Реклама / Ads
3| 3252 |13.05.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

С обувки за 2000 лева за бала: Колко може да излезе празника на едно семейство?

.
И тази година може да излезе солено
Със започването на сезона на абитуриентските балове учениците от цялата страна са в трескава подготовка за предстоящия празник.
 

Бтв разказва за  Борислава и нейното семейство, за които празника значи много. И финансово, и емоционално.

 

„За изпращането ми съм заложила на много класически модел обувки. Подарък са ми за рождения ден, защото много ги исках“, казва Борсилава Ангелова, абитуриентка от Монтана. „Обувките ѝ струват около 2 хил. лева. Не са евтини, но детето ги заслужава. Има такъв успех в училище, че се постарахме.“, казва майката на Борислава - София. 

 

Борислава е в паралелка с английски и немски език, а общият ѝ успех в края на годината е отличен.

„Тези обувки са малко по-различни. Те са ми за бала, малко по-различна ни е идеята – с кецове ще бъдем и аз и моят кавалер. Защото роклята също е нетипична – къса е, цялата е в розовата гама“, казва Борислава.

 

Роклите и за изпращането, и за бала на абитуриентката са шити по поръчка. А за бижута е избрала нежни и семпли модели.

„Роклите са около 1000 лева и двете. Моделите тя си ги е избирала, тя си ги хареса. Шивачът наистина се постара да ги направи както трябва и да ги изпълни като модел точно спрямо нашите желания“, казва София.

 

Приятели на семейството ще услужат с луксозна марка кола в бял свят, за да осигурят превоз на Борислава и кавалера ѝ.

 

Целият бюджет за предстоящия празник на абитуриентката е около 4 хиляди лева.

 

Най-масовите цени на професионалния грим за бала са между 60 и 250 лева. За прическа абитуриентките трябва да отделят между 80 и 250 лв, информира още  БТВ.

 

Най-голямото перо са разходите за роклята. Масово цените варират между 600 и 2500 лв. Костюмите за абитуриентския бал са между 700 и 1500 лв.


Кувертите за ресторантите варират между 55 и 250 лв., като някои заведения предлагат разсрочено плащане преди датата на бала.

Някои избират и допълнителни екстри, като например луксозна кола или лимузина за бала. Там цената се определя според разстоянието и времето, в което ще бъде използван автомобилът. Цените за тази услуга са между 300 и 600 лв.

 

И родители, и учители отчитат, че всяка година цената на бала се вдига.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2794 |13.05.2024 Безплатни консултации с уролога проф. д-р Семих Аян на 18.05.24 г. в София . 0| 4245 |10.05.2024 NEXT BASKET стартира SaaS платформа за подобрено управление на онлайн бизнеса . 0| 7378 |10.05.2024 Чудото на природата Памуккале и Хеараполис . 0| 6035 |09.05.2024 Един от най-любимите гръцки плажове ще е затворен и това лято

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads