Реклама / Ads
0| 6291 |19.10.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Гърция въвежда прогресивен данък за имотите-за големите жилища ще се плаща повече

.
Правителството на Гърция обмисля да се освободи от данъка върху единната собственост (ENFIA) и да възстанови данъкът за големите имоти следващата година, при условие, че министерството на финансите успее да хармонизира цените на имотите, използвани за данъчни цели към пазарните стойности, съобщи ”Български новини”.
 
Според правителствен служител, ако този труден процес приключи успешно, в Парламента ще бъде внесен законопроект за коригирането на обективните стойности и замяната на ENFIA. Служителят добави, че държавата все още ще очаква да събере 3,2 милиарда евро от облагането на имоти, защото това е сумата, която споразумението с кредиторите на страната предвижда.

Тъй като отговорността на правителството е да определи как се разпределя данъчната тежест, Атина възнамерява да намали таксите на дребните собственици и да прехвърли тежестта върху големите имоти. Същевременно обаче същото длъжностно лице признава, че завършването на задачите на комисиите до края на годината, което е необходимо за навременната промяна в данъчното облагане на имуществото, изглежда особено трудно.

Заместник-министърът на финансите Катерина Папанациу каза на конференция в сряда, че „нашата цел е ЕНФИА да бъде заменена с данък върху големите имоти, който ще бъде прогресивен“.  

Дойче Веле
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3986 |16.10.2017 ЧЕЗ въвежда ново работно време на центровете за обслужване в 7 областни града . 0| 5286 |14.10.2017 Балканите пак се разтресоха-трусове в Гърция, Турция и Румъния . 2| 4737 |08.10.2017 Министър Тоскас: Джихадистите минават транзит през България и Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads