Реклама / Ads
0| 5290 |24.06.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

НС разреши отсрочка за цените на тока

.
Депутатите от парламентарната комисия за наблюдение дейността на Комисията по енергийно и водно регулиране решиха вдигането цената на тока да се отложи с месец. Това стана ясно след закритото извънредно заседание, където се разглеждаше законопроект, в който бяха заложени промените, съобщи Дарик.
 

 След заседанието на комисията народният представител от ГЕРБ Валентин Николов посочи, че с приемането от комисията на тези текстове се дава възможност на правителството в едномесечен срок да изготви наредба за цените на тока в индустрията.

 

От БСП разкритикуваха решенията на комисията. Според социалиста Таско Ерменков отлагането на ценовите промени е сценарий, който цели да се изчисти името на премира Бойко Борисов и да се прехвърли вината за поскъпването на парламента.

 

„Отлагането с един месец няма да реши проблемите в сектора", допълни още депутатът от левицата.Той заяви, че няма как тези неща да се случат за един месец.

 

„Става дума за прехвърляне на топката - от изпълнителната власт към комисията и от комисията към парламента, размазване на отговорности и кризисен пиар, при който всички се чувстват леко омърсени, но премиерът е в бяло, защото бил предложил това, моля ви се. Това е цялата история, никакви секрети, никакви конспирации. Един човек иска да остане в бяло, както в онзи виц, а останалите в цирка, знаете, в какво са облени", каза Ерменков.

 

Депутатът посочи, че от опозицията са подкрепили избирането на КЕВР от парламента и с това са гарантирали независимостта на регулатора.

 

„Това, което трябва да бъде решавано, трябва да бъде решавано от комисията, а тя да си носи отговорностите как го е решила. Не е работа нито на парламента, нито на изпълнителната власт да дава срокове, удължава срокове или да дава рецепти. Имаме своите притеснения, имаме своите несъгласия с модела, който съществува и неколкократно сме ги изразявали", каза Ерменков.

 

Той изрази мнение, че има по-добри мерки, които трябва да се случат в енергетиката, в това число ускоряване на процедурите за предоговаряне, а според него и по възможност разваляне на договорите с американските централи във връзка с неправомерна държавна помощ според БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5185 |19.04.2015 Хвръкнаха цените на хранителните стоки на едро . 3| 5032 |07.04.2015 Туроператорите намалиха цените с 30 - 50% за Великден . 11| 5711 |06.04.2015 Шоково смъкване цените на хотелите в Слънчев бряг . 12| 6137 |09.03.2015 Трайков: КЗК се прави на борче за цените на горивата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads