Реклама / Ads
2| 5960 |29.06.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Бизнесът сезира Брюксел за нарушените си права

.
Съюзът за стопанска инициатива има готовност да сезира еврокомисарката госпожа Вивиан Рединг за извършваните нарушения в правораздаването и правозащитата в България. В тази връзка се подготвя писмо, чийто текст се очаква да бъде приет на 3 юли.
 

Това заяви днес председателят на ССИ Теодор Дечев преди да влезе при главния прокурор Борис Велчев, за да защити тезата, че съдебната система също е фактор в икономиката.

„Най-лесно е да извадя няколко папки от нашите ходения по страната и да разкажа на главния прокурор конкретни случаи за проведен конкурс за шеф на Транспортна полиция по интернет в един регион, за случаи на народни представители, които силово са накарали хора да се откажат от спечелени конкурси, за човек, който срещу 4 000 лева урежда назначаване в МВР и да му подаря визитната картичка на този човек", каза Дечев.

Той веднага добави: „Такъв подход би бил цветановски" и подчерта, че фундаменталният въпрос, на който смята да наблегне в разговора, е, че действително съдебната система е фактор в икономиката. „Достатъчно е за едно предприятие да се забатачи едно дело и предприятието да се окаже на ръба на несъстоятелността", изтъкна Дечев.

„Разбира се ще говорим и по конкретиката, но главният въпрос е какво да направим, за да не бъде съдебната система негативен фактор в развитието на икономиката", каза Дечев. Той изрази надежда, че господин Велчев наистина ще предприеме мерки в посока към пресичане на полицейския произвол и на административния тормоз.

Дечев изтъкна още, че нещата вече излизат извън страната и отиват към съответните европейски институции - към Страсбург, към Люксембург. Затова е взето решение да се напише писмо, изпратено чрез партньорската организация на Съюза UEAPME - представителната организация на занаятчиите, малките и средни предприятия пред Европейската комисия. ССИ ще се възползва и от добрите контакти с Душана Здравкова, която се ползва с доверието на госпожа Рединг и с която вече работят по релациите "бизнес-съдебна система-правоохранителни органи".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5509 |07.06.2011 Бизнесът уволнява, за да вдига заплати . 6| 5555 |22.05.2011 И. Московски: Ще работим, за да няма санкции от Брюксел . 1| 5630 |28.03.2011 Бизнесът посреща април с песимизъм . 8| 5320 |02.03.2011 350 млн. лв за енергийна ефективност ще получи бизнесът у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads