Реклама / Ads
0| 2674 |26.07.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Кой е най-красивият град в Швеция?

.
Въпреки неразбориите през годините, днес Дания и Швеция са като сестри. Свързани са с дълъг мост, който наричат архитектурно чудо. Той тръгва от Дания, минава под Балтийско море и излиза на повърхността на изкуствен остров. Въпреки че Швеция е богата страна, в Дания е доста по-скъпо. Заради разликата в стандартите шведи идват тук да работят, а пък датчани ходят да пазаруват в Малмьо. Младите пък избират Копенхаген за купон, защото в Швеция е доста по-спокойно.
 

Навлизайки в Швеция, атмосферата се променя. Сградите стават по-свежи и цветни, просторни улици, с много паркове, зеленина и цветя. Малмьо е обявен за най-красивият град в Швеция.

 

Първата ни спирка е кварталът на богатите, разположен на брега на морето. Някога на това място е имало голям корабостроителен завод. След като затваря врати, насипват мястото и го превръщат в модерен жилищен квартал. Използвани са най-новите технологии и най-модерните материали. Символ на града е и кулата Turning torso, висока 190 м. Това е най-високият небостъргач на Скандинавския полуостров. В нея има както офис помещения, така и жилищна част. Излишно е да казвам, че тук са най-скъпите имоти, а гледката от тях е зашеметяваща.


.

Наблизо се намира и стар замък. Някога е бил на брега на морето, но градът толкова се е разраснал, че днес е почти в центъра му. През годините е използван като затвор, а сега в него се помещават четири музея. Отделете си повече време за него, защо определено има какво да се види. Можете да се превърнете в рицар, а децата да открият много интересни интерактивни игри, да се качат на ретро трамвай през лятото или да научат много за живота преди векове.

 

Централната част на града не е за пренебрегване. Всъщност за мен това е най-красивото и колоритно място в Малмьо. Централният площад и сградите наоколо са от 16 век. Тук се намира и най-старата аптека в Швеция, много арт инсталации, кокетни ресторанти и кафенета, арт ателиета и или пък търговски центрове на различни световни марки.


.

Площад Лила е сърцето на града. Основно място за срещи и забавления, кипящо от живот. Създаден е през 1590 г. и дълго време е служил като пазар. 

 

Разгледайте Малмьо с Професия турист и се абонирайте за канала ни.

 

 

Автор: Адриана Русенова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2366 |25.07.2024 ELG пласира успешно най-голямата емисия ценни книжа на пазар Beam на БФБ . 10| 15907 |22.07.2024 Мика Зайкова: Високите цени в магазините се определят от картелите, а не от пазара . 0| 3993 |19.07.2024 Бъдещето на електронните цигари . 1| 4613 |19.07.2024 Богатите датчани… как живеят?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads