Реклама / Ads
0| 5230 |20.07.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Основни грешки при наемане на кола

.
Наемането на кола в днешно време е услуга, която все по-често се използва. Може би, това е така, защото на първо място получаваме гарантирано удобство и комфорта когато изберем rent a car автомобил за своето пътуване. Също така, тази услуга ни носи чувството за свобода, защото не трябва да се съобразяваме с обществен транспорт или графика на туроператорите. Не на последно място - спокойствието също върви ръка за ръка, когато изберем rent a car, защото не трябва да мислим за багажа си и да носим тежки куфари по време на разходката си, най-вече - ако сме с деца.
 

Въпреки, че наемът на кола се превърна в напълно обичайна и все по-често използвана услуга, хората правят много грешки преди и по време на него. Не трябва да пропускаме прочитането  на договора и условията по застраховката, тъй като това може да ни доведе до плащане на солидни такси и глоби, а също така може да ни направи и участници в неумишлена измама. Често пъти, наемът на rent a car е онази стъпка от пътуването ни до дадена дестинация, за която мислим по-малко. Поради тази причина, може да си довлечем главоболия, защото основно обръщаме внимание на самолетните билети и хотелите.


rent a car Bulgaria

 

За да си спестим ценно време и пари, споделяме четири чести грешки, които се допускат при наем на рент а кар:

 

·        Не трябва да чакаме до последния момент.

 

В наши дни, една от най-големите грешки е да планираме наем на кола в последния момент. Тази късно предприета стъпка може да ни струва дори повече от самолетните билети. Грешно е да си мислим, че когато отидем на място в автопарка на случайна компания ще успеем да си наемем автомобил на добра цена.

 

·        По-добре да сравним цените.

 

Много хора не успяват да сравнят цените между различните rent a car агенции и дори между различните размери и модели на автомобилите. По-добре е да се ориентираме към интуитивен и лесен за употреба сайт, какъвто е Greenrentacar.bg - водеща компания за коли под наем в България / Bulgaria. В него ще открием нови коли под наем с комфортен интериор, богато оборудване и много екстри на марката Toyota. В сайта лесно ще сравним цените на различните rent a car модели.

 

·        Пренебрегване на съществуваща повреда по колата.

 

Всеки път, когато наемаме автомобил, трябва да направим щателен оглед за съществуващи щети, независимо дали колата  е на малко километри. Никой не иска да плаща за грешките на някой друг. Желателно е да огледаме, както за външни забележки, така и за повреди по таблото, седалките или друга част на интериора.

 

·        Предплатено гориво.

 

Когато вземем избрания rent a car автомобил, той ще е с пълен резервоар. Но едно от основните условия при наем, е че трябва да върнем колата в състоянието, в което сме я взели.  Услугата предплатено гориво ще ни спести време, защото може да върнем rent a car автомобила с празен резервоар, но в никакъв случай няма да ни спести пари. Oсвен, че ще трябва да заплатим в пъти горивото, ние ще платим и пълния резервоар, независимо колко гориво е останало. Като се има предвид, какви са цените на бензина, по-добре да си спестим излишни разходи и да напълним резервоара, преди да предадем превозното средство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3462 |04.07.2022 Близо 45% са поскъпнали основните стоки и услуги, изчислиха от КНСБ . 2| 4450 |16.02.2022 МФ е категорично против намаляване на ДДС за основни храни . 1| 5040 |11.01.2022 Земеделското министерство подкрепя намален ДДС за всички основни хранителни продукти . 0| 5952 |19.12.2019 5-те основни правила при избора на букмейкър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads