Реклама / Ads
1| 5906 |27.08.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Руснаци и англичани са най-ларж туристите по Черноморието

.
,,Българите, които летуват в 4 и 5звездни хотели, са по-заможни от чужденците по българското Черноморие. Англичаните и скандинавците остават най-платежоспособни.” твърди Малина Стратиева, изпълнителен директор на ,,Слънчев бряг” АД.
 

 Българинът, малко изненадващо, оставя много по-големи бакшиши от германците. Ако ще дава рестото на продавача, то няма да е 10 стотинки, каквато е практиката сред немците. Туристите, които идват от Германия, са обикновено по-бедни и с услугата ,,All inclusive”. Сумата, която са платили още в началото на екскурзията си, 114105971886239.jpgпокрива всички техни следващи разходи . Съществуват специални магазини и заведения, които имат договор с туроператорската фирма и срещу т. нар. ,,лентичка” получават продукти за парите, които са внесли по-рано в същата фирма. Всеки хотел има специален цвят лентичка, която се връзва на китката на ръката.

,,Децата им са по-невъзпитани от българчетата. Влизат с тях, а те викат истерично, събарят стоката, но родителите не предприемат нищо. Случвало ми се е дете да крещи и да тропа с крак: ,,Vati, kauf’ mir Chips!”(бел. на авт. :Тате, купи ми Чипс!), а бащата, купувайки си Jack Daniel’s, му отговаря: ,,Morgen! Jetzt hab’ ich kein Geld” (Бел. на авт. Утре, сега нямам пари).”, казва Росен Ботев, търговец от Обзор.  Въпреки това има и такива, които разпускат на 100% - сядат по капанчета и механи, пият нашенска ракия и дори учат български хора. Типично немският коктейл ,,бира и спрайт” все по-често се предпочита и от останалите туристи. Руският му еквивалент е: ,, В 200 милилитрова чаша се налива бира, след няколко глътки се долива с водка. И така, докато в чашата не остане само водка. За по-страхливите – може и обратното!”

В сравнение с останалите туристи, руснакът си остава сред най-желаните клиенти по морето. ,,Братушките” харчат ,,като за последно”. Голямата водка е 200 мл, а руският бакшиш в заведение е поне 5 лв. ,,Англичаните също знаят как се релаксира. Макар да идват по-бедните от тях  в България, за нашия стандарт са много по-богати. Не се лишават от нищо. Пушат  ,,Davidoff” или ,,Kent”, хапват специалитети и пият само квалитетни питиета.”, допълва още Росен Ботев.
Изненадата на сезона са румънските туристи, които окупираха Черноморието ни още през април. За тях цените са повече от задоволителни. Те масово използват парашути, планери и джетове, чиито цени вече са около 50 лв. Българинът също е сред най-желаните туристи. ,,Работя в магазин, който е към четири зезден хотел. Българите, които идват не са без пари. Оставят много по-големи бакшиши от немците, а и пазаруват доста скъпи стоки”, описва картината друг търговец в Слънчев бряг. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6390 |16.08.2007 Туристите в Албена намаляват . 0| 9468 |15.08.2007 TUI България води 30 на сто от туристите в Царево . 1| 6017 |10.08.2007 Проф. Цветан Тончев: Над 80 на сто от туристите идват в България заради купона . 1| 5839 |27.06.2007 Подредиха в класация най-опасните за туристите страни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads