Реклама / Ads
18| 3607 |25.06.2023 СВЯТ

Зеленски се обърна към руснаците на руски език

.
Володимир Зеленски
”Ще го кажа на руски език. Ясно е, че човекът в Кремъл много се страхува и вероятно се крие някъде и не се показва. Убеден съм, че той вече е напуснал Москва.
 

Обажда се някъде, пита за нещо... Той знае от какво да се страхува, защото сам е създал тази заплаха. Цялото зло, всички загуби, цялата омраза той сам разпространява. Колкото по-дълго е в състояние да бяга между бункерите си, толкова повече ще губите всички вие... всички, които са свързани с Русия.

 

Какво ще правим ние, украинците? Ще защитаваме страната си. Ще защитим свободата си. Няма да мълчим и няма да стоим безучастно. Знаем как да победим и ще го направим. Победата ни в тази война ще бъде ясна.

 

И какво ще правите всички вие? Колкото по-дълго вашите войски ще бъдат на украинска територия, толкова по-голям колапс ще донесат след това на Русия. Колкото по-дълго този човек ще бъде в Кремъл, толкова по-голяма ще бъде тази катастрофа", каза той.

 

"Днес светът видя, че господарите на Русия не контролират нищо. Въобще нищо. Пълен хаос. Пълна липса на каквато и да било предвидимост. И това се случва на руска територия, която е пълна с оръжия. В Кремъл са способни да осъществят какъвто и да било терор и глупост, но не могат да обезпечат и един процент от необходимия контрол. Те са реалният проблем".

 

Също така Зеленски отправи отново призиви към Запада да снабди Украйна с изтребители Ф-16 и тактически балистични ракети.

 

Бунтът на "Вагнер" унизи Владимир Путин. Това написа в Телеграм съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. По думите му Евгений Прогожин почти занули Путин, завзе контрола над централните органи на властта, достигна Москва и изведнъж се предаде. Съветникът смята, че това е станало заради специфичен посредник със съмнителна репутация, без да назовава директно президента на Беларус Александър Лукашенко.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2636 |22.06.2023 Украинският премиер: Твърд оптимист съм за освобождаването на нашите територии, окупирани от руснаците . 0| 2558 |15.06.2023 Задържаха седем души за трагедията с преобърналата се рибарска лодка в Гърция . 0| 2852 |12.06.2023 УАМ: Зеленски прие в кабинета си министърката на изменението на климата и околната среда на ОАЕ . 5| 3371 |10.06.2023 Трюдо и Зеленски затвърдиха двустранните отношения. Канада дава 500 млн. канадски долара за военна помощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads