Реклама / Ads
0| 5537 |14.06.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

492 заведения за хранене по Северното Черноморие са проверени от КЗП през 2008 г.

.
Туристи разглеждат сергиите по морето Източник: Вяра Йовева
492 заведения за хранене са проверени от КЗП по Северното Черноморие за 2008 година. Това съобщи Дамян Лазаров председател на Комисията за Защита на потребителите (КЗП) по време на срещата му с концесионери на плажове по Северното Черноморие.
 

При проверките са установени най-различни нарушения, като основните са липса на категоризация и са издадени 81 акта за нарушение.

Дамян Лазаров подчерта, че потребителят е длъжен да бъде уведомен от собствениците на заведението или ресторанта, в който се намира и ако това право е нарушено - клиентът е в правото си да информира представителите на КЗП в съответния град.

31 заведения пък са били затворени, след като представителите на комисията са установили повече от едно нарушение в съответния обект.

8 акта са издадени на ресторанти и заведения за това, че табелата с категоризацията не е била на видно място, а освен това е имало разминаване в грамажа от обявения в менюто.

138 хотелски обекта също са минали на проверка през изминалата година - били издадени четири акта, като причините за тях са разминаване в категоризацията на хотела или липса на лист с цените за нощувка.

Дамян Лазаров допълни, че вече се наблюдава и много активно потребителско участие, при което хората са започнали да алармират, когато не са спазени правата им.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6365 |12.05.2009 Заведенията в Приморския парк на Бургас затворени заради високия наем . 1| 6576 |17.08.2007 Проверяват заведения из столичните паркове . 1| 5041 |06.06.2007 Плажове по северното Черноморие остават без спасители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads