Реклама / Ads
40| 8896 |15.12.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Хр. Казанджиев: ”Пълна загадка” е как изградиха ”Турски поток” само за 3 г., а интерконекторa с Гърция - не

.
Христо Казанджиев
Към настоящия момент текат процедури по приемане на изградените вече участъци на „Турски поток“. Това стана ясно от коментара на Христо Казанджиев, координатор на експертна група „Енергетика и природни ресурси“ на ПП „Републиканци за България“ за ТV+ и TV1.
 

„По предварителна оценка в началото на 2021 г. той ще бъде въведен в експлоатация. По-важното е друго, дали тази изградена инфраструктура ще може да бъде натоварена с планираните за пренос през България количества природен газ? Това е въпрос с повишена трудност, но очевидно България ще бъде изправена пред много сериозни проблеми – да реализира и капитализира този проект в интерес на българското общество“, категоричен е експертът.

 

След приемане на военния бюджет от Конгреса на САЩ всякакви съмнения, относно намеренията на Щатите да наложат санкции към проекта „Турски поток“ отпаднаха, отбеляза Казанджиев. Независимо от неистовите напъни на българското правителство да представи проекта „Турски поток“ през България като „Балкански поток“, малко вероятно е, който и да е, да бъде заблуден в тази посока. Според експерта парадоксалното в случая е, че един проект – мащабен за размерите на България, беше реализиран в рамките на малко повече от 3 години, а един газапровод с дължина над 450 км и две компресорни станции, не са изградени още напълно. На този фон е "пълна загадка" защо трябва да се чака 12 години за създаването на тази междусистемната връзка с Гърция.

 

По думите на Казанджиев е пределно ясно защо се забавя този проект с Гърция, при това преднамерено и целенасочено, съобщиха от пресцентъра на "Републиканци за България".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 10177 |23.10.2020 Експертът Хр. Казанджиев: Целият проект ”Балкански поток” се контролира от Русия . 1| 6849 |13.08.2019 Христо Казанджиев: Каспийски газ от Туркменистан е пиар акция . 17| 8999 |27.10.2018 Хр. Казанджиев: КЗК и ”Лукойл” да обяснят защо поскъпват горивата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads