Реклама / Ads
13| 5436 |07.09.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Найденов спря търг в "Бевърли хилс" за 50 дка военен имот

.
Село Марково отдавна е наричано “Бевърли хилс” на Пловдив, заради вилите и имотите на заможни българи от Южна България. Там се намира и военният имот от 50 дка, пуснат на търг през март 2013 г., чиято ниска тръжна цена е усъмнила министъра на отбраната Ангел Найденов.
 

Военният министър Ангел Найденов е разпоредил ревизия на вече договорени за продажба или за безвъзмездно предоставяне военни имоти, защото условията са изключително неизгодни.

От началото на годината Министерството на отбраната (МО) е приключило тръжните процедури за продажба чрез тайно наддаване за 7 имота. От ведомството поясниха, че това са имоти в село Марково, в Ловеч, 3 магазина в столичния кв. "Лагера" и две подблокови пространства на бул. "Ботевградско шосе" и на ул. "Княжевска". От МО отказаха да обявят цените, на които са продадени имотите и кои са купувачите, "защото тече двуседмичен срок, в които резултатите от търга могат да се обжалват", пише "Труд".
Найденов обаче обяви, че е бил изумен от ниската цена на един от тези имоти, в района на т. нар. пловдивски "Бевърли хилс", който за малко да бъде продаден много неизгодно.

От интернет страницата на МО се вижда, че на 6 март 2013 г. е пусната обява за търг с тайно наддаване за имот в село Марково край Пловдив, който включва терен от 49,898 дка и 23 сгради с разгъната застроена площ от 4426 кв.м. Това е бивша мобилизационна база, която се намира на 3,5 км от Пловдив. В с. Марково вили имат едни от най-богатите хора в региона. Началната тръжна цена на военния имот е определена на 434 928 лв.

Цената, от която стартират търговете, се определя по реда на Закона за държавната собственост, като се завишава с 10 на сто спрямо данъчната оценка. Според военния министър, ако този терен бъде раздробен на по-малки парцели, ще може да се продаде на много по-висока цена. Не се знае кога имотът ще бъде предложен отново за продажба. Търгът за него е бил насрочен за 16 април 2013 г. и не е ясно защо досега не се е стигнало до подписване на документи.

Не е ясно кои и колко от останалите 6 сделки се ревизират.

Министър Найденов обяви още, че ведомството му разполага общо с 1092 имота. От тях 120 са магазини, ателиета и жилища в градове, където няма военни гарнизони. Той отбеляза, че за съжаление пазарът на имоти не е активен. Военният министър увери, че ще се направят опити обектите да бъдат продадени изгодно.

Той е разпоредил да започнат процедури за нови 10 обекта. От ведомството отказаха да кажат кои имоти и с какви начални тръжни цени ще бъдат обявени за продан, тъй като в момента "текат процедури".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6737 |07.03.2013 Парламентът спря „Бургас - Александруполис" . 3| 5704 |06.02.2013 Найденов го удари на молба; иска отсрочка от зърнарите . 34| 7226 |31.07.2012 М. Найденов: Няма как хлябът да стане 2 лв.! . 12| 6210 |30.04.2012 Нормални цени на агнешкото по Гергьовден очаква Найденов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads