Реклама / Ads
14| 6568 |13.10.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

В. Радев, ГЕРБ: Авиошоуто бе пир по време на чума !

.
Валентин Радев
ГЕРБ подкрепя всяка инициатива за издигане авторитета на БА и в частност на ВВС, но не можем да се съгласим с провежданите демонстрации с бойна авиационна техника в небето над София.това бе пир по време на чума, обслужи нечии политически интереси.Това каза бившият заместник министър на отбраната от ГЕРБ Валентин Радев.
 
Правителството на Орешарски, въпреки съпротивата на опозицията оряза бюджет на МО с над 100 млн. лева за 2014 г., с което пряко застраши, включително бойната подготовка на летците и нормалното функциониране на ВВС. Младите летци са далеч под норматива за налетени часове с бойната техника. Основната част от летателните апарати, самолети и вертолети руско производство, са на границата на функционалния си ресурс и изискват особени грижи и скъпа поддръжка.

И на този фон, служебното правителство с неясни мотиви и дори не по повод кръгла годишнина на ВВС е разрешило този "пир по време на чума". Само така може да бъде наречена днешната демонстрация на възможностите на военната ни авиация над летище София. Нали същото това професионално ръководство направи невъзможното да убеждава нас данъкоплатците, че се нуждаят от нови ескадрили самолети, повече летателни часове и в крайна сметка повече пари за българската авиация! Кое е вярното?

Ние считаме, че тази демонстрация е напълно излишна, ненавременна и загуба за БА и ВВС. Тя обслужва нечии политически цели и трябва да се потърси сметка от българския парламент за това разхищение на финансови средства и човешки ресурс. Има място за подобни демонстрации и то е на парадите на 6 май, а не ВВС да се явява на "поправителен изпит" във време на финансова и ликвидна криза на държавата и политическа несигурност след изборите от 5 октомври.

Служебният кабинет трябва да си дава сметка за всичко това и да спира подобни инициативи още в зародиш.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5589 |12.10.2014 Тръни по пасищата остават овчарите ни без субсидия . 6| 8604 |12.10.2014 Срив на еврото спрямо долара, прогнозираха експерти . 29| 5349 |11.10.2014 Отпускаме 500 хил. евро помощ за Украйна . 0| 5187 |10.10.2014 Половината европари за медии в опасност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads