Реклама / Ads
0| 5329 |23.12.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Какво да гледаме, когато купуваме авточасти?

.
Всеки автомобил рано или късно се поврежда, независимо дали е нов, или употребяван. Той е съставен от износващи се отделни авточасти, които след време се сменят с подобни работещи аналози. На какво да обърнете внимание в подобен случай?
 

Защо да купувате нови оригинални резервни части?


Оригиналните и качествени авточасти могат да повишат ефективността на превозното средство и неговата функционалност. Те са с по-продължителен експлоатационен период и винаги пасват точно на местата си. Съответстват с висока точност на своите характеристики и създават по-малко технически проблеми. Повечето собственици на автомобили правят грешката да купуват по-евтините и аналози, които в дългосрочен план им излизат по-скъпи – налага се по-честа покупка и смяна на съответните резервни части.

 

За максимална рентабилност, експертите съветват да купувате нови и оригинални авточасти само в случаите, когато компонентите са трудни за смяна и това отнема много време. Ако можете самостоятелно да направите смяната и елементът се намира на лесно достъпно място, заложете на техните аналози. Експертите още съветват, да не се придържате към последното правило, ако сигурността и безопасността биха пострадали вследствие на по-ниското качество на новопоставения компонент.

 

Какви видове авто резервни части има на пазара?


Клиентите имат възможност да избират измежду следните видове: оригинални, аналози, употребявани. Първите са компонентите, които производителя използва за сглобяването на съответното превозно средство. Те са най-качествените и дълготрайни варианти. Вторите са аналогични по качество, но се предлагат от компанията партньор на производителя на МПС. На опаковката е напечатан собствения бранд, а не този на автопроизводителя.


авточасти

Употребяваните резервни части са тези, които вече са свалени от повредени автомобили и се предлагат със значително по-ниски цени. Те също са оригинални и качествени, но с изразходван определен експлоатационен ресурс.

 

На какво да обръщате внимание при покупката на резервни части?


Независимо откъде купувате новите авточасти за коли или камиони, препоръките на специалистите са да обърнете внимание на следните особености:

 

- вид на опаковка – огледайте надписите, проверете за наличието на повреди и за качеството на печата;

- огледайте външния вид на закупените резервни части – внимавайте за наличие на производствени дефекти, нискокачествена обработка, следи от употреба, очевидни нарушения на геометрията;

- изискайте сертификат за качество и проверете за наличие на гаранция;
- обърнете внимание на ключовите параметри, които са важни за съответния компонент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4800 |21.12.2022 Какво трябва да знаем за ангренажния ремък и как да го сменим? . 0| 6450 |15.11.2022 Черен петък, черна седмица или цял месец? Какво да си имаме наум! . 0| 5762 |04.10.2022 За какво да внимаваме, когато теглим бърз кредит! . 0| 3990 |22.06.2022 Какво покрива застраховка пътуване в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads