бакалавърска и магистърска степен. След това идва градацията по десетилетия, от 1960-те до 2010-те. Общ модел за всички групи е постоянен спад на IQ. Например през 60-те години кандидатите са имали среден коефициент на интелигентност 99,3, а през 2010-те той е спаднал до 93,5. Подобен спад е отчетен и при бакалаврите - от 113,3 на 100,4 и при магистрите - от 114,0 на 105,8. Фактът, че през 2010 г. средностатистическият ученик е имал коефициент на интелигентност 100,4 (почти идентичен със средния за страната), показва, че не може да се осигури достойно образование за умни млади хора. За да влошат нещата, със средна стойност около 100, много от студентите, записани в курса, имат по-ниски резултати и са подходящи само за работа, която не изисква специални умения.

 

Реалността може да е още по-тъжна, ако не се вземе предвид многото блестящи международни студенти, които сега учат в американски висши учебни заведения. Този спад има сериозно да следва учителя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3594 |07.02.2023 Според в-к ”Таймс” британският премиер Риши Сунак обмисля промени в кабинета . 1| 4508 |21.07.2019 Партията на Зеленски печели предсрочните избори в Украйна според екзит пол . 0| 4309 |24.06.2018 Рейтингът на Путин пада, според руско изследване . 0| 3922 |05.06.2018 Стотина мигранти са загинали в Средиземно море, според ООН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads