Реклама / Ads
0| 5384 |10.06.2017 СВЯТ

Турция и САЩ зоват да се махне блокадата на Катар

.
Реджеп Ердоган
Президентът на Турция Реджеп Ердоган отново потвърди подкрепата на страната си за Катар, съобщава Daily Sabah. Той призова сегашната блокада, наложена от арабските държави, да бъде премахната напълно, цитира ”Фокус”.
 

Говорейки на вечеря в Ифтар, организирана от местния клон на "Партията на справедливостта и развитието", Ердоган каза, че кризата в района на Персийския залив служи само на онези, които печелят от нестабилността в Близкия изток.

 

"Призовавам лидерите и гражданите на държавите от Персийския залив да проявят разум, тъй като в този конфликт не може да има победител", заяви Ердоган.

 

Американският държавен секретар Рекс Тилерсън също апелира монархиите от Персийския залив да смекчат блокадата, тъй като тя може да попречи на действията на водената от САЩ антиджихадистка коалиция.

 

Катар е благодарен на руските институции за предложената помощ на фона на дипломатическия конфликт с арабските страни, заяви днес катарският министър на външните работи шейх Мохамед бен Абдулрахман Ал Тани, цитиран от ТАСС. Той каза това в Москва на среща с руския министър на външните работи Сергей Лавров.

"Бих искал да благодаря на руските учреждения, които изразиха готовност да предложат своята помощ на фона на тези незаконни мерки, които бяха приети против нас", изтъкна министърът.

Лавров от своя страна посочи, че Русия ще направи всичко възможно за постигане на съгласие между страните в ситуацията с Катар.

"Поддържаме контакти с повечето участници в протичащите процеси, осъществяват се телефонни разговори на президента на Русия с негови колеги в региона и днешният ни разговор ще бъде продължение на тези усилия", отбеляза Сергей Лавров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6096 |07.06.2017 Ердоган: Изолирането на Катар не решава кризата . 0| 4789 |05.06.2017 Ердоган взема турското гражданство на Гюлен . 1| 4617 |11.05.2017 Тръмп и Ердоган се срещат на 16 май във Вашингтон
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads