Реклама / Ads
10| 5028 |16.11.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Не ликвидирайте Кремиковци!

.
И министъра на икономиката, и министъра на екологията, и министъра на финансите е трябвало да прочетат оздравителния план. При срещите си с тях разбрахме, че явно не са го погледнали.
 

Това предупреди в сутрешния блок на телевизия PRO.BG председателят на федерация „Металургия" към КТ „Подкрепа" Людмил Павлов.

Работещите в "Кремиковци" са категорични, че трябва да защитят бъдещето на комбината и от днес започват протести срещу закриването на "Кремиковци".

Представителите на „Подкрепа" тръгват в 8.00 часа от комбината към площад „Ал. Невски", откъдето шествието ще се отправи към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и към Министерство на финансите.

Представители на протестиращите ще искат срещи с институциите, за да обсъдят бъдещето на комбината.

По думите на Людмил Павлов новите управляващи не са чели оздравителния план на „Кремиковци".

Той уточни, че по време на разговорите с министър Трайчо Трайков, не е имало един аргумнт от негова страна защо се стига до искането за ликвидация на „Кремиковци". „Не мога да приема, че без аргументи и перспектива 3000 души ще останат без прехрана", възмути се Людмил Павлов. Според него единствената алтернатива за металургичния комбинат е именно оздравителен план, като по този начин ще се запазят тези 3000 работни места.

„Дълговете към кредиторите на дружеството са близо 2 млрд. лева. Ако се отиде към ликвидация, тогава вече не говорим за никакви пари. Ако искат да прикрият някои следи за дълговете - нека ликвидират комбината", каза още Людмил Павлов. Той се надява синдикатите да проведат още една среща с премиера Бойко Борисов, защото до момента при разговорите с тях министър-председателят не е споменавал, че „Кремиковци" ще бъде закрит.

„Ако го е казал някъде другаде, надяваме се при следваща среща с нас, да се разберем. Не приемам ликвидацияга за нормално решение на държавата", подчерта председателят на федерация „Металургия" към КТ „Подкрепа".

Нека припомним, че за днес е насрочен отложения протест на работниците на "Кремиковци", органризиран от КТ "Подкрепа". Протестиращите тръгнаха в 8.00 часа от комбината и вече пристигат на площад „Ал. Невски", след това ще се отправят към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Простиращите ще искат срещи с институциите, за да обсъдят бъдещето на комбината.

След като тримата министри - на икономиката, на финансите и на екологията, не видяха друго бъдеще за металоргичния комбинат, и главният архитект на София Петър Диков каза вчера в предаването на БНР "Неделя 150", че с "Кремиковци" се случва най-лошият сценарий: дълго време в софийското поле да имаме един ръждясал труп, който лека полека да изриваме. "За мен продължава да е най-добрият и най-възможният вариант "Кремиковци" да започне да се самоизяжда: една част от комбината при спазване на еконормите да започне да претопява огромното количество желязо, натрупано на територията му", подчерта арх. Диков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5579 |16.11.2009 И министър Дянков с неплатени здравни осигуровки . 1| 4952 |15.11.2009 Храните поскъпнаха драстично през ноември . 2| 8013 |15.11.2009 Словения подписа - „Южен поток” може да започва . 27| 6501 |14.11.2009 Трайков уволни "съвета" на енергийния холдинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads