Реклама / Ads
0| 5309 |18.04.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

"Ферри Груп" предвижда инвестиции за около 500 млн. евро в България

.
Испанската компания "Ферри Груп" представи вчера инвестицията си в големите си проекти в България - "Спортен Център Кътина" и "Грийн Енерджи България". Тя ще бъде за над 500 милиона евро.
И двата проекта
 
Испанската компания "Ферри Груп" представи вчера инвестицията си в големите си проекти в България - "Спортен Център Кътина" и "Грийн Енерджи България". Тя ще бъде за над 500 милиона евро.
И двата проекта на компанията са сертифицирани като "Първи клас Инвеститор" от Българската агенция за инвестиции.
"Спортен Център Кътина" е проект, за който "Ферри Груп" планира инвестиция от над 400 милиона евро. Комплексът ще включва не само най-доброто голф игрище, правено досега в България, но и луксозни апартаменти, къщи и вили. Предвидени са ресторанти, спа комплекс, магазини и спортни съоръжения, които ще направят от "Спортен Център Кътина" малък бутиков град на няколко минути път извън София.
Президентът на "Ферри Груп" Мануел Ферри Санчес е президент и на голф клуб El Plantio в провинция Аликанте, Южна Испания. Клубът има около 40 000 членове, които се очаква да ползват услугите и на игрището в Кътина.
"Грийн Енерджи България" се нарежда сред мащабните новаторски инвестиции в областта на възобновяемите енергийни източници със значение за развитието на българския пазар за биогорива. Реализирането му ще доведе до създаване на 500 постоянни работни места.
На 60 000 декара земя е предвидено да се засади широколистният дървесен вид "пауловния", известен с високата си продуктивност и необходим като основна суровина за производството на биомаса. Дървесните насаждения ще се отглеждат в рамките на период от 5 до 6 години, а капацитетът на производството е 10 милиона растения "ин витро" годишно.
От "Ферри Груп" обявиха, че за компанията опазването на околната среда е от изключителна важност и затова в Кътина няма да бъде застроен целият разрешен терен, а ще бъдат оставени много зелени площи.
В проекта "Грийн Енерджи" се предвижда икономичен и екологичен процес на производство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5195 |01.05.2007 Близо 30 хил. румънци прекараха почивните дни в България . 0| 6378 |07.05.2007 Руски туристически списания рекламират България . 0| 5326 |14.05.2007 Американски издания рекламират България като евтина дестинация . 0| 5739 |16.05.2007 Анелия Крушкова, председател на ДАТ: Всяка нестабилност в България отблъсква туристите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads