Реклама / Ads
35| 7159 |10.05.2015 СВЯТ

Стрелбата в Македония спря! Терористите били ликвидирани

.
Македонските власти официално обявиха, че са ликвидирали групата, която атакува един от кварталите на Куманово. Терористите са били 40, като повечето от тях са издирвани за престъпления в различни държави.
 

Вътрешното министерство на страната разпространи кадри на четирима от мъжете, които са се предали, след като им свършили патроните. Според македонските власти те са бивши албански полеви командири, участвали във военните конфликти през 2001 година в Македония.

 

Престрелка около 10 минути и няколко по кратки имаше сутринта. Големи части на града продъжават да са блокирани. Полицаите търсят терористи къща по къща. Уличните сражения в Куманово продължават вече трето денонощие.  


От напрежение и ужас бременна в 7-ия месец млада жена припадна, докато опитваше да се спаси. Жената е добре, но линейките не стигат за всички.

След преживяната кошмарна нощ, жителите на квартал Тоде Мендол не знаят какво ги очаква сред престрелки и взривове. Боян е избягал със семейството си, буквално от ужас.

„Брат ни ни взе, мен, баща ми и жена ми” , разказва пред Нова телевизия Александър, ветеран от 2001 г.

 

Жителите на Куманово са готови да се включат в отбраната на града си.  Над града летят дронове на полицията. Те търсят свърталищата на терористите, най вече около т.н Зелен пазар.

 

 Ето реакцията на нашите президент и премиер: 


„Трябва по демократичен начин и на база на закона, чувайки гражданското общество и отнасяйки се сериозно към техните справедливи искания, да гарантират спокойствие, да гарантират стабилност и разбира се едно мирно решение, успокояване на ситуацията”, заяви президентът Росен Плевнелиев.

 

 „Още веднъж разбирате колко е важно да има политическа стабилност. От раздорите и от проблемите в Македония се стигна до тези жертви…Македония ни е важна, службите постоянно докладват. През външно министерство изразихме това, което ни притеснява. Надявам се, че ще се вземат в ръце и да си отрегулират нещата”, заяви  премиерът Бойко Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5844 |09.05.2015 Стрелба в Македония: Сред ранените е и полицай . 0| 4301 |06.05.2015 Продължават протестите срещу полицейското насилие в Македония . 2| 4900 |24.04.2015 Влак прегази 14 бежанци в Македония . 11| 8920 |13.04.2015 Изненада! Сърби „пратиха“ Босилеград в Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads