Реклама / Ads
0| 7141 |03.08.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Добре е да знаете: Какви права имате, ако сте на ресторант в Гърция

.
Основните права на потребителя за тяхно удобство от заведения за обществено хранене (механи, ресторанти, кафенета и т.н.) са определени от гръцките власти и за тяхното спазване се следи строго.
 
Ако има нарушения, клиентите могат да се оплачат и това ще излезе солено на собственика на заведението. Но има и неща, които всеки посетител на гръцки ресторант трябва да знае, за да не става жертва на злоупотреба или рекет, съобщи "Български новини".

Ето и най-важните изисквания към гръцките ресторанти, които са задължителни за спазване:

Ценовата листа или менюто на заведението трябва да присъства по минимум два броя на всяка маса.

Менютата трябва да бъдат написани на гръцки задължително и по избор на друг език. Менюто трябва да бъде поставено на видно място на входа на заведението, задължително!  

Цените винаги са крайни и трябва да съдържато и думите: „Потребителят не е длъжен да плати, ако не получи касова бележка или фактура.

Ако рибата, месото или зеленчуците са замразени или бланширани, трябва да са в списъка със „замразени“ и „варени“ или „предварително изпържени“ за храна.

Салатите трябва да съдържа името, както и ключовите съставки, които съдържат. Трябва да бъдат посочени типа на масла, използвани в суровите храни.

Таксата за „куверт“ и доплащания за услуга не са разрешени.

Всички начини за електронни плащания трябва да бъдат на разположение.

Внимание! Винаги имате право да искате доказателства за съдържанието и качеството на продуктите, които се съдържат в храната.

На изхода на заведението трябва да има специална книга за оплаквания, като всяко оплакване излиза в три екземпляра, както и връзка с регионалното предстовителство на Министерство на търговията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6293 |05.06.2017 При какви условия ще плащаме за роуминг в ЕС . 1| 5149 |15.07.2016 Добрев: Шефът на КФН да се избере по най-бързия начин . 2| 8544 |04.07.2016 Хърсев: Ужилените в популярните каси са знаели много добре къде са им парите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads