Четвъртък, 19 Октомври 2017, 10:30
Frognews
4| 4591 |14.05.2016

За първи път в България: ”Теория на ограниченията” на д-р Ели Голдрат

.
Проф. Любомир Стойков и Мартин Йорданов
В Пресклуб БТА се състоя пресконференция по повод Международната конференция за бизнес стратегии – TOC (Theory of Constraints), която ще се проведе в България от 8 до 9 юни в хотел RIU PRAVETS. Предстоящата конференция разглежда един от най-ефективните методи за управление на организации в света – Теорията на ограниченията, създадена от д-р Ели Голдрат, международно признат лидер в разработването на нови бизнес мениджмънт теории и системи.

В пресконференцията участваха: Мартин Йорданов – бизнес консултант и предприемач, инициатор на предстоящата международна конференция и собственик на най-модерната фабрика за мъжки костюми в Европа – RICHMART, която прилага Теорията на ограниченията; Никола Стоянов – зам. изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия; Деан Манев – директор на Man`s Fashion Cluster и проф. д.н. Любомир Стойков – водещ на пресконференцията.

 

По време на пресконференцията Мартин Йорданов и Деан Манев представиха предстоящата Международна конференция – TOC, дадоха основните насоки на Теорията на ограниченията и приведоха различни примери за нейното приложение. Никола Стоянов акцентира върху факта, че много нови български компании започват активна дейност. Той подчерта важността на инвестицията в знания за бизнес успеха на малките и средни предприятия и подчерта, че Изпълнителната агенция подкрепя организирането на предстоящата конференция, от която много мениджъри могат да се възползват за постигането на по-добри резултати.    

 

Теорията на ограниченията (ТОС) се използва в над 60 държави и се прилага повече от 20 години в образователните системи на 23 държави от цял свят. Популярната бизнес философия и система – TOC са внедрили в своите организации, някои от най-успешните световни компании: BOEING, MAZDA,  BOSCH,  P&G, LUFTHANSA, DELTA AIRLINES, HITACHI, PHILIPS, както и Японското правителство в сферата на обществените поръчки. Управленският метод TOC е свързан с начина на взимане на стратегически решения и позволява с най-малко ресурси, за най-кратко време да се постигат най-добри бизнес резултати чрез откриване на „тясното място” в организацията и управлението му по най-добрия начин. ТОС е приложима при вземане на стратегически решения в управлението на всички видове бизнес браншове като изключително ефикасно е приложението й в производството, управлението на проекти, търговия на едро (дистрибуторски мрежи, във вериги магазини с разнообразие от стоки) и продажби. ТОС се прилага също в сферите на държавната администрация, образованието, здравеопазването, военната промишленост, съдебната система, като се използва и за личностно развитие.


Теорията на ограниченията (TОС), разказана като роман, е представена за първи път от израелския бизнес гуру д-р Ели Голдрат в неговата книга: "Целта: Процес на постоянно усъвършенстване”, която е една от най-продаваните книги по мениджмънт на всички времена и бестселър от момента на своето първо издаване през 1984 г. с над 6 милиона продадени копия! Основателят на философията по един нестандартен начин провокира компаниите да погледнат от друг ъгъл, по задълбочено от своите бизнес процеси и да разберат, че както заобикалящият ни свят се променя, така промяна трябва да има и в бизнес организацията. Но не всичко трябва да се промени. Голдрат отговаря на въпросите кое да се промени, как да се промени, кои са практическите решения за това и как да се преодолее съпротивата, за да може организацията да успее.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Козметолозите на REFAN съветват: Погрижете се за кожата преди първите бръчки 0| 623 |18.10.2017 . Автосалон София 2017: Ето как се купува кола „на сляпо“ 1| 962 |19.10.2017 . Експертът Г. Котев за Фрог: Пробутват ни реактори от Гoрбачово време за АЕЦ ”Белене”, губим още милиарди 14| 7878 |18.10.2017 . Калоян Кутин, Търговски директор на „София Франс Ауто“: Продажбите нарастват, претенциите на клиентите – също 0| 2426 |18.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах