Реклама / Ads
1| 7285 |30.03.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Какво да нося за кратки преходи? Открийте наръчник за начинаещи!

.
Обувки за преходи
Отскоро сте любители на кратките уикенд преходи в планината или просто вече имате време да се отдадете на това хоби. Независимо дали обичате да релаксирате сами сред природата или пък това е любимото занимание на цялото семейство, ще ви е нужно подходящо облекло, за да му се насладите изцяло. Ще ви дадем някои идеи и насоки за основните две неща в облеклото ви за такива или обувки и яке, за да ви улесним в избора.
 

Какво яке да избера според сезона?

 

Едната основна част от облеклото ви за преходи в планината, независимо колко дълги са те, е подходящо яке. Там климатичните условия могат да се променят много бързо и искате да сте подготвени за всеки сезон.


.

Да започнем от преходните такива. Със сигурност ще ви е нужна добра защита от дъжд и вятър, като същевременно оптимално проветрение и топлина. Именно затова е важно да изберете изцяло непромокаема материя или такава с определно ниво на воден стълб. Освен това е добре да заложите и на модел маркиран като дишащ.

За зимата пък е добра идея да изберете и вариант с подплата. Докато за преходните сезони това не е нужно, през най-студените дни ще ви трябва и повече топлина. Можете да изберете подходящо пухено яке, като ще откриете по-дебели и по-тънки модели и ще можете да приспособите избора си към вашите предпочитания.

 

За лятото пък ще искате частична непромокаемост и максимално дишаща материя, а също и компактност. В най-топлите дни често ще носите яке за всеки случай при промяна във времето, малко по-ниска температура на високо или просто нужда от намятане при почивка. Разгледайте добро разнообразие на якета мъжки, за да изберете най-точното за вас.

 

Кои туристически обувки са най-подходящи за нуждите ви?

 

Другото основно нещо за преходи, от което ще се нуждаете, са подходящи обувки. Ако сте нови в това, определено е добра идея да изберете модел с добра опора на глезена.

 

Има такива възможности за всеки сезон и това ще ви гарантира спокойствие за различни терени с добра подръжка и опора за краката ви. Можете да заложите и на по -ниски модели под глезена предимно за топлите сезони или пък при по-равни терени.

 

Ако все пак искате да опитате и доста по-стръмните такива, е добре обувката ви да е малко по-висока. Можете да започнете да подбирате сред чудесно разнообразие от дамски туристически обувки в MODIVO.

 

Другото доста важно нещо при избор на турустически обувки е материята. Тя отново е добре да се определи според сезона. В случай, че основно ще акцентирате на преходи през лятото и пролетта, е добра идея да изберете комбинирана възможност от плат и кожа.

 

Ако пък по-скоро искате нещо за есен, заложете на непромокаем материал без плат и разбира се определено ниво за това и дишащ материал. В случай, че желаете да се катерите през зимата, е добре да предвидите и малко по-дебела подплата, като отново непромокаемост и същевременно някакво ниво на дишащ материал за краката.

 

Освен това можете да сте сигурни, че за всеки сезон ще откриете и подходящ вариант в любима за вас цветова гама, тъй като изобилието е наистина голямо.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5864 |15.03.2023 Какво представлява играта Palladium в онлайн казино Bwin? . 0| 5310 |23.12.2022 Какво да гледаме, когато купуваме авточасти? . 0| 4781 |21.12.2022 Какво трябва да знаем за ангренажния ремък и как да го сменим? . 0| 6442 |15.11.2022 Черен петък, черна седмица или цял месец? Какво да си имаме наум!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads